preskoči na sadržaj

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb

Login
Tražilica
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

PREKID RADA PROGRAMA ISO NA 14 DANA

Dragi posjetitelji, Izložbeni salon Izodor Kršnjavi će privremeno biti zatvoren za posjetitelje radi COVID-19.

Pratite nas na

https://www.facebook.com/ISOSPUD/

Vaš ISO!

ŠPUD: ŽIVOT NEPOZNATOME

Život nepoznatome / Mali osvrti na četverogodišnju suradnju

Likovni projekt suradnje Škole primijenjene umjetnost i dizajna i Ministarstva zdravstva inicijalno je započet oslikavanjem kutija za transport doniranih organa. Suradnja je započela početkom svibnja 2017. godine promišljanjem i djelomičnom izvedbom u prostorima Škole, a ostvarena 26. 05. sudjelovanjem učenika Aranžersko-scenografskog odjela na obilježavanju Nacionalnog dana darivanja i presađivanja organa i tkiva u podnožju Bakačeve ulice. Oslikavanjem vlastitih likovnih rješenja na kutijama u otvorenom prostoru ulice, učenici su potakli prolaznike na interakciju i sudjelovanje u njihovom radu.

Nastavak suradnje odvija se tijekom proljeća 2019. još brojnijim uključivanjem učenika Aranžersko- scenografskog odjela, kroz koju nastaje još deset autorskih, oslikanih kutija. Prvenstveno medicinska namjena kutija, ovim činom dobiva i promotivnu dimenziju te označava stav i svjetonazor mladih autora o ovoj osjetljivoj, ali prije svega humanoj temi (temi dobrovoljnog doniranja organa). Medicinske kutije postale su kubusi u prostoru, trodimenzionalni oslikani objekti koje se obilazi i promatra sa svih strana. Svaka kutija priča priču svojeg autora i pokazuje gotovo neočekivanu zrelost i osviještenost autora šesnaestogodišnjaka.

Kutije su prezentirane 2019. na maloj izložbi uzvanicima Škole i djelatnicima Ministarstva zdravstva u prostorijama Aranžersko-scenografskog odjela.

U želji za nadogradnjom suradnje Škole i Ministarstva zdravstva u godini 2020. kada Hrvatska predsjeda vijećem Europske unije, osmišljena je reprezentativna izložba u ISO - Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi Život nepoznatome koja osim postojećih radova uključuje novonastale radove učenika Slikarskog odjela, Fotografskog odjela te dijela učenika prve godine koji su temu transplantacije i darivanja organa preveli u jedinstveni likovni jezik stvarajući pozitivnu i nadahnjujuću atmosferu.

Sabina Ljubić

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uspješna suradnja Ministarstva zdravstva; Sektora za transplantaciju i biomedicinu i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb započela je 2017. godine  povodom svečanog obilježavanja Nacionalnog dana darivanja i presađivanja organa i tkiva i desete godišnjice članstva Republike Hrvatske u Eurotransplantu. Naime, u sklopu spomenute svečanosti, programom za mlade upriličeno je događanje  za javnost „Umijeće darivanja“ s ciljem senzibiliziranja javnosti te razvijanja kulture darivanja. Promotivne aktivnosti usmjerene na podizanje svijesti javnosti o važnosti osobne odluke o darivanju organa uključivale su izložbu crteža, skulptura i fotografija učenika osnovnih i srednjih umjetničkih škola s područja grada Zagreba na temu darivanja. Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb sudjelovala je u ovom programu i svojim kreativnim izričajem doprinijela ovoj svečanosti te se uspješna suradnja nastavila u sklopu aktivnosti Nacionalnog transplantacijskog programa. Tako su 2019. godine učenici Aranžersko-scenografskog odjela, zajedno sa svojim mentorima, obradili temu darivanja i presađivanja organa te su svoje radove predstavili izložbom održanom u prostorima škole u sklopu obilježavanja Nacionalnog dana darivanja. Učenici su oslikali stiroporne kutije za prenošenje organa koje su bile sjajna podloga za njihov kreativni izričaj i oslikavanje motiva na temu darivanja organa.

Godina 2020., u kojoj Republika Hrvatska predsjeda Vijećem Europske unije i u kojoj je darivanje i presađivanje organa jedan od prioriteta iz područja zdravstva, znači i nastavak suradnje čiji je cilj senzibiliziranje mlađe populacije o važnosti teme darivanja i presađivanja organa u svrhu liječenja, budući da je Hrvatska jedna od vodećih zemalja u svijetu u području darivanja i presađivanja organa upravo zahvaljujući visoko razvijenoj svijesti o darivanju i solidarnosti naših građana.

Sektor za transplantaciju i biomedicinu Ministarstva zdravstva

Impressum:

Voditeljica ISO-a: Bernarda Cesar

Asistent: Igor Kozlina

Savjet ISO-a: Martina Božić, Marija Juza, Irena Kraševac, Vinka Mortigjija Anušić, Matej Pašalić, Filip Pintarić, Ivan Skvrce

 

Partner projekta: Sektor za transplantaciju i biomedicinu Ministarstva zdravstva / Ministarstvo zdravstva

Koordinatorice projekta i postav izložbe: Bernarda Cesar, Sabina Ljubić

Mentori učeničkih radova: Sabina Ljubić, Martina Majcen, Monika Meglić, Duje Šuvar

Fotografija: Sabina Ljubić, učenici Fotografskog odjela ŠPUD-a: Leon Dokić i Matej Tino Kaligari

Asistenti: Margareta Belančić, Dubravko Lazić, Monika Markić

Dizajn i prijelom: Babushke / Organizam

izložba: Gradovi

GRADOVI

Osmero autora; Jasmina Bauman, Alen Čabrić, Ivan Čagalj, Milan Čekić, Hrvoje Filipović, Zoran Kolarić, Goran Pavletić, Dejana Pejić, okupljeno je zahvaljujući kustoskoj koncepciji i selekciji Stanka Abadžića i Hrvoja Filipovića te se skupnom izložbom umjetničke fotografije naziva Gradovi po prvi puta predstavljaju publici u ISO - Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi.  Autori različitih profila, senzibiliteta i interesa u području fotografije okupljeni su ovdje većinom kao polaznici internacionalnih fotoradionica u protekle 3 godine pod mentorstvom fotografa Stanka Abadžića, a tema kojom se predstavljaju je bilježenje gradova, Praga, Skopja, Lisabona, Venecije i kao posljednjeg Istanbula u kojem je ostvarena suradnja s turskim fotografom Timurtaşom Onanom. Svaki autor predstavlja se kroz 5 odabranih radova u tehnici crno-bijele fotografije. Preko motiva koje autori biraju u pojedinom gradu kojeg su posjetili oni uspostavljaju osobni odnos prema istom. Odnos koji se gradi na istraživanju, znatiželji, uspostavljanju ravnoteže, traganju za začudnim i jedinstvenim, promatranju suživota, razbijanju predrasuda, spontanosti trenutka, prepuštanju i kontroli paralelno. Ovdje se ne radi o fotografijama koje olako otkrivaju lokaciju snimanja, već o onima koje imaju predispoziciju gradnje identiteta pojedinog grada i to u jednoj bezvremenskoj liniji. U vremenu u kojem je fotografija medij dostupan širokoj populaciji te kulturološki medij svakodnevice, veliki je izazov iznova pristupiti jednoj besmrtnoj temi poput teme grada te pri tom pokazati zrelost i svježinu pristupa. Tehnika crno-bijele fotografije i isključivo prirodno osvjetljenje koje autori koriste omogućava postepenu gradnju tona, analizu motiva kroz svjetlo i sjenu, pažljivo kadriranje, izvješteno u kompoziciji i ritmu čak i u onom uzastopnom, nasumičnom. Savjet ISO-a uvrstio je ovu izložbu u svoj godišnji program, osim zbog umjetničke kvalitete radova, radi obrazovne komponente, one mentora i učenika, ovdje specifične u svojoj ustrajnosti, kontinuiranosti i ljubavi prema mediju.

(Bernarda Cesar)

ŠUDIGO: ZASVIJETLI

O Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok te programu Medijski tehničar

Učenici i profesori Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, ovaj put učenici zanimanja medijskih tehničara, uvijek su znali izraziti otvoren i kritičan stav prema novom, nepoznatom, nepredvidivom i različitom u društvu i zajednici u kojoj djeluju. Izazov je graditi nove pedagoške pristupe gdje je glavni pokretač sam učenik i njegov stvaralački potencijal. Digitalne tehnologije donose brojne promjene i utječu na stvaranje nove školske paradigme. Struktura medija i ostale kreativne industrije omogućuju sasvim novu dimenziju učenja i obrazovanja. Suodnos osoba i uključivanje tehnologije u taj suodnos, u prvom redu pruža nam funkcionalnost, ali može biti i odraz stvaralačkog procesa kao nezaobilazan čimbenik promjena i doprinosa zajednici. Škola je impuls života gdje susret učenika i mentora, bolje reći nastavnika i učenika kreativca postaje mjesto davanja i primanja. U školi svakodnevna situacija istinski komunicira s prošlošću i budućnošću, a tehnologija je samo mogući alat kojim se postiže samoostvarenje i svrhovitost. Izložba Zasvijetli je koncept učeničkih reakcija i viđenja svega onoga što je u žiži društvenih promjena, propitivnja smislenosti obilja informacija te osobnih i generacijskih promišljanja o galopirajućem razvoju tehnologije i o digitalizaciji svega. 

Božica Šarić, ravnateljica

ŠPUD: PRVA

Prva godina u ISO

Za slobodu stvaranja potrebno je znanje. Izraziti neku ideju ili stav gotovo je nemoguće ako ne znamo kako, ako ne poznajemo alate i način na koji se koriste. Bogatije ideje i razvijeniji stavovi zahtijevaju više znanja,  a stjecanje znanje je kao hodanje po stepenicama, odvija se postupno, korak po korak do cilja. Kad uspiju ostvariti svoju želju da se upišu u ŠPUD učenici zakorače u svijet likovnosti kroz nastavu Prve godine.          

 Prva godina je vrijeme i prostor u kojem učenici usvajaju likovnu abecedu. Kada im želimo približiti pojmove koje ćemo obrađivati tijekom prve godine, uspoređujemo naš budući rad s gradnjom temelja za kuću. Ako su temelji čvrsti i solidni, mogu podnijeti bilo koji oblik ili veličinu kuće. Odnosno, na solidnim temeljima mogu graditi što žele  ­­­­–  dobru sliku, skulpturu, grafičko oblikovanje ili otisak, kvalitetnu scenografiju, odličnu modnu kolekciju, oblikovati funkcionalan i lijep unutarnji prostor, snimiti fotografiju i ostvariti likovno djelo u metalu, keramici. 

Naš je zadatak na prvoj godini da im pružimo ta znanja i da izgradimo te temelje.

Prvi cilj na našem putu do solidnih temelja je kultivirati gledanje, što znači razvijanje i usmjeravanje vizualne pažnje te obogaćivanje vizualnog doživljaja. Budući da bez gledanja i uočavanja nema vizualnog doživljaja i likovnog stvaranja, od iznimne je važnosti ostvariti ovaj cilj. Kaže se da je u likovnom obrazovanju bolje jednom vidjeti, nego sto puta čuti. Misao slikara i profesora na školi Bauhaus, Paula Kleea, najbolje oslikava ovaj cilj: 

”Umjetnost ne reproducira ono što mi vidimo, ona nas dovodi do stanja da vidimo.“

Usvajanje osnovnih likovnih pojmova na Prvoj godini ŠPUD-a organizirano je kroz predmete crtanje i slikanje, plastično oblikovanje, pismo i tehničko crtanje, a likovna znanja koja učenici  na kraju ovog obrazovnog razdoblja imaju su vrijednosti linije, ritam, dvodimenzionalna ploha, iluzija trodimenzionalnosti na dvodimenzionalnoj plohi, međuprostor, ton, kromatske i dinamičke vrijednosti boje, masa, volumen, odnos volumena i prostora, međuprostor, pozitiv – negativ, superpozicija, kompozicijske cjeline te primjena likovnih tehnika. U osnovi svake metodske jedinice je kreativan pristup nastavnika i učenika jer rješenje zadanog likovnog problema nikada nije samo jedno. Koliko ima učenika toliko je i rješenja.

Jedan od elemenata koji želimo ugraditi u temelje naše kuće je razvijanje odnosa prema vlastitom radu i radu drugih učenika te komunikacija. U razgovorima s učenicima o postignutim rezultatima pokušavamo uvesti  kriterije  koji se odnose na cilj zadatka ili metodske jedinice, radije od kriterija sviđanja ili ne sviđanja. Na ovaj način učenik optimalno integrira znanje u vlastito iskustvo te razvija vještine komunikacije i samostalnost. Veseli nas kad uvidimo da učenik zna izraziti stav o svojem radu i razviti diskusiju temeljenu na činjenicama.

Prva godina sa svojim programom vrijeme je introspekcije te je bitna za osvještavanje budućeg školovanja. Kroz rješavanje zadataka učenik dolazi do spoznaje o tipu nadarenosti koja mu je dominantna; izražava li se bolje u prostoru ili na plohi; je li sklon zapažanju detalja ili jasnije i brže uočava cjelinu; ima li naglašen senzibilitet za boju; kako se snalazi u rješavanju volumena i plohe. Na temelju tih spoznaja lakše odabire odjel na kojem će se dalje školovati. Ovdje valja spomenuti da se neki učenici u idućim godinama školovanja na odjelima više ne susreću s predmetima plastično oblikovanje, pismo ili tehničko crtanje te im je nastava  prve godine jedina prilika unutar njihovog likovnog obrazovanja u ŠPUD-u da se upoznaju sa sadržajima te vrste.

Što će naši učenici učiniti sa znanjima usvojenima na Prvoj godini ovisi o njima, a nama nastavnicima je drago što smo im ta znanja prenijeli.

Joseph Addison, engleski pisac i dramaturg je rekao: „What sculpture is to a block of marble, education is to a human soul.“

Marijana Birtić

 

Koordinatorice: Marijana Birtić, Nikolina Punjek Duđak

Postav: Marijana Birtić, Nikolina Punjek Duđak, Bernarda Cesar

Profesori i mentori po predmetima:

Pismo: Sanja Balen, Martina Majcen, Mihael Puntarić, Nikolina Punjek Duđak

Crtanje i slikanje: Sanja Balen, Marijana Birtić, Andro Grdinić

Plastično oblikovanje: Toni Lončar, Rocco Rabar, Alan Vlahov

Tehničko crtanje: Mirela Jukić

Čestitka

autor ilustracije: Mario Jurjević, prof.

izložba PROFESORI ŠPUD-a

D A R  

ISO - Izložbeni salon Izidor Kršnjavi mjesto je na kojem profesori Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu već tradicionalno u prosincu okupljaju svoje recentne radove na zajedničkoj izložbi koju smo ove godine saželi u naslov Profesori ŠPUD-a. Mjesto je to i profesorske zahvalnosti i odanosti - školi, kolegama, učenicima, kolektivu i suradnicima te mjesto višestrukog slavlja. U centru tog slavlja rođendan je naše Škole. Rođendan Škole, 137. po redu, novi je rođendan i našeg svakodnevnog rada i života u Školi, sa Školom i svima koji je sačinjavaju.

Važnost ove izložbe je i u trenutku zaustavljanja. Želimo se barem nakratko zaustaviti, zaustaviti se pred vlastitim radovima, zaustaviti publiku pred radovima, zaustaviti naše učenike i u tom zaustavljenom trenutku proživjeti trenutke iza nas, međusobno se gledajući i ogledavajući se, možda zamisliti trenutke ispred nas, a zatim se i vratiti. Trenutak zaustavljanja bitan je radi povratka sebi. Onom sebi koji je ja, koji je profesor, nastavnik, odgajatelj, prijatelj, umjetnik... Proces biranja rada za izložbu za svakog profesora je osoban, hoće li ili neće odgovoriti na poziv izlaganja, što će, kako i zašto izložiti. I taj proces ulazi u trenutak zaustavljanja.

Izložbom Profesori ŠPUD-a njezini autori daruju Školu za njezin rođendan, ali i sve one koji su njezin dio. Nova je to prilika za promišljanje o daru, razmišljanje o darovitosti, nas i naših učenika te o tome koji su sve procesi potrebni da od dara i darovitosti dođemo do djela, do rada. Mi smo ti odgovorni, i u odgovornosti zanosni, da taj proces uspije oživjeti, da živi, i da se oživotvoruje.

Izložbu Profesori ŠPUD-a 2019. posvećujemo dragom kolegi, profesoru i voditelju Grafičkog odjela ŠPUD-a, akademskom slikaru-grafičaru Ninoslavu Poljanu, koji nas je napustio 3. 12. 2019.

Bernarda Cesar

Martina Miholić i Duje Medić: Close (Up) Touch

Kako bi njihova obličja što bolje odgovarala estetskom idealu (neka glupa konvencija me nukala da pišem „društveno konstruiranom estetskom idealu“, ali kakav bi drugačiji estetski ideal mogao biti) ljudi su odvajkada bili spremni svoja tijela podvrgavati različitim torturama. Primjere takvih modifikacija možemo vidjeti u tradicijama plemenau kojima su ljudi živjeli (i, ponekada, još žive) kao lovci i sakupljači, kao i u razuzdanim noćnim klubovima Zapada. Prizivanje seksualne privlačnosti prepuštanjem ritmovima glazbe, uranjanjem u kolektivni trans ili uz pomoć opijata identični su u tim okruženjima. Naša golema želja za seksualnim općenjem, zbog koje se uopće upuštamo u takve aranžmane, plod je gena, samoreplicirajućih molekula koje se žele nastaviti samoreplicirati u beskonačnost. Sve što je za ljudsko razmnožavanje (odnosno tu samoreplikaciju gena) ključno, isticali su naši preci u figuricama božica plodnosti (mi ih danas zovemo prema rimskoj božici Veneri) s naglašenim bokovima, pogodnima za istiskivanje što većeg broja beba iz maternice i istaknutih grudi, za hranjenje tog podmlatka. Na ovoj izložbi dvoje nas umjetnika vodi na putovanje mračnim stazama ljudske seksualnosti, uzimajući kao motive upravo ideale privlačnosti.

            Početi od pretpovijesnih Venera, stoga je i najlogičnije. Duje Medić ih reproducira u crtežima olovkom, potičući svojom vještinom čak i u nama, suvremenim ljudima, želju za povratkom u krilo Majke Zemlje. Martina Miholićse, nasuprot njemu(za kontrapunkt toj arhaičnoj seksualnosti), odlučila za prezentacijumodernih sprava za uljepšavanje. Njih je izložila u jednoj kutijici poput relikvija, komadića ovozemaljskih ostataka nekog sveca. Uz to, Martina izbliza fotografira njihova djelovanja na vlastitu tijelu, te otiskuje takve snimke na taktilnom materijalu koji priziva naš dodir, ataj dodir priziva požudu. Ali, Duje Medić vodi nas još bliže tajnama ženskog tijela. Osim drevnih božica plodnosti, on prikazuje teksture mikroskopski snimljenih erogenih zona jedne mlade i plodnedjevojke, zanosne Venere naših dana. Ti crteži gradacijom sive, postupnim zatamnjivanjem plohe i napetošću između svijetlih i tamnih dijelova također pobuđuju naše uzbuđenje, dok u apstraktnim površinama pokušavamo naslutiti ženski vrat, dojke ili usne vagine.

            Duje i Martina nas, kao u nekoj čudnoj znanstvenofantastičnoj noveli, vode u daleku prošlost i tehnološkim novotarijama pokazuju vizije budućnosti, pripovijedajući nam pritom tjeskobnu i zadivljujuću povijest ljepote, strasti i žudnje.

Feđa Gavrilović

Jelena Bračun: Entropija

samostalna izložba Jelene Bračun

ENTROPIJA

Ovaj ponedjeljak, 11. 11. 2019. u 19 sati otvara se izložba Entropija umjetnice Jelene Bračun u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi. Bračun je bivša učenica ŠPUD-a, jedna od suosnivačica Udruge za promicanje vizualne kulture OPA. Izložba Entropija njezin je povratak na umjetničku scenu nakon kraćeg izbivanja. Unutar programa izložbe Bračun će izvesti radionicu za učenike ŠPUD-a i vodstva kroz izložbu. Potpora izložbi su Ministarstvo kulture i Grad Zagreb.

Artist statement

Za mene je bavljenje mrtvim prirodama poteklo od dva različita interesa: interes za prikazivanje protoka vremena na plohi i interes za prikazivanje scena i predmeta nevažnih za povijesna zbivanja tzv. ropografiju (od rhopos - trivijalni objekt, sitnice). Dok megalografija prikazuje velika povijesna zbivanja, legende i bitke, koje nadilaze individualnu povijest, ropografija, uključujući i mrtve prirode, svjedoči o ljudskim životima kroz predmete koji se previđaju, kroz dnevnu rutinu prikazanu na stolu.  
Hrana, kućanski objekti i cvijeće "nevidljive" stvari su koje čine našu svakodnevicu, tradicionalno spadaju u žensku sferu doma, a slikanje mrtvih priroda smatrano je "ženskom umjetnošću". Kao što je slikanje mrtvih priroda smatrano inferiornim akademskom grandemaniere slikarstvu, tako je i briga za dom i obitelj patrijarhalno smatrana ženskom sferom života.

Autorica je temu mrtve prirode u ovoj izložbi obradila na tri načina: kompozitnim fotografijama na metalnom fotopapiru koje sažimaju protok vremena, fotogramima koji apstrahiraju svakodnevne predmete i stop-motion videom koji prikazuje prolazni trenutak koji se više nikada neće ponoviti. 
U fotomontažama se praćenjem protoka vremena, propadanjem ljepote mrtve prirode i spajanjem vremenskih odsječaka u jednu jedinstvenu sliku, stvorila povijesna vrijednost prolaznih objekata te time dala na važnosti i slojevitosti zanemarenom umjetničkom žanru.

Fotogrami su svojevrsni apstraktni dnevnik autoričine svakodnevnosti. Skupljajući bilje i predmete koji je okružuju te slažući ih u kompoziciju na fotopapir gubi se njihova ljepota i rustičnost te ostaju samo apstrahirane sjene.

Treći dio izložbe jest video instalacija koja je nastala tijekom godinu dana u autoričinoj spavaćoj sobi. Tijekom noći su se na zidu sobe pojavljivale igre sjena drveća koje je kroz nekoliko mjeseci zauvijek nestalo, bilo je posjećeno. Ambijent će tako replicirati naizgled nebitne trenutke koji se više nikada neće ponoviti u stvarnosti.

JELENA BRAČUN rođena je 1980.

Završila Školu primijenjene umjetnosti i dizajna 1999. godine, Grafički odjel. Diplomirala 2005. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na nastavničkom odsjeku u klasi prof. Miroslava Šuteja. Godine 2010. je magistrirala video na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani. Od 2005. do 2015. radila kao stručna urednica za likovnu kulturu i umjetnost u Školskoj knjizi. Od 2017. radi u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika.

Suosnivačica je Udruge za promicanje vizualne kulture OPA, od 2009. aktivno radi na poboljšavanju vizualne edukacije u Hrvatskoj; vodi projekte, organizira događaje, radionice, okrugle stolove i dr.

Bavi se grafikom, slikanjem, eksperimentalnom animacijom i videom. Imala je sedam samostalnih izložbi i više skupnih. Filmovi su joj sudjelovali na više desetaka međunarodnih festivala.

kontakt: jelena.bracun.filipovic@gmail.com

 

Davor Schunk: Strip&grafika

izložba Davora Šunka u ISO

Strip&grafika

24. 10. - 7. 11. 2019.

U Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi, ovaj četvrtak 24. 10. 2019. u 19 sati otvara se izložba Schunx: Strip&grafika. Radi se o izložbi samostalnog umjetnika Davora Šunka, ilustratora, dizajnera, strip crtača, scenografa, u kojoj će predstaviti presjek umjetničkog djelovanja kroz medij grafike, ilustracije i crteža, stripa. U njegovom profesionalnom radu ti su mediji korišteni pri promišljanju i stvaranju dizajna, bilo po narudžbi ili kao samostalni koncepti. Crtež i grafizam neizostavni su pri autorovom likovnom oblikovanju sredstava komunikacije i dizajnu uopće što mu olakšava i svakako oplemenjuje rad te ga pomiče k novim iskustvima. Cilj ove izložbe je potaknuti stvaralaštvo u vizualnim komunikacijama kod mladih. Otvaranje takvih puteva mladima, pokazivanjem hrabrosti javnog predočenja, razbija mitove lažnih autoriteta, pogotovo u umjetnosti, ističe autor.

Iz predgovora Branislava Glumca:

      Davor Schunk doživljava i proživljava prostor/polje kreativnoga kao filozofičnost i kao umijeće, zanat. Nagnut je u crtež/grafizam erosno i problemski. Ulazeći smjelo u provokativne discipline likovne prakse i imaginacije, kreće se linijom 'suhog ruba', redukcije - na prvi pogled. Na drugi, analitički pogled vidimo oslobođeno i kontrolirano sudaranje višesegmentiranosti: od čisto realističkog, voluminoznog i geometrijskog do nadrealističkog i detaljističko metaforičkog. Likovnjak, Schunk, ne zadovoljava se jednoplošnim rješenjima i iskušenjima. Upotrebljavajući i minimalističko i 'retoričko' ne zlorabeći ih. Njegovi sintetizirani portreti bliskih mu odabranika to vrsno potvrđuju.

...

      Schunkovo stripovanje posebna je dionica iz istog izvora. Strip je priča u priči: riječ+crtež (pokretna, uvijek drugačija 'slika'). Škrti, duhovit, aktualan tekst s porukom (može i poukom!) i dobrom, gibljivom poantom. Supomognut sa što jasnijim, psihološkim crtežom.

...

Stvarajući - sad je to već i značajan, poveći opus - na provjerenom grafičkom iskustvu crno u bijelom prostoru/papiru, Schunkova generična energija i talent dojmljivo korenspodiraju i s vremenom i poviješću novih senzibiliteta i tehnika: digitalni, neiscrpivi, opijatni svijet i planet kombinacija i mogućnosti nije mu ni gospodar ni sluga, već jednostavno - imaginativni suputnik.

U sklopu izložbe Šunk će održati radionicu autorskog stripa za učenike ŠPUD-a. Izložba je otvorena do 7. 11. u radnom vremenu ISO-a. Program ISO-a podržavaju Grad Zagreb i Ministarstvo kulture.

https://www.facebook.com/events/530526234452517/

Lucija Gudlin: Nekoliko nijansa porculana

ISO - Izložbeni salon Izidor Kršnjavi otvara ovaj četvrtak, 10. 10. 2019. u 20 sati

novu samostalnu izložbu bivše učenice i sadašnje profesorice ŠPUD-a, umjetnice Lucije Gudlin.

Gudlin je za ovu izložbu pripremila potpuno novi ciklus radova pod nazivom Nekoliko nijansa porculana. Fotografiju radova za katalog snimio je Željko Koprolčec.Izložba je sufinancirana sredstvima Grada Zagreba i Ministarstva kulture te projekta Runaway Art. Unutar trajanja izložbe za učenike ŠPUD-a bit će organizirano vodstvo kroz izložbu i razgovor s umjetnicom. Izložba je prodajnog karaktera.

Iz predgovora Keramičke rukotvorine, Dr. sc. Enes Quien:

Tako čistu bjelinu malih minimalističkih plastičkih formi nisam nigdje do sada vidio. Lucija kao da traži apsolutnu svjetlinu, očarana svjetlošću i bjelinom kao njezinim apsolutom, kao da evocira probuđenu svjetlost. Zanimljivo mi je to tumačenje bjeline kao svjetla, otvara razne interpretativne mogućnosti. Ova bijela, svjetlosna euforija, umjetnicu i njezine artefakte dovodi u dinamičku svezu s budućom tišinom, s onostranim bijelim buđenjem, da budemo malo mistično patetični. No, tu se bjelina ne povezuje sa svjetlom, nego s tišinom i buđenjem. Ne mogu sa sigurnošću reći da je to ispravno, a ono drugo nije, ali obje mogućnosti gledanja i tumačenja, i ideja bjeline kao svjetlosti i ideja tišine i buđenja, svakako su drukčije: povezavši ih, dolazimo na ideju zena, smirenosti, kontemplativnosti, unutarnjega mira i sklada, yina i yanga, potpune svjesnosti Postojanja. Tišina i buđenje označavaju nulte opcije; one su polazišta

 

Lucija Gudlin, mag. umjetnosti

Rođena 1979. godine u Zagrebu. Završila Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, Odjel za dizajn keramike. Studij keramike završila 2004. godine na Universität für künstlerische und industrielle Gestaltung Linz u Austriji.Od 2003. do 2007. zaposlena u Graditeljskoj školi Čakovec kao profesorica stručnih predmeta, od 2007. do 2011. na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci kao umjetnička suradnica, a od 2007. kao profesorica i voditeljica Odjela za dizajn keramike Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Izlagala na skupnim izložbama u Hrvatskoj, Austriji, Italiji, Kosovu, dobitnica je prve nagrade za dizajn na 4. Simposio internationale della ceramic u Nove i Bassano del Grappa u Italiji. Sudjelovala na raznim simpozijima, radionicama, seminarima, a 2007. godine bila je član žirija na izložbi 05. Internationale Keramik – Biennale 2007 der Stadt Kapfenberg u Austriji.

Članica je  ULUPUH-a.

lucijagudlin@gmail.com

Denis Kraškovič: Sve je moguće - promocija monografije

Rene Bachrach Krištofić izlaže u ISO - Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi Ciklus 01/02

Izložba ciklus 01/02 mladog umjetnika i bivšeg učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu Renea Bachrach Krištofića otvara se 20. 9. 2019. u 19 sati u ISO - Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi. Naziv novog Reneovog ciklusa proizašao je iz oznaka fotografija koje su nastale tijekom 2001. i 2002. godine, a koje su ishodište izložbe. Radi se o osobnoj fotografskoj dokumentaciji koju je Rene snimio u periodu pohađanja ŠPUD-a, a koja ujedno predstavlja njegove jedine vizualne zapise i sjećanja na proteklo vrijeme i dva prijatelja koji su koju godinu kasnije preminuli. Želja je autora kroz crteže i slike prisjetiti se tog vremena i stvoriti novu dokumentaciju na osnovu sjećanja i ostataka sjećanja pri tom pitajući se što se s vremenom događa s našim sjećanjem i fotografijama? Upravo danas, u masovnoj produkciji i prisutnosti koja ne razlučuje jasno ono bitno ili manje bitno na dnevnoj bazi, kako sačuvati vrijednosti sjećanja? Autor daje odgovor kroz preradu ideje dokumentacije koja konzistentno prenosi ideju neovisno o vremenu i trenutku čovjekovog bivanja i forma je očuvanja naše jedinstvenosti. U ciklusu 01/02 autor po prvi puta kombinira različite tehnike; fotografiju i akril na platnu.

Naposlijetku, autor kaže kako "upravo dokumentacija u ovome ciklusu postaje jedini rezultat umjetnosti, koja se poima kao oblik života, trajanje, znak proizvodnje (osobne) povijesti."

 Dr. sc. Doris Čuržik, klinički psiholog u predgovoru deplijana izložbe kaže kako se sjećamo samo posljednjega sjećanja. "Ništa više, niti manje od toga. A svakog puta naše sjećanje nepovratno se mijenja podnoseći poput slikarskoga platna novi sloj emocija, trenutka, stanja, očekivanja... Što naposlijetku nastaje prolazeći s vremenom kroz tunele distorzija kojima dodajemo i oduzimamo tonove, zapravo niti ne znamo." Tumačeći kako je taj naš proces dodavanja i oduzimanja ujedno naša vrlina te kako znanost pojašnjava da zahvaljujući podložnosti ovakvim promijenjivim procesima čovjek je sposoban biti kreativan te sebi osigurati opstanak u budućnosti. Izložba je sufinancirana sredstvima Grada Zagreba i Ministarstva kulture. Unutar trajanja izložbe za učenike ŠPUD-a bit će organizirano vodstvo kroz izložbu i razgovor s umjetnikom.

Bernarda Cesar

......................

 

/ Izložbeni salon Izidor Kršnjavi  / Trg Republike Hrvatske 11  / 

Radno vrijeme: radnim danom / 11 - 19 sati

 

......................

 

 

 

 

 

 

Deveti život / deveti dio / 21.3.2019.

130+350+150, 235, 6x4 240, 9270 – 480+500+400=1380, 7.870+1300+1000=10, 170 kuna. Zaključila sam da mogu kupiti samo 4 okvira.

 Deveti život / deveti dio / 23.3.2019. Kupila sam deset okvira

Jelena stvara umjetnički format dnevnika unutar posljednje godine dana svojeg života. On se sastoji od 280 kratkih videa kojima bilježi jutra sa svojeg prozora, isto toliko odabranih kadrova iz tih videa, isto toliko rečeničnih zapisa koji su nastajali u pojedničanim danima. Deveti život ujedinjuje kadrove i rečenične zapise u printanom izdanju u obliku knjige. Dnevnik je proširen umjetničkim radovima koji su nastajali u tom istom periodu poput fotografije instalacije od dva stolca, veste i grudnjaka. Sve zajedno tvori Izložbu godine čiji se postav odigrava u dva prostora, u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u Jeleninom ŠPUD-u i Galeriji Kranjčar na Kaptolu zahvaljujući nagradi na 34. Salonu mladih.

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------

 

 
 

 

 

REZULTATI Natječaja za izlaganje u ISO - Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u 2020. godini

 

ŠKOLA PRIMIJENJENE UMJETNOSTI I DIZAJNA

Trg Republike Hrvatske 11

Zagreb, 3. 8. 2019.

 

Natječaj za izlaganje u ISO - Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u 2020. godini

KLASA: 602-03/19-01/130

URBROJ: 251-98-07-19-01

 

Rezultati Natječaja

 

Poštovani,

obavještavamo Vas o rezultatima Natječaja za izlaganje u ISO - Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u 2020. godini. Savjet Salona odabrao je 10 prijavljenih projekata/izložbi koji će ući u godišnji program ISO-a.

Program Salona jednim dijelom osmišljava i uređuje Savjet Salona putem Natječaja, dok drugi dio kurira udruga UBU i Kreativna platforma Organizam u suradnji s Školom primijenjene umjetnosti i dizajna.

Prihvaćeni prijedlozi godišnjeg programa ISO-a prijavit će se za financiranje na natječaje za sredstva iz proračuna javnih potreba u kulturi za 2020. godinu.

U realizaciji prihvaćenih prijedloga kojima se, međutim, ne odobre sredstva iz proračuna ili iz nekoga drugog traženog izvora, autori prijedloga imat će podršku i pomoć članova Savjeta u pronalaženju alternativnih rješenja.

Zahvaljujemo svim prijavljenima koji su sudjelovali u Natječaju, a posebno onima čiji prijedlozi, zbog brojnih kvalitetnih i zanimljivih projekata koje smo ove godine dobili na uvid, nisu uspjeli ući u prijedlog Programa ISO-a za 2020.

 

PRIHVAĆENI PRIJEDLOZI PROJEKATA/IZLOŽBI

 

1. Alan Vlahov

Igre

2. Stanko Abadžić i Hrvoje Filipović

grupna izložba Gradovi

3. Iva Mihanović

Sveta Geometrija/Sacred Geometry

4. Ivana Ognjanovac i Mare Šuljak

PoVEZivanje

5. Izložba učenika prvog razreda ŠPUD-a Zagreb

PRVI

6. Ria Trdin

Nakaze i šaputanja

7. Maja Rožman, Tanja Dabo, Letricija Linardić

IZ ARHIVA/IZ SJEĆANJA

8. Sanja Stani, autorica; Višnja Slavica Gabout, kustosica

ENIGMA, objekti i skulpture u keramici

9. Tamara Bilankov, ŠUDIGO

ZASVIJETLI

10. Tomislav Mrčić

Danko Jakšić - Malo više plave!

 

 

Bernarda Cesar, voditeljca ISO-a

 

Priloženi dokumenti:
Rezultati Natjecaj ISO 2020.pdf

 

NATJEČAJ ZA IZLAGANJE U IZLOŽBENOM SALONU IZIDOR KRŠNJAVI  - 2020.g.

 

...............

 

ŠKOLA PRIMIJENJENE UMJETNOSTI I DIZAJNA, ZAGREB

Trg Republike Hrvatske 11, 10000 Zagreb

KLASA: 602-03/19-01/130

URBROJ: 251-98-07-19-01

Zagreb, 3. lipnja 2019.

 

Natječaj za izlaganje u ISO - Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u 2020. godini

 

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb; ISO - Izložbeni salon Izidor Kršnjavi,

Trg Republike Hrvatske 11, 10000 Zagreb

Rok za prijavu: 3. srpnja 2019.

url: http://ss-primijenjenaumjetnostidizajn-zg.skole.hr/


Izložbeni salon Izidor Kršnjavi poziva umjetnike, grupe umjetnika i kustose da se prijave na Natječaj za izlaganje u 2020. godini. Prijave se primaju do 3. srpnja 2019.

Prijaviti se mogu umjetnici s djelima u svim likovnim tehnikama i medijima (slikarstvo, kiparstvo, grafika, fotografija, instalacija, prostorne intervencije, video, novi mediji…), interdisciplinarni projekti i kustoske koncepcije, a posebno projekti suvremene umjetničke prakse.

Program Salona jednim dijelom osmišljava i uređuje Savjet Salona putem Natječaja, dok drugi dio kurira udruga UBU i Kreativna platforma Organizam – u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna.


Prijava na Natječaj vrši se putem ispunjene Prijavnice.

Tražene sastavnice u Prijavi:


- ime, prezime, adresa, e-adresa i kontakt telefon umjetnika/umjetnice/kustosa/kustosice;
- naziv izložbe/projekta

- kratki opis izložbe/projekta

- ciljevi i očekivani rezultati
- detaljniji opis projekta (prema potrebi)
- prijedlog za popratnu radionicu za učenike i/li javnu tribinu vezanu uz izložbu/projekt
- profesionalni životopis
- popis samostalnih i (odabir) skupnih žiriranih izložbi, performansa i sl. (linkovi na kataloge ili radove/katalozi u pdf formatu, a tiskani katalozi mogu se zasebno dostaviti na adresu Salona – nisu obavezni)
- tehnički opis radova (medij, dimenzije…), cca broj radova; tehnički opis postava
- prijedlog troškovnika izložbe i plan osiguravanja potrebnih sredstava
- popratni materijali (fotografije, skice, digitalna dokumentacija, video, audio, linkovi na rad/ove)

 

 

Prijave je poželjno dostaviti e-poštom (prijavnicu ispuniti i dostaviti kao Word dokument; fotografije u JPEG formatu, pojedinačne veličine fotografije ne veće od 300 KB; najveća ukupna veličina svih datoteka: 3 MB).
E-adresa: izlozbenisalon.izidorkrsnjavi@gmail.com

 

Ukoliko niste u mogućnosti cjelovitu prijavu poslati u digitalnom obliku, dostavite ju u tajništvo Škole, zatvorenu u koverti. Međutim, samu Prijavnicu obavezno popunite i pošaljite u digitalnom obliku kao Word dokument e-poštom ili je na CD-u priložite dostavljenoj prijavi.
 

U navedenom slučaju dodatni prilozi u papirnom/tiskanom obliku (npr. katalozi) mogu se dostaviti na sljedeću adresu:
ISO - Izložbeni salon Izidor Kršnjavi, Trg Republike Hrvatske 11, 10000 Zagreb.
 
Prijave se primaju zaključno do 3. srpnja 2019. god.
 
Savjet Salona u sastavu Martina Božić, Bernarda Cesar, Marija Juza, Irena Kraševac, Vinka Mortigjija Anušić, Matej Pašalić, Filip Pintarić, Ivan Skvrce i Mirjana Tomašević Dančević izvršit će odabir prijedloga, a rezultati će biti objavljeni na stranici

http://ss-primijenjenaumjetnostidizajn-zg.skole.hr/(Izložbeni salon Izidor Kršnjavi)

do 30. srpnja 2019.

Prihvaćeni prijedlozi godišnjeg programa ISO-a prijavit će se za financiranje na natječaje za sredstva iz proračuna javnih potreba u kulturi za 2020. godinu.
 
Napomena:
Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati.
 
Za sve dodatne informacije obratite se voditeljici ISO-a Bernarda Cesar, mob.: 091/7662666,

e-adresa: izlozbenisalon.izidorkrsnjavi@gmail.com

 

U Zagrebu, 3. lipnja 2019.

Filip Pintarić, ravnatelj

 

 

 

 

 

Tlocrt Izložbenog salona

 

 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

A r h i v a  i z l o ž b i

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

 
 
 
 

 Izložba umjetničkih radova profesora 

 Škole primijenjene umjetnosti i dizajna 

 

10. - 21. 12. 2018.

 

 

 Sonja Petrušić 

 Sanja Raonić 

 

22. 11. - 5. 12. 2018.

Priloženi dokumenti:
pozivnica.jpg
katalog.pdf

 

 Izložba hrvatskog dizajna - studentska selekcija 

 

25. 10. - 20. 11. 2018.

Priloženi dokumenti:
HDD.jpg
HDD studenti.jpg

 

 Julio Radilović Jules #90  

 monografska izložba 

 

5.- 22. 10. 2018.

 

 

REFEST Slike i riječi putevima izbjeglica.
Interdisciplinarni pristup povećanja publike festivala.

 

14. 9. 2018.

 

 Izložba završnih radova i modna revija 

 Izložba završnih radova i modna revija 

5. 6. 2018.

https://www.facebook.com/events/133246010882765/

 

 Mirjana Tomašević Dančević 

2. - 14. 5. 2018.

 

 Tolerancija 

16. - 25. 4. 2018.

 

 

 Ivana Tkalčić 

14. - 28. 3. 2018.

 

 Škole u Salonu 

​Pula / Rijeka / Split / Zagreb

2. SUSRET ŠKOLA KOJE OBRAZUJU KADROVE

U LIKOVNOJ UMJETNOSTI I DIZAJNU

 

28. 2. - 9. 3. 2018.

 

Priloženi dokumenti:
POZIVNICA sus.jpg

 

 Leonardo Budimlić Majnarić 

2. - 14. 5. 2018.

 

 Iva Valentić 

28. 11. - 5. 12. 2017.

 

Točka, linija

 

 

 

 52. zagrebački salon - primijenjene umjetnosti i dizajna 

5. - 28.10. 2017.

 

 

 Jedno s drugim 

31. 5. - 6. 6. 2017.

 

 

 

 

 RUSH radionice 

Priloženi dokumenti:
RUSH Radionice 2016 katalog.pdf

 

 

 20 godina u klasi prof. Brčića 

23. - 29.5. 2017.

 

 

Priloženi dokumenti:
katalog.pdf

 

 

 Keramički laboratorij 

8. - 19.5. 2017.

 

 

 

 

 Vesna Salamon 

24.- 28.4. 2017.

 

 

 

 Jure Kokeza 

20.2. - 3.3. 2017.

 

 

Priloženi dokumenti:
Jure Kokeza katalog.pdf

 

 Milivoj Ćeran 

25.1. - 7.2. 2017.

 

 

 

  "IZLOŽBA RADOVA PROFESORA ŠKOLE

  PRIMIJENJENE UMJETNOSTI I DIZAJNA, ZAGREB"  

20. - 30. 12. 2016.

 

 Izložba hrvatskog dizajna 1516 

13. 9. - 16. 10. 2016.

 

Priloženi dokumenti:
izlozba hrvatskog dizajna.jpg

 

 i.j. PINO / Josip Ivančić – Pino 

 

… crt ež iii

otvoreni text – početna stranica

 

6. - 7- lipnja 2016.

 

 

Priloženi dokumenti:
I J PINO pozivnica.pdf

 

 Barbare Raad i Marin Živković 

 

Umreženi susreti
 

30. 5. - 3. 6. 2016.

 

Priloženi dokumenti:
Umrezeni susreti pozivnica.jpg

 

 Grupa ABS: Trg Anonimnog umjetnika 

 

Predstavljanje projekta_20.5.2016. 

 

 

 Dančević_Janković_Končar 

U pokretu

18. - 29.4. 2016.

 

 

Priloženi dokumenti:
katalog.pdf

 

 Mirjana Karolina Koren 

Fibonaccijev niz - izložba - radionica

 

14. - 18. 3. 2016.

 

Priloženi dokumenti:
Koren-katalog.pdf
radionica.jpg

 

 Bouqueenet - kreativna cvjetna radionica 

 M Herzmansky studio 

8. 3. 2016.

 

Priloženi dokumenti:
pozivnica.jpg

 

 ArTresor naklada 

Umjetnost na naslovnici 

1. - 11. 3. 2016.

 

 

  "IZLOŽBA RADOVA PROFESORA ŠKOLE

  PRIMIJENJENE UMJETNOSTI I DIZAJNA, ZAGREB"  

10. - 30. 12. 2015.

 

 

 René Pronk 

24. 11. - 4. 12. 2015.

 

Priloženi dokumenti:
Rene Pronk katalog.pdf

 

 CUP – Crtići u Primijenjenoj - 

 Izložba autora animiranog filma 

9. - 19. 11. 2015.

 

 Demel_Kakša_Matijašević 

16. - 30. 10. 2015.

 

Priloženi dokumenti:
Demel Kaksa Matijasevic katalog.pdf

 

 VEDRAN KARADŽA TABULOV 

29. 9. - 9. 10. 2015.

 

Priloženi dokumenti:
Karadza Rijeka Salon IK katalog.pdf

 

 IZLOŽBA ZAVRŠNIH RADOVA MATURANATA ŠPUD-a 

15. 06. 2015.

 

 Eric Leonardson 

12. 06. 2015.

 

Priloženi dokumenti:
LEONARDSON.pdf

 

 MIOMIR MIŠO VEMIĆ 

12. - 26. 05. 2015.

 

Priloženi dokumenti:
Vemic katalog.pdf

 

 THOMAS TOURNAVITIS 

20. 04. - 06. 05. 2015.

 
Priloženi dokumenti:
Tournavitis katalog.pdf

 

 ANITA  PARLOV 

16. – 30. 3. 2015.

 

 

 ZVJEZDANA JEMBRIH 

26. 2. – 12. 3. 2015.

Priloženi dokumenti:
zvjezdana jembrih katalog.pdf

 

 TIHOMIR  RAZUM 

10. – 23. 2. 2015.

Priloženi dokumenti:
tihomir razum katalog.pdf

 

 ĐURĐA MERLE 

12. – 23. 1. 2015.

 

Priloženi dokumenti:
MERLE katalog.pdf

 

 "IZLOŽBA RADOVA PROFESORA ŠKOLE PRIMIJENJENE   UMJETNOSTI I DIZAJNA, ZAGREB" 

10. - 30. 12. 2014.

Priloženi dokumenti:
Izlozba radova profesora.pdf

 

 "NEO ART" 

20. 11. – 4. 12. 2014.

Priloženi dokumenti:
neo art katalog.pdf

 

PRVI SVJETSKI RAT - ZABORAVLJENI RAT?

Izložba radova učenika Grafičkog odjela Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb

STUDENI 2014.

 

Galerija slika s otvorenja izložbe:

https://www.dropbox.com/sh/narxlyn3k9qq8st/AACs8m13kRQxQDU

_Bo6sHyVWa?dl=0

 

 

 

BRANE ZORMAN  _  HIDDEN MATERIA

23. 10. 2014.

Priloženi dokumenti:
brane zorman.pdf

 

 DANIELA PAL BUČAN 

23. 9. – 7. 10. 2014.

Priloženi dokumenti:
Daniela Pal Bucan.pdf

 IZLOŽBA ZAVRŠNIH RADOVA MATURANATA 

 ŠKOLE PRIMIJENJENE  UMJETNOSTI I DIZAJNA, ZAGREB 

LIPANJ  - RUJAN 2014.

 

 SLIKE IZ PODZEMNE  _  UNDERGROUND  IMAGES 

27. 5. - 9. 6. 2014.

Priloženi dokumenti:
informacije o izlozbi.pdf

 

 SANJA BALEN 

27. 3. - 10. 4. 2014.

Priloženi dokumenti:
Katalog Sanja Balen.pdf

 

 MARIN MARINIĆ 

10. - 24. 3. 2014.

Priloženi dokumenti:
katalog marin marinic.pdf

 MIHOVIL DOROTIĆ 

10. - 24. 2. 2014.

Priloženi dokumenti:
mihovil dorotic katalog.pdf

 

 TOMISLAV TOMIĆ 

15. - 31. 1. 2014.

Priloženi dokumenti:
tomislav tomic katalog.pdf

 

 "IZLOŽBA RADOVA PROFESORA ŠKOLE PRIMIJENJENE UMJETNOSTI I DIZAJNA, ZAGREB" 

18. - 30. 12. 2013.

 

Priloženi dokumenti:
profesorska 2013 katalog.pdf

 

 STRIP U PRIMIJENJENOJ 

28. 11. - 13. 12. 2013.

 

 VESNA PAVLAKOVIĆ 

7. - 21. 11. 2013.

Priloženi dokumenti:
katalog vesna pavlakovic.pdf

 

 T 1 p 0 g r a f i j a 
 
 
Izložba tipografskih radova učenika Grafičkog odjela
 
Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb
 
unazad 10+  generacija
 
(mentorica: Vinka Mortigjija Anušić, prof.)
 
 
Priloženi dokumenti:
katalog.pdf

 

 MAK MELCHER 

23. 9. - 9. 10. 2013.

Priloženi dokumenti:
mak melcher katalog.pdf

 

 IZLOŽBA FOTOGRAFSKOG ODJELA 

10. - 18. 9. 2013.

 

 

 MILIVOJ ĆERAN 

26. 2. - 12. 3. 2013.

 

Priloženi dokumenti:
milovj ceran ilustracije.pdf

 

 

 "IZLOŽBA RADOVA PROFESORA ŠKOLE PRIMIJENJENE UMJETNOSTI I DIZAJNA, ZAGREB" 

7. 12. 2012. - 26. 1. 2013.

 

Priloženi dokumenti:
Izlozba radova profesora spud.pdf

 

 

 "GLAGOLJSKA BAŠTINA" 

6. - 13. 9. 2012.

 

Priloženi dokumenti:
katalog glagoljska bastina.pdf

 

 

 BAKLIŽA, MEŠTROVIĆ, ŠULJIĆ 

23. 5. - 6. 6. 2012.

 

 

 

 2 u 1 

 RUŽA HODAK i DAMIR BRČIĆ 

24. 4. - 9. 5. 2012.

 

Priloženi dokumenti:
katalog hodak brcic.pdf

 

 

 MORANA KUKEC 

 Nastava crtanja i slikanja na prvoj godini ŠPUD-a - mojih 20 godina 

12 - 19. 4. 2012.

 

Priloženi dokumenti:
katalog morana kukec.pdf

 

 

 BORIS BERC 

7. - 22. 3. 2012.

 

Priloženi dokumenti:
katalog boris berc.pdf

 

 

 BRANKA DUBOVAC I JOVICA DROBNJAK 

15. - 28. 2. 2012.

 

Priloženi dokumenti:
Katalog.pdf

 

 

 Izložba nagrađenih bilježnica na natječaju

"Dizajniraj svoju bilježnicu" 

9. - 11. 2. 2012.

 

Priloženi dokumenti:
biljeznice.pdf

 

 

 ZLATKO MODRIĆ 

25. 1. - 7. 2. 2012.  

 

Priloženi dokumenti:
Katalog.pdf

 

 

 

 IZLOŽBA RADOVA PROFESORA ŠKOLE PRIMIJENJENE UMJETNOSTI I DIZAJNA, ZAGREB 

10. 12. 2011.  - 16. 1. 2012.

 

Priloženi dokumenti:
katalog.pdf

 

 

 KRUNO BOŠNJAK 

17. 11. - 2. 12. 2011. 

 

Priloženi dokumenti:
katalog bosnjak.pdf

 

 

 ĐANI MAZAROVIĆ (1933.-2008.)

19. 10. - 2. 11. 2011. 

 

Priloženi dokumenti:
katalog djani mazarovic.pdf

 

 

 "STRIPORISI" 

4. - 7. 10. 2011. 

 

Priloženi dokumenti:
striporisi galerija-slika.pdf

 

 "Park u parku" 

21. - 29. 9. 2011.

 

Priloženi dokumenti:
GALERIJA SLIKA.pdf

preskoči na navigaciju