preskoči na sadržaj

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna

Login
Tražilica
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

ŠKOLE ODRŽIVOSTI - ZELENA MOČVARA
Bliži se naša Zelena Močvara pa najavljujemo detalje programa! :)
 
  • Prvo na redu i dostupno tijekom cijelog trajanja događaja (12-21h) jest izložba radova učenika i učenica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u ZagrebuŠkole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i Klasične gimnazije. U sklopu projekta Škole održivosti, učenici i učenice osmišljavali su vizualni identitet za Okolišni filmski festival te pisali klimatsku fikciju za treće, učeničko, izdanje Homo climaticuma, prve hrvatske zbirke priča i pjesama tog žanra! Njihovi će plakati, kao i tiskano izdanje zbirke, biti dostupni u predvorju Klub Močvara.
  • Drugi na programu je edukativni i zabavni eko-kviz koji će se održati od 16 do 18h na terasi Močvare! Pridružite se jer vas očekuju i super nagrade, a sve je besplatno. Nagrade su podijeljene u nekoliko paketa i kao tim ćete imati priliku osvojiti jedan, dva ili sva tri, ovisno o vašem znanju o biološkim, društveno-političkim i pop-kulturnim činjenicama vezanim uz okoliš. Prijavite svoj tim (2-5 ljudi) do petka (18.6.) u 19h [https://forms.gle/P4UFmZCCRxVEAubb7 ]. Oboružajte se znanjem i dobrom voljom i družimo se u Močvari! :)
  • Nakon kviza, od 19 do 22:15 sata moći ćete uživati u koncertima odličnih bendova. U 19 sati nastupit će Commi Balde & Kaira Kela, “domaći”, afro groove bend kojeg je okupio senegalski glazbenik Ismaila Commi Balde. U 20 sati, nastupit će folk-elektronik trio Seine iza kojeg stoje Ivan Ščapec (Vlasta Popić), Dimitrij Petrović (Vlasta Popić, Radost!) i, odnedavno, Vatroslav Živković (Nemeček, litl itali). Na kraju večeri, od 21:15 zabavljat će vas synthpop duo Pocket Palma.

VAŽNO: “Zelena Močvara” održat će se  u velikom dvorištu Močvare & Pogona Jedinstvo (koncert) i u klubu Močvara (izložba i kviz). Preuzimanje besplatnih ulaznica za koncerte kreće u četvrtak, 17.6., u 10 sati na poveznici.

Vidimo se! :)

ŠKOLE ODRŽIVOSTI - IZLOŽBA PLAKATA ZA OFF

Izložba plakata 8. Okolišnog filmskog festivala (izlažu škole ŠPUD i ŠUDIGO)

5. - 21. 5. 2021.

ISO - Izložbeni salon Izidor Kršnjavi / ŠPUD

Aktivnost osmišljavanja i dizajna plakata za 8. Okolišni filmski festival trajala je od jeseni 2020. do proljeća 2021., a kulminirala je trima izložbama, na samom festivalu u svibnju u Kinoteci i kao gradska izložba na uličnim bilboardima, ispred ŠPUD-a na izložbenim panoima kroz svibanj i na završnoj izložbi na Zelenoj Močvari. Proces je bio popračen od strane mentora ŠPUD-a, ŠUDIGO-a i savjetnika za dizajn ispred Zelene akcije. Uz samo dizajnersko rješenje plakata, učenici su predstavili i svoj koncept rada u tekstualnom obliku, a koji je predstavljen i u publikaciji Homo climaticum.

Učenici izlagači: Emma Lorena Alapić, Nika Augustinović, Matea Bonači, Anamari Boršić, Sara Božić, Sara Brlić, Neva Grozdanić, Sara Guzan, Vedran Hazulin, Tinka Hrenković, Erna Jančetić, Karmen Kašić, Dora Kiš, Marija Kočet, Lucija Kranjec, Lina Krizmanić, Maša Međurečan, Marcela Marjanović, Marija Marić, Nives Martinić, Roza Meštrović, Klaudia Milić, Nikolina Milačić, Petar Mitrović, Metra Mladić, Jura Momčilović, Manuela Novak, Gita Potočić, Lucija Sabolić, Ela Sekušak, Ivona Stambolija, Maja Škrlin, Bruna Šlogar, Sara Trlek, Majda Vukalović

Mentori učeničkih radova: Andro Grdinić, Boja Komarica, Vinka Mortigjija Anušić          

Savjetnici za dizajn: Mirjana Grabovac, Antonio Karača

Dizajn i prijelom izložbe: Monika Markić

Postav izložbe: Bernarda Cesar

Asistent: Igor Kozlina

Koordinatorice izložbe: Bernarda Cesar, Aleksandra Schindler Ljutak, Dora Sivka

 

ŠKOLE ODRŽIVOSTI - OKOLIŠNI FILMSKI FESTIVAL

Od 6. do 8. svibnja 2021. godine u kinu Kinoteka održan je 8. Okolišni filmski festival Zelene akcije.

Plakat festivala rješenje je učenice ŠPUD-a Ivone Stambolije

 

Program se sastojao od dokumentarnih, igranih i animiranih filmova, izložbe te predstavljanja i čitanja pobjedničkih priča trećeg izdanja "Homo Climaticuma", prve hrvatske zbirke klimatske fikcije, a vidjelo ga je više od 300 posjetitelja.  

Ovogodišnje izdanje pažljivo je osmišljeno kako bi nas u duhu aktivizma, nenasilne akcije i građanskog neposluha odvelo na put svijetom, ali i vratilo kući. Festival je otvorio igrani islandski film "Halla ide u rat" koji govori o nepokolebljivoj 50-godišnjoj aktivistkinji Halli. Film je osvojio nagradu publike na Zagreb Film Festivalu 2018. godine. Blok filmova “prozor u svijet” proveo je publiku kroz Brazil, Japan i Francusku i približio borbe koje prepoznajemo kao svoje: onu za javno zelenilo, onu protiv nuklearne energije i onu za zaštitu Mediteranskog mora od jednokratne plastike. Potom su se gledatelji “vratili” u susjedstvo i “spustili se kajacima” po balkanskim rijekama kako bi upoznali ljude koji ih štite.

Aktivistička grupa Zelene akcije pripremila je i blok animiranih filmova, prilagođen uzrastu od 7 godina na više, koji su ponudili različite intimne interpretacije i ideje održivosti te borbe za okoliš i ljudska prava. Program je završio blokom igranih filmova i njihovim začudnim, nadrealnim, ali mogućim svjetovima, koji su poslužili kao uvod u predstavljanje pobjedničkih priča i pjesama trećeg - ovog puta učeničkog - izdanja Homo Climaticuma.

Dodana vrijednost ovogodišnjeg festivala, kao i prošle godine, jest što su suorganizatori učenici i učenice triju škola s područja Zagreba i Zaboka: Klasična gimnazija, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna te Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Učenici i učenice su u sklopu projekta “Škole održivosti” radili na programu festivala sa svojim mentorima i mentoricama te su festivalu doprinijeli kreativnim idejama, dizajnerskim rješenjima i književnim radovima na što smo izuzetno ponosni.

Vizualno rješenje festivala učenice ŠPUD-a Ivane Stambolije i mentorice Vinke Mortigjije Anušić izabrano je za glavni vizual festivala! Čestitamo! 

Fotografije možete pogledati ovdje, a video na poveznici.

Static HTML
preskoči na navigaciju