preskoči na sadržaj

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna

Login
Tražilica
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

 

UPIS U I. razred ŠPUD-a

 

Upis u I. razred ŠPUD-a za sve učenike koji su ostvarili pravo na upis, održati će se 10.7.2023. od 12:00 do 16:00 sati i 11. 7. 2023. od 9:30 do 13:00 sati u predvorju IV. Gimnazije, Ulica Žarka Dolinara 9.

 

 Dokumentacija za upis:

 

1. Upisnica (elektronički putem srednja E-upisi.hr , potpisana od roditelja i učenika)

2. Potvrda o plaćanju udjela u cijeni troškova obrazovanja 

(sukladno Odluci Školskog odbora za školsku godinu 2023./2024., participacija iznosi: 110 Eura - podaci za uplatu u prilogu)

3. Ugovor o udjelu u cijeni troškova obrazovanja  (u prilogu, ispuniti i potpisati u dva primjerka)  

Nije potrebna Potvrda liječnika školske medicine. Učenici s teškoćama u razvoju trebaju na upis donijeti dokumente kojima su ostvarena dodatna prava za upis (mišljenje profesionalne orijentacije i rješenje Gradskog ureda).

 

PRIJEMNI ISPITI ZA UPIS NA ODJELE I UPISI U II. RAZRED

Prijemni ispiti za upis na odjele (za učenike koji su završili 1. razred ŠPUD-a) održavaju se na matičnoj lokaciji Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Trg Republike Hrvatske 11. 

četvrtak296. 2023od 9:00 do 13:00 sati

učenici polažu prijemni ispit na odabranom odjelu - „A“ želja

(učenici trebaju najkasnije do 8:45 biti ispred Škole gdje će po njih doći odjelni profesor).

Učenici trebaju ponijeti sav potreban pribor, a materijal će osigurati Škola.

petak306. 2023. od 9:00 do 13:00 sati 

učenici polažu prijemni ispit na odabranom  odjelu - „B“ želja

(učenici trebaju najkasnije do 8:45 biti ispred Škole gdje će po njih doći odjelni profesor).

Učenici trebaju ponijeti sav potreban pribor, a materijal će osigurati Škola.

ponedjeljak3. 7. 2023. u 8:00 sati

Rezultati prijemnog ispita i rang lista bit će objavljeni na oglasnoj ploči ispred ulaza u IV. Gimnaziju, Ulica Žarka Dolinara 9.

ponedjeljak3. 7. 2023. u 9:00 sati

Upis učenika u drugi razred održat će se u holu IV. Gimnazije, Ulica Žarka Dolinara 9.

Na upis treba donijeti ispunjenu upisnicu i potvrdu o uplaćenoj školarini sukladno ugovoru između Škole i roditelja/staratelja. 

 

UPISI U III. i IV. RAZRED

Termini upisa i podjela svjedodžbi (sadašnjih II. i III. razreda) za III. i IV. razred održavaju se prema dogovoru s razrednikom.

Na upis treba donijeti ispunjenu upisnicu i potvrdu o uplaćenoj školarini sukladno ugovoru između Škole i roditelja/staratelja.

OBAVIJEST UČENICIMA IZ UKRAJINE

OBAVIJEST UČENICIMA  IZ UKRAJINE

 

Poštovani,

prijemni ispit za učenike iz Ukrajine koji žele upisati  I. razred Škole primijenjene umjetnosti i dizajna sukladno odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja održati će se u petak 14. srpnja 2023. godine od 9:00 do 13:00 sati na matičnoj adresi ŠPUD-a, Trg Republike Hrvatske 11. Molimo sve zainteresirane da dođu na gore navedenu adresu u 8:30 kako bi se prijavili.

DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA PRIJAVU - ispunjena prijavnica (u prilogu), - fotografija kandidata ne starija od 6 mjeseci (ili preslika osobne iskaznice) - potrebno radi identifikacije. 

SPOSOBNOST LIKOVNOG IZRAŽAVANJA I LIKOVNOG SENZIBILITETA provjerava se zadacima iz :

- crtanja (olovka ili ugljen) i

- slikanja (tempera, akvarel ili gvaš).

Na provjeru sposobnosti likovnog izražavanja i likovnog senzibiliteta potrebno je donijeti: - olovke različite tvrdoće ili ugljen za crtanje, - vodene ili tempera boje, kist(ove) i posudice za vodu, - tvrdu podlogu za crtanje, npr. drvena ploča (formata blok br.5). Na provjeri sposobnosti likovnog izražavanja i likovnog senzibiliteta kandidati mogu dobiti najviše 120 bodova (20, 40, 60, 70, 75, 80, 85, 90, 100, 110 i 120 ).

Kandidat koji je na provjeri likovnih sposobnosti ostvario manje od 70 bodova ne može se upisati u program likovne umjetnosti i dizajna.

S poštovanjem,

Upisno povjerenstvo ŠPUD-a

 

INFORMACIJE VEZANE ZA UPIS U 1. RAZRED ŠPUD-a UPISI šk. god. 2023./2024.

Sve informacije vezane za prijavu provjere sposobnosti likovnog izražavanja i upisa u 1. razred ŠPUD-a možete naći u prilozima ove objave.

Ovim putem zbog učestalih upita obavještavamo sve potencijalne kandidate da se provjera stranih jezika (što se spominje u Uvjetima upisa) odnosi na učenike koji bi kao prvi strani jezik u našoj školi učili jezik koji do sada NISU učili u školskom sustavu (polaznici škole stranih jezika i sl.). Za tu provjeru potrebno je podnijeti pisani zahtjev na e-mail Škole: (spudzgreferada@gmail.com).

 

 

 

OTVORENI DAN ŠPUD-a

Dobrodošli na virtualni Otvoreni dan ŠPUD-a!

Na samom početku pogledajte video iz Noći muzeja 2020. i našeg projekta

PUSH - Promenada u ŠPUD-u koji je naša noćna varijanta Otvorenog dana. :)

https://www.youtube.com/watch?v=lxcn4xsRZZA

 

Poštovani, sadašnji i budući, učenici i roditelji,

pred vama je Otvoreni dan škole u virtualnom obliku i sastoji se od:

- prezentacija odjela ŠPUD-a

Učenici prvih razreda mogu se kroz ove prezentacije upoznati s radom odjela ŠPUD-a te lakše odabrati odjel na kojem žele nastaviti svoje obrazovanje. Detaljnije informacije učenici mogu dobiti od voditelja odjela čije će adrese (za pitanja i konzultacije) dobiti od svojih razrednika. Budući učenici mogu vidjeti što im se sve u Školi nudi te mogu proučiti na koji način se za to pripremaju kroz umjetničku nastavu na prvoj godini.

- video materijala vezanih uz rad ŠPUD-a

Ovo su materijali nastali kao dijelovi ili cjelovite emisije snimane od strane raznih TV kuća, a u kojima se mogu vidjeti načini rada u Školi te osjetiti barem dio atmosfere koja u našoj Školi vlada već dugi niz godina. Uz emisije i materijale ovdje možete vidjeti i kolaže s otvorenja izložbi i projekata koje Škola ostvaruje kroz naš izložbeni salon Izidor Kršnjavi te kroz suradnju s Udrugom bivših učenika ŠPUD-a UBU, a sastavni su dio obrazovanja i odgoja u umjetnosti.

- poveznice za korekcije radova osmaša koji se žele upisati u ŠPUD

Ako želite nastaviti školovanje u ŠPUD-u, trebate proći provjeru likovne sposobnosti koji se već dugi niz godina sastoji od sljedeća dva dijela:

 1. crtanje stolca po promatranju olovkom ili ugljenom, na papiru veličine bloka broj 5, u trajanju od dva sata
 2. crtanje plošne kompozicije izvedene u raznobojnom kolažu uz dodatak geometrijskog tijela ili oblika koji iz kolaža izlazi u prostor u temperi ili akvarelu, na papiru veličine bloka broj 5, u trajanju od dva sata

Ovdje možete pogledati primjere za drugi dio provjere likovne sposobnosti iz prethodnih godina:

https://youtu.be/JnRcfARE_cU

Dakle, radi se o provjeri likovne sposobnosti, što znači da uz opći dojam ocjenjujemo tri sastavnice rada: perspektivu, proporciju i kadriranje. Rad mora poštivati zakone perspektive, a omjeri elemenata i odnosi veličina moraju odgovarati stvarnom modelu te crtež mora biti odgovarajuće smješten na formatu papira (ni prevelik ni premalen).

U godinama prije potresa i epidemije korone, u sklopu Otvorenog dana, imali smo organiziran pregled mapa i korekcije za učenike osmih razreda koji se žele upisati u ŠPUD. Mape su pregledavali naši nastavnici, likovni umjetnici u školskoj dvorani što ove godine, nažalost iz tehničkih razloga, nije moguće nego na ovaj virtualni način.

 

Ove godine korekcije će se odvijati na sljedeći način:

 1. Odaberite 4-6 vlastitih radova koji vam se čine najboljima. Vodite računa da izaberete radove koji su nastali crtanjem ili slikanjem po promatranju (interijer, eksterijer, stolac, mrtva priroda...); u istoj mjeri neka budu zastupljeni crteži (olovka, ugljen) i slike (tempera, akvarel, ulje...), npr. 3 crteža i 3 slike. Tim radovima možete dodati maksimalno dva slobodna rada za koje mislite da pokazuju vaš talent. Na taj način dobit ćete najbolje informacije o prednostima i nedostacima te upute na čemu trebate poraditi.
 2. Mapu odabranih radova treba fotografirati ili skenirati da budu dobro vidljivi u cijelosti, rezolucija ne bi smjela biti manja od 150 dpi. Radovi moraju biti u .jpeg formatu ili objedinjeni kao mapa u .pdf formatu te zapakirani kao .zip mapa veličine do 3 MB. Ukoliko je mapa veća od 3 MB, možete poslati poveznicu na mapu koja je postavljena na nekom od online ponuđivača. 
 3. Pošaljite mapu na e-mail adresu otvorenidan2023@gmail.com
 4. Profesorica ili profesor ŠPUD-a, koji će pregledati mapu, poslat će vam informacije i smjernice na temelju uvida u vaš rad.

RADOVE MOŽETE SLATI DO DATUMA PRIJEMNOG ISPITA! Osim navedenoga, upute i smjernice za crtanje stolca, koje je za vas pripremio naš kolega i profesor ŠPUD-a, možete pogledati na sljedećim poveznicama:

https://youtu.be/5-ynowaFchc

https://youtu.be/8wNtIwPhaZc

https://youtu.be/X-kBoIPluMw

https://youtu.be/3Af30efgjLM

Pratite našu službenu FB stranicu Škole:

https://www.facebook.com/spudofficial/?modal=admin_todo_tour

Pratite naš Instagram profil:

https://www.instagram.com/spud_zg/?hl=en

Pratite naš YouTube kanal ŠPUD Zagreb s tutorijalima za pripreme:

https://www.youtube.com/channel/UCz6WCI1ACA-qWMF_mOm6oSw/

 

 

PROVJERA LIKOVNE SPOSOBNOSTI I SENZIBILITETA ZA UČENIKE KOJI ŽELE PROMIJENITI OBRAZOVNI PROGRAM (PRIJELAZ U 2. ILI 3. RAZRED ŠPUD-A)

Prijave za pristup provjeri likovne sposobnosti predaju se u ŠPUD-u na adresi Trg Republike Hrvatske 11, Zagreb (dvorišna zgrada) 

29. kolovoza 2022. godine (od 9:00 do 12:00 sati). 

Provjera likovne sposobnosti za učenike koji žele promijeniti obrazovni program te prijeći u Školu primijenjene umjetnosti i dizajna održati će se 

30. kolovoza 2022. godine od 9:00 do 13:00 sati u ŠPUD-u na adresi Trg Republike Hrvatske 11, Zagreb

Dokumentacija potrebna za prijavu:

- ispunjena prijavnica (u prilogu),

- fotografija kandidata ne starija od 6 mjeseci (ili preslika osobne iskaznice) - potrebno radi identifikacije.  

Sposobnost likovnog izražavanja i likovnog senzibiliteta provjerava se zadacima iz:

- crtanja (olovka ili ugljen) i

- slikanja (tempera, akvarel ili gvaš). 

Na provjeru sposobnosti likovnog izražavanja i likovnog senzibiliteta potrebno je donijeti:

- olovke različite tvrdoće ili ugljen za crtanje,

- vodene ili tempera boje, kist(ove) i posudice za vodu,

- tvrdu podlogu za crtanje, npr. drvena ploča (formata blok br.5).  

 Na provjeri sposobnosti likovnog izražavanja i likovnog senzibiliteta kandidati mogu dobiti najviše 120 bodova (20, 40, 60, 70, 75, 80, 85, 90, 100, 110 i 120 ). Kandidat koji je na provjeri likovnih sposobnosti ostvario manje od 70 bodova ne može se upisati u program likovne umjetnosti i dizajna.

NAPOMENA:

Kandidat koji zadovolji uvjete prijelaza i ostvari najmanje 70 bodova može upisati samo Odjel na kojemu ima mjesta za učenika-prijelaznika sukladno strukturi upisa odobrenog od MInistarstva znanosti i obrazovanja.

 

Priloženi dokumenti:
Prijavnica za provjeru.pdf

 
UPIS U I. razred ŠPUD-a
 
 Upis u I. razred ŠPUD-a za sve učenike koji su ostvarili pravo na upis,
održati će se 11. 7. 2022. od 8:30 do 14:00 sati  i
12. 7. 2022. od 8:30 do 13:00 sati na matičnoj lokaciji 
ŠPUD-a, Trg Republike Hrvatske 11,  
(Odjel za dizajn metala, dvorišna zgrada).
 
 Dokumentacija za upis:
 
1. Upisnica (isprintana sa stranicE-upisi.hr i potpisana od roditelja i učenika)
2. Potvrda o plaćanju udjela u cijeni troškova obrazovanja 
(sukladno Odluci Školskog odbora uz odobrenje Grada Zagreba za školsku godinu 2022./2023.,
participacija iznosi: 800,00 kn - podaci za uplatu u prilogu)
3. Ugovor o udjelu u cijeni troškova obrazovanja  (u prilogu, ispuniti i potpisati u dva primjerka)  
Nije potrebna Potvrda liječnika školske medicine. Učenici s teškoćama u razvoju trebaju na upis donijeti dokumente kojima su ostvarena dodatna prava za upis (mišljenje profesionalne orijentacije i rješenje Gradskog ureda).
 

PRIJEMNI ISPITI ZA UPIS NA ODJELE 

I UPISI U II. RAZRED

Prijemni ispiti za upis na odjele (za učenike koji su završili 1. razred ŠPUD-a) održavaju se na matičnoj lokaciji
Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Trg Republike Hrvatske 11.

srijedu296. 2022od 9:00 do 13:00 sati

učenici polažu prijemni ispit na odabranom odjelu - „A“ želja
(učenici trebaju najkasnije do 8:45 biti ispred Škole gdje će po njih doći odjelni profesor).

četvrtak306. 2022. od 9:00 do 13:00 sati 

učenici polažu prijemni ispit na odabranom  odjelu - „B“ želja
(učenici trebaju najkasnije do 8:45 biti ispred Škole gdje će po njih doći odjelni profesor).
Učenici trebaju ponijeti sav potreban pribor, a materijal će osigurati Škola.

petak1. 7. 2022. u 8:00 sati

Rezultati prijemnog ispita i rang lista bit će objavljeni na oglasnoj ploči ispred 
Odjela za dizajn metala, dvorišna zgrada ŠPUD-aTrg Republike Hrvatske 11.
 
petak1. 7. 2022. u 9:00 sati
 
Upis učenika u drugi razred održat će se na 
Odjelu za dizajn metala, dvorišna zgrada ŠPUD-aTrg Republike Hrvatske 11.
Učenici ili roditelji učenika koji ostvaruju pravo na direktan upis na odjele svakako trebaju doći na upis u 9:00.
Na upis treba donijeti ispunjenu upisnicu i potvrdu o uplaćenoj školarini sukladno ugovoru između Škole i roditelja/staratelja. 

 

UPISI U III. i IV. RAZRED

Termini upisa i podjela svjedodžbi (sadašnjih II. i III. razreda) za III. i IV. razred održavaju se prema dogovoru s razrednikom.
Na upis treba donijeti ispunjenu upisnicu i potvrdu o uplaćenoj školarini sukladno ugovoru između Škole i roditelja/staratelja.
INFORMACIJE VEZANE ZA UPIS U 1. RAZRED ŠPUD-a UPISI šk. god. 2022./2023.

Sve informacije vezane za prijavu provjere sposobnosti likovnog izražavanja i upisa u 1. razred ŠPUD-a možete naći u prilozima ove objave.

Ovim putem zbog učestalih upita obavještavamo sve potencijalne kandidate da se provjera stranih jezika (što se spominje u Uvjetima upisa) odnosi na učenike koji bi kao prvi strani jezik u našoj školi učili jezik koji do sada NISU učili u školskom sustavu (polaznici škole stranih jezika i sl.). Za tu provjeru potrebno je podnijeti pisani zahtjev na e-mail Škole: (spudzgreferada@gmail.com).

 

OTVORENI DAN ŠPUD-a

Dobrodošli na virtualni Otvoreni dan ŠPUD-a!

Na samom početku pogledajte video iz Noći muzeja 2020. i našeg projekta

PUSH - Promenada u ŠPUD-u koji je naša noćna varijanta Otvorenog dana. :)

https://www.youtube.com/watch?v=lxcn4xsRZZA

 

Poštovani, sadašnji i budući, učenici i roditelji,

pred vama je Otvoreni dan škole u virtualnom obliku i sastoji se od:

- prezentacija odjela ŠPUD-a

Učenici prvih razreda mogu se kroz ove prezentacije upoznati s radom odjela ŠPUD-a te lakše odabrati odjel na kojem žele nastaviti svoje obrazovanje. Detaljnije informacije učenici mogu dobiti od voditelja odjela čije će adrese (za pitanja i konzultacije) dobiti od svojih razrednika. Budući učenici mogu vidjeti što im se sve u Školi nudi te mogu proučiti na koji način se za to pripremaju kroz umjetničku nastavu na prvoj godini.

- video materijala vezanih uz rad ŠPUD-a

Ovo su materijali nastali kao dijelovi ili cjelovite emisije snimane od strane raznih TV kuća, a u kojima se mogu vidjeti načini rada u Školi te osjetiti barem dio atmosfere koja u našoj Školi vlada već dugi niz godina. Uz emisije i materijale ovdje možete vidjeti i kolaže s otvorenja izložbi i projekata koje Škola ostvaruje kroz naš izložbeni salon Izidor Kršnjavi te kroz suradnju s Udrugom bivših učenika ŠPUD-a UBU, a sastavni su dio obrazovanja i odgoja u umjetnosti.

- poveznice za korekcije radova osmaša koji se žele upisati u ŠPUD

Ako želite nastaviti školovanje u ŠPUD-u, trebate proći provjeru likovne sposobnosti koji se već dugi niz godina sastoji od sljedeća dva dijela:

 1. crtanje stolca po promatranju olovkom ili ugljenom, na papiru veličine bloka broj 5, u trajanju od dva sata
 2. crtanje plošne kompozicije izvedene u raznobojnom kolažu uz dodatak geometrijskog tijela ili oblika koji iz kolaža izlazi u prostor u temperi ili akvarelu, na papiru veličine bloka broj 5, u trajanju od dva sata

Ovdje možete pogledati primjere za drugi dio provjere likovne sposobnosti iz prethodnih godina:

https://youtu.be/JnRcfARE_cU

Dakle, radi se o provjeri likovne sposobnosti, što znači da uz opći dojam ocjenjujemo tri sastavnice rada: perspektivu, proporciju i kadriranje. Rad mora poštivati zakone perspektive, a omjeri elemenata i odnosi veličina moraju odgovarati stvarnom modelu te crtež mora biti odgovarajuće smješten na formatu papira (ni prevelik ni premalen).

U godinama prije potresa i epidemije korone, u sklopu Otvorenog dana, imali smo organiziran pregled mapa i korekcije za učenike osmih razreda koji se žele upisati u ŠPUD. Mape su pregledavali naši nastavnici, likovni umjetnici u školskoj dvorani što ove godine, nažalost, nije moguće.

 

Ove godine korekcije će se odvijati na sljedeći način:

 1. Odaberite 4-6 vlastitih radova koji vam se čine najboljima. Vodite računa da izaberete radove koji su nastali crtanjem ili slikanjem po promatranju (interijer, eksterijer, stolac, mrtva priroda...); u istoj mjeri neka budu zastupljeni crteži (olovka, ugljen) i slike (tempera, akvarel, ulje...), npr. 3 crteža i 3 slike. Tim radovima možete dodati maksimalno dva slobodna rada za koje mislite da pokazuju vaš talent. Na taj način dobit ćete najbolje informacije o prednostima i nedostacima te upute na čemu trebate poraditi.
 2. Mapu odabranih radova treba fotografirati ili skenirati da budu dobro vidljivi u cijelosti, rezolucija ne bi smjela biti manja od 150 dpi. Radovi moraju biti u .jpeg formatu ili objedinjeni kao mapa u .pdf formatu te zapakirani kao .zip mapa veličine do 3 MB. Ukoliko je mapa veća od 3 MB, možete poslati poveznicu na mapu koja je postavljena na nekom od online ponuđivača. 
 3. Pošaljite mapu na e-mail adresu spudotvorenidan2022@gmail.com  
 4. Profesorica ili profesor ŠPUD-a, koji će pregledati mapu, poslat će vam informacije i smjernice na temelju uvida u vaš rad.

RADOVE MOŽETE SLATI DO DATUMA PRIJEMNOG ISPITA! Osim navedenoga, upute i smjernice za crtanje stolca, koje je za vas pripremio naš kolega i profesor ŠPUD-a, možete pogledati na sljedećim poveznicama:

https://youtu.be/5-ynowaFchc

https://youtu.be/8wNtIwPhaZc

https://youtu.be/X-kBoIPluMw

https://youtu.be/3Af30efgjLM

Pratite našu službenu FB stranicu Škole:

https://www.facebook.com/spudofficial/?modal=admin_todo_tour

Pratite naš Instagram profil:

https://www.instagram.com/spud_zg/?hl=en

Pratite naš YouTube kanal ŠPUD Zagreb s tutorijalima za pripreme:

https://www.youtube.com/channel/UCz6WCI1ACA-qWMF_mOm6oSw/

Priloženi dokumenti:
Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I razred.docx
PRVA GODINA-PRIPREMNA GODINA.pdf
Aranzersko-scenografski odjel.pdf
Graficki odjel.pdf
Fotografski odjel.pdf
Kiparski odjel.pdf
Slikarski odjel.pdf
Odjel tekstila.pdf
Odjel unutrasnje arhitekture.pdf
Odjel za dizajn keramike.pdf
Odjel za dizajn metala.pdf
PRIMJERI PRIJEMNI PRVI RAZRED - DRUGI ZADATAK.pdf
 

 

Prijelaz u 2. i 3. razred ŠPUD-a

INFORMACIJE VEZANE ZA PRIJAVU I PROVJERU LIKOVNE SPOSOBNOSTI UČENIKA 

KOJI MIJENJAJU OBRAZOVNI PROGRAM

(2. i 3. RAZRED)       

- 24. 8. 2021. - prijave za provjeru likovne sposobnosti - u dvorišnoj zgradi Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Trg Republike Hrvatske 11 (kolni ulaz), od 9:00 do 11:00 sati.

- 25. 8. 2021.- provjera likovne sposobnosti u glavnoj zgradi Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Trg Republike Hrvatske 11 (kolni ulaz), od 9:00 do 13:00 sati.

DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA PRIJAVU

            - ispunjena  prijavnica (dostupna u prilogu),

            - fotografija kandidata (ne starija od 6 mjeseci) - potrebno radi identifikacije

SPOSOBNOST  LIKOVNOG  IZRAŽAVANJA  I  LIKOVNOG SENZIBILITETA 

PROVJERAVA SE ZADACIMA IZ :

-    crtanja  (olovka  ili ugljen)  i

-   slikanja  (tempera ili akvarel).

Na provjeru sposobnosti likovnog izražavanja i likovnog senzibiliteta potrebno je donijeti:      

- olovke različite tvrdoće ili ugljen za crtanje,

vodene ili tempera boje, kist(ove) posudice za vodu,                                   

- crta se za stolom, ali kandidat može koristiti vlastitu tvrdu podlogu za crtanje i slikanje,

npr. drvena ploča  (formata bloka br.5).

 

Priloženi dokumenti:
Prijavnica za provjeru LS.doc

UPIS U I. razred ŠPUD-a
Upis u I. razred ŠPUD-a za sve učenike koji su ostvarili pravo na upis,
održati će se 12. 7. i 13. 7.2021. od 8:00 do 14:00 sati na lokaciji 
IV. gimnazije, Ulica Žarka Dolinara 9 (Soba 1, ulaz s parkirališta).

 Dokumentacija za upis:

1. Upisnica (isprintana sa stranice Upisi.hr i potpisana od roditelja i učenika)

2. Potvrda o plaćanju udjela u cijeni troškova obrazovanja (sukladno Odluci Školskog odbora uz odobrenje Grada Zagreba za školsku godinu 2021./2022., participacija iznosi: 800,00 kn - podaci za uplatu u prilogu)

3. Ugovor o udjelu u cijeni troškova obrazovanja  (u prilogu, ispuniti i potpisati u dva primjerka)  

Nije potrebna Potvrda liječnika školske medicine. Učenici s teškoćama u razvoju trebaju na upis donijeti dokumente kojima su ostvarena dodatna prava za upis (mišljenje profesionalne orijentacije i rješenje Gradskog ureda).

 

PRIJEMNI ISPIT ZA UPIS NA ODJELE

PRIJEMNI ISPITI ZA UPIS NA ODJELE  

I UPISI U II. RAZRED

Prijemni ispiti za upis na odjele (za učenike koji su završili 1. razred ŠPUD-a) održavaju se na matičnoj lokaciji Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Trg Republike Hrvatske 11.

U ponedjeljak, 5. 7. 2021. od 9:00 do 13:00 sati

učenici polažu prijemni ispit na odabranom odjelu - „A“ želja (učenici trebaju najkasnije do 8:45 biti ispred Škole gdje će po njih doći odjelni profesor).

U utorak, 6. 7. 2021. od 9:00 do 13:00 sati 

učenici polažu prijemni ispit na odabranom  odjelu - „B“ želja (učenici trebaju najkasnije do 8:45 biti ispred Škole gdje će po njih doći odjelni profesor).

Učenici trebaju ponijeti sav potreban pribor, a materijal će osigurati Škola.

U srijedu, 7. 7. 2021. u 8:30 sati

Rezultati prijemnog ispita i rang lista bit će objavljeni na oglasnoj ploči u predvorju sportske dvorane OŠ Kajzerica, Ulica Žarka Dolinara 9.

U srijedu, 7. 7. 2021. u 9:00 sati

Upis učenika u drugi razred održat će se  u sportskoj dvorani OŠ Kajzerica, Žarka Dolinara 9.

Učenici ili roditelji učenika koji ostvaruju pravo na direktan upis na odjele svakako trebaju doći na upis u 9:00.

Na upis treba donijeti ispunjenu upisnicu i potvrdu o uplaćenoj školarini sukladno ugovoru između Škole i roditelja/staratelja.

Odluka o iznosu participacija i cijeni  obrazovanja učenika u prilogu.

 

UPIS U III. i IV. RAZRED

Termini upisa i podjela svjedodžbi (II odnosno III razreda) za III. i IV. razred održavaju se prema dogovoru s razrednikom.

Na upis treba donijeti ispunjenu upisnicu i potvrdu o uplaćenoj školarini sukladno ugovoru između Škole i roditelja/staratelja.

Odluka o iznosu participacije i cijeni obrazovanja učenika u prilogu.

 

 

 

INFORMACIJE VEZANE ZA UPIS U 1. RAZRED ŠPUD-a UPISI šk. god. 2021./2022.

Sve informacije vezane za prijavu provjere sposobnosti likovnog izražavanja i upisa u 1. razred ŠPUD-a možete naći u prilozima ove objave.

Ovim putem zbog učestalih upita obavještavamo sve potencijalne kandidate da se provjera stranih jezika (što se spominje u Uvjetima upisa) odnosi na učenike koji bi kao prvi strani jezik u našoj školi učili jezik koji do sada nisu učili u školskom sustavu (polaznici škole stranih jezika i sl.). Za tu provjeru potrebno je podnijeti pisani zahtjev na e-mail Škole: (spudzgreferada@gmail.com).

 

ODLUKA

o imenovanju upisnog povjerenstva za upis učenika

u 1.razred školske godine 2021./2022.

Priloženi dokumenti:
Upisno povjerenstvo 21 22.pdf

 

Prijelaz u 2. i 3. razred ŠPUD-a

 

INFORMACIJE VEZANE ZA PRIJAVU I PRIJEMNI ISPIT UČENIKA 

KOJI MIJENJAJU OBRAZOVNI PROGRAM

(2. I 3. RAZRED)

 

           - 2. 9. 2020. prijave u sportskoj dvorani OŠ Kajzerica, Ul. Žarka Dolinara 9. od 8:15 do 8:45

           - 2. 9. 2020. prijemni ispit u sportskoj dvorani OŠ Kajzerica, Ul. Žarka Dolinara 9. od 9:00 do 13:00

 

DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA PRIJAVU

            - ispunjena  prijavnica (dostupna u prilogu),

            - fotografija kandidata (ne starija od 6 mjeseci) - potrebno radi identifikacije

            

SPOSOBNOST  LIKOVNOG  IZRAŽAVANJA  I  LIKOVNOG SENZIBILITETA 

PROVJERAVA SE ZADACIMA IZ :          

-    crtanja  (olovka  ili ugljen)  i

-   slikanja  (tempera ili akvarel)

Na provjeru sposobnosti likovnog izražavanja i likovnog senzibiliteta potrebno je donijeti:        

- olovke različite tvrdoće ili ugljen za crtanje,

vodene ili tempera boje, kist(ove) posudice za vodu,                                   

tvrdu podlogu za crtanje i slikanje, npr. drvena ploča  (formata bloka br.5)

Priloženi dokumenti:
Prijavnica za provjeru s foto.doc

 

Upis u I. razred ŠPUD-a za sve učenike koji su ostvarili pravo na upis,

održati će se 27.07. i 28.07.2020 od 9:00 do 14:00  na lokaciji IV. gimnazije, Ulica Žarka Dolinara 9 (ista prostorija gdje se održavala i prijava za prijemni ispit).

 

Dokumentacija za upis:

1. Upisnica (isprintana sa stranice Upisi.hr i potpisana od roditelja i učenika)

2. Potvrda o plaćanju participacije u troškovima školovanja (sukladno Odluci Školskog odbora uz odobrenje Grada Zagreba za školsku godinu 2020./2021. participacija iznosi: 800,00 kn-podaci za uplatu u prilogu)

3. Ugovor o participaciji u troškovima školovanja (u prilogu, ispuniti i potpisati u dva primjerka)  

 

Kandidati koji iz bilo kojeg razloga nisu u prilici fizički pristupiti upisima mogu svu traženu dokumentaciju poslati na e-mail adresu  spudzgreferada@gmail.com

Primopredaja originala potpisanih ugovora za navedene kandidate izvršit će se s početkom nastavne godine. 

 

PRIJEMNI ISPITI ZA UPIS NA ODJELE  I UPIS U II. RAZRED

 

Prijemni ispiti za upis na odjele i upisi u 2. razred ove se godine održavaju u sportskoj dvorani OŠ Kajzerica, Žarka Dolinara 9.

 

U ponedjeljak, 6. 7. 2020. od 9:00 do 13:00 sati

učenici polažu prijemni ispit na odabranom odjelu - „A“ želja (učenici trebaju doći najkasnije do 8:45).

 

U utorak, 7. 7. 2020. od 9:00 do 13:00 sati 

učenici polažu prijemni ispit na odabranom  odjelu - „B“ želja (učenici trebaju doći najkasnije do 8:45).

 

Učenici trebaju ponijeti sav potreban pribor, a materijal će osigurati Škola.

 

U srijedu, 8. 7. 2020. u 8:30 sati

Rezultati prijemnog ispita i rang lista bit će objavljeni na oglasnoj ploči u predvorju sportske dvorane OŠ Kajzerica.

 

U srijedu, 8. 7. 2020. u 9:00 sati

Upis učenika u drugi razred održat će se  u sportskoj dvorani OŠ Kajzerica, Žarka Dolinara 9.

Na upis treba donijeti ispunjenu upisnicu i potvrdu o uplaćenoj školarini sukladno ugovoru između Škole i roditelja/staratelja.

 

 

UPIS U III. i IV. RAZRED I PODJELA SVJEDODŽBI o završenom I., II. i III. RAZREDU

 

Upis i podjela svjedodžbi ove se godine održava u sportskoj dvorani OŠ Kajzerica, Žarka Dolinara 9.

 

U ponedjeljak, 6. 7. 2020.

Upis u III. razred i podjela svjedodžbi o završenom II. razredu.

U 13:00 za razrede A, B i C, a u 14:00 za razrede D, E i F.

 

U utorak, 7. 7. 2020.

Upis u IV. razred i podjela svjedodžbi o završenom III. razredu.

U 13:00 za razrede A, B i C, a u 14:00 za razrede D i E.

 

U srijedu, 8. 7. 2020.

Upis u II. razred bit će u 9:00 paralelno s upisom na odjele.

 

U srijedu, 8. 7. 2020.

Podjela svjedodžbi o završenom I. razredu  u 12:00 sati za sve razrede.

 

Na upis treba donijeti ispunjenu upisnicu i potvrdu o uplaćenoj školarini sukladnoj ugovoru između Škole i roditelja / staratelja.

 

INFORMACIJE VEZANE ZA UPIS U 1.RAZRED ŠPUD-a

UPISI šk.god. 2020./2021.

 

Ovim putem zbog učestalih upita obavještavamo sve potencijalne kandidate da se provjera stranih jezika (što se spominje u Uvjetima upisa) odnosi na učenike koji bi kao prvi strani jezik u našoj školi učili jezik koji do sada nisu učili u školskom sustavu (polaznici škole stranih jezika i sl.). Za tu provjeru potrebno je podnijeti pisani zahtjev na e-mail Škole (spudzgreferada@gmail.com).

 

OTVORENI DAN ŠKOLE PRIMIJENJENE UMJETNOSTI I DIZAJNA 2020.

 

Dragi sadašnji i budući učenici, poštovani roditelji,

 

U subotu 9.svibnja 2020. Predviđeno je održavanje Otvorenog dana ŠPUD-a.

Predviđeno događanje neće se održati zbog oštećenja koje je zgrada Škole pretrpjela tijekom potresa kao i zbog mjera vezanih uz pandemiju COVID-19.

Kako je besmisleno takvo događanje, čija je glavna sastavnica održavanje in situ, planirati na nekoj drugoj lokaciji ove godine događanje se neće ostvariti.

Uskoro će na stranicama Škole biti postavljene prezentacije odjela i Škole koje mogu poslužiti učenicima prvih razreda pri odluci o odabiru odjela, kao i budućim učenicima ŠPUD-a da se upoznaju sa odjelima i načinom obrazovanja u ŠPUD-u.

Uz prezentacije odjela postavit ćemo i poveznice na video sadržaje vezane uz našu Školu a nastale proteklih par godina.

Nadam se da će vam ovaj oblik Otvorenog dana barem na neki način pomoći u odabiru odjela kao i u odabiru naše Škole za nastavak vašeg obrazovanja.

 

Uz najbolje želje i u nadi nekih boljih vremena,

Lijepi pozdrav,

Filip pintarić, ravnatelj ŠPUD

 

Dodatni rad – ŠPUD –  šk.god. 2019./2020.

 

Dodatni rad odvijati će se u virtualnoj nastavi kao i do sada, detaljne informacije i upute učenici će dobiti od predmetnih nastavnika.

 

Upisi u 1. razred

15. i 16.7.2019.

od 9:00 do 13:00

u tajništvu Škole

 

INFORMACIJE VEZANE ZA UPIS U 1.RAZRED ŠPUD-a

UPISI šk.god. 2019./2020.

Ovim putem zbog učestalih upita obavještavamo sve potencijalne kandidate da se provjera stranih jezika (što se spominje u Uvjetima upisa) odnosi na učenike koji bi kao prvi strani jezik u našoj školi učili jezik koji do sada nisu učili u školskom sustavu (polaznici škole stranih jezika i sl.). Za tu provjeru potrebno je podnijeti pisani zahtjev u tajništvo Škole.

 

PRIJEMNI ISPIT I UPIS U II. RAZRED

U četvrtak 27. 6. od 9:00 – 13:00 sati učenici polažu prijemni ispit na odabranom odjelu - „A“ želja

U petak 28. 6. od 9:00 – 13:00 sati  učenici polažu prijemni ispit na odabranom  odjelu - „B“ želja.

Učenici trebaju ponijeti sav potreban pribor, a materijal će osigurati Škola.

Rezultati prijemnog ispita i rang lista bit će objavljeni na oglasnoj ploči Škole u petak 28. 6. u 16:30 sati.

Upis učenika u drugi razred bit će u ponedjeljak 1. 7. u 9:00 sati.

Na upis treba donijeti ispunjenu upisnicu i potvrdu o uplaćenoj školarini od 700,00 kuna.

Priloženi dokumenti:
Upisnica u srednju skolu.pdf

 

OTVORENI DAN

ŠKOLE PRIMIJENJENE UMJETNOSTI I DIZAJNA

Kako se upisati u školu i na koji odjel se upisati

ako sam već učenik ŠPUD-a!?

U subotu, 4.5.2019. od 09:00 do 13:00 sati,

Škola primijenjene umjetnost i dizajna u Zagrebu

organizira Otvoreni dan Škole - priliku za

razgledavanje škole i svih odjela škole za

učenike 1. razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna

i njihove roditelje kao i za osnovnoškolce

i njihove roditelje koji su zainteresirani za upis u školu.

 

 

 

Termini upisa za jesenski rok

Za učenike s teškoćama u razvoju provjera 1. stranog jezika engleskog ili njemačkog je 20.8 u 10.00 sati, a provjera likovne darovitosti 20.8. od 12.00 do 16.00 sati.

Prijave za provjeru za učenike s teškoćama u razvoju su 20.8 od 10.00 do 11.30.

 
Za redovne učenike provjera 1. stranog jezika engleskog ili njemačkog je 23.8 u 13.30 sati, a provjera likovne darovitosti je 23.8. od 9.00 do 13.00.
 
Prijave za provjeru su 22.8. od 9.00 do 12.00 sati. 
 
 
Za prijavu vrijedi isto što i u ljetnom roku. Prijavnica, fotografija i potvrda o uplati 70,00 kn.
 
 
 
 
 

DOKUMENTI POTREBNI ZA

UPIS U 1. RAZRED 2018. / 2019.

 

UPIS U PRVI RAZRED

petak 13. 7. od 12:00 do 15:00 sati

 ponedjeljak 16. 7. od 9:00 do 14:00 sati

 

INFORMACIJE VEZANE ZA UPIS U 1.RAZRED ŠPUD-a

UPISI šk.god. 2018./2019.

 

RAČUNANJE BODOVA ZA UPIS U 1. RAZRED ŠPUD-a šk.god. 2018./2019.

 

ODLUKA

o imenovanju upisnog povjerenstva za upis učenika

u 1.razred školske godine 2018./2019.

 

 

 

 

INFORMACIJE VEZANE ZA UPIS U 2.RAZRED ŠPUD-a

ODJELI
 

 

NAČIN BODOVANJA USPJEHA U PRVOM RAZREDU

I ZADACI ZA PRIJAMNI ISPIT

 I  IZRAVNI UPIS u 2.RAZRED

 

Provjera likovne sposobnosti

za učenike koji prelaze iz drugih škola u 2. ili 3. razred ŠPUD-a

 

Provjera likovne sposobnosti za učenike koji prelaze iz drugih škola u

2. ili 3. razred ŠPUD-a održat će se u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna Trg maršala Tita 11, 10000 Zagreb u

 srijedu 30. 8. 2017. u učionici br. 39 sa početkom u 9:00 sati i trajanjem do 13:00 sati

 

28. i 29. 8. potrebno je uplatiti troškove Provjere likovne sposobnosti u iznosu od 70,00 kn  

 

Podaci za   uplatu: 

Škola primijenjene umjetnosti i dizajn, Zagreb, Trg maršala Tita 11, 

valuta plaćanja: HRK  

Iznos: 70,00

IBAN  ili broj računa primatelja:  HR3523600001101533389                    

Model:  HR00      

Poziv na broj primatelja:  99  ili  OIB  

Opis plaćanja: TROŠKOVI PROVJERE LIKOVNE SPOSOBNOSTI

 

 

 

SPOSOBNOST  LIKOVNOG  IZRAŽAVANJA  I  LIKOVNOG SENZIBILITETA PROVJERAVA 

SE ZADACIMA IZ :  -  crtanja  (olovka  ili ugljen) 

                                  -   slikanja  (tempera, akvarel ili  gvaš). 

 

NAPOMENA:

Na provjeru sposobnosti likovnog izražavanja i likovnog senzibiliteta potrebno je donijeti

- olovke različite tvrdoće ili ugljen za crtanje,

- vodene ili tempera boje, kist(ove) i posudice za vodu,                                      

- podlogu za crtanje i slikanje (format bloka br.5).

Priloženi dokumenti:
Prijemni za prelaznike.docx

 

UPISI U 1. RAZRED ŠPUD-a šk.god. 2017./2018.

O svim informacijama vezanim za upis u 1.razred bit ćete na vrijeme

obaviješteni putem na internetskim stranicama Škole:

 

UPISI U 1.RAZRED ŠPUD-a šk. god. 2017./2018.

 

UPIS UČENIKA u 1.RAZRED

četvrtak         13. 7. od 12 do 18h

petak            14. 7. od 8 do 13h

 

 

Na upis je potrebno donijeti:

1. Popunjen i potpisan obrazac o upisu s internetske stranice upisi.hr

2. Potpisan ugovor o udjelu u cijeni troškova obrazovanja

3. Potvrdu o uplaćenoj školarini od 700,00 kn

_____________________________________

 

*Sve dokumente na temelju kojih su učenici ostvarili dodatne bodove.

 
 
 

Upisi u 1. razred od 11. do 13. srpnja 2016.

od 9:00 do 14:00 sati.

 

Rezultati dodatne provjere likovne sposobnosti

i likovnog senzibilteta za učenike s teškoćama u razvoju

 

UPISNI ROKOVI ŠPUD

Priloženi dokumenti:
UPISNI ROKOVI SPUD.docx

 

UPISI U 1.RAZRED

 

U dokumentima se nalaze informacije o upisu.

NAPOMENA ZA UPIS u 1. razred školske godine 2016./2017.

 

Grad Zagreb će na svojim mrežnim stranicama 17. lipnja 2016. objaviti detaljne

podatke o obrazovnim programima svih srednjih škola u Gradu Zagrebu.

 

Podaci MZOS o upisima u 1. razred nalaze se na njihovoj internetskoj stranici:

http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=14677&sec=2194

 

OKVIRNE INFORMACIJE O UPISU ŠPUD 2016./2017.

 

ŠKOLA  PRIMIJENJENE  UMJETNOSTI  I  DIZAJNA

ZAGREB,  TRG MARŠALA TITA  11

 

UPISI  U  I.  RAZRED

ŠKOLSKA GODINA 2016./2017.

 

UČENICIMA  8. RAZREDA  OSNOVNIH  ŠKOLA

    

-  SVI UČENICI KOJI SE ŽELE UPISATI U ŠKOLU PRIMIJENJENE  UMJETNOSTI I

    DIZAJNA MORAJU IZAĆI NA PROVJERU SPOSOBNOSTI LIKOVNOG

    IZRAŽAVANJA I LIKOVNOG  SENZIBILITETA.

  

PROVJERA SPOSOBNOSTI I DAROVITOSTI PROVODI SE prema Odluci MZOS-a.

(datum će biti objavljen na stranicama Škole).

 

REZULTATI POSTIGNUTI NA PROVJERI SPOSOBNOSTI BIT ĆE OBJAVLJENI I UNEŠENI

U NISpVU

 

-   PRIJAVE ZA  POLAGANJE PRIJAMNOG ISPITA  (provjera sposobnosti likovnog izraža-

     vanja i likovnog senzibiliteta)  PREDAJU SE U TAJNIŠTVU ŠKOLE. Datum prijave biti će 

     objavljen na stranici Škole.

 

-    DA  BI SE  PRIJAVILI  UČENICI MORAJU PREDATI:

            - ispunjenu  prijavnicu  (formular prijave za upis podignuti u Školi ili printat sa stranica Škole),

            - fotografiju kandidata ne stariju od 6 mjeseci  (kako učenici nemaju, osim  eventualno

               putovnice, dokumenata s fotografijom to je potrebno radi identifikacije)  i

             - uplaćeni iznos troškova provjere od 70,00 kn  (podaci za  

                               uplatu: Škola primijenjene umjetnosti i dizajna,

                               Zagreb, Trg maršala Tita 11, valuta plaćanja: HRK  Iznos: 70,00

                               IBAN  ili broj računa primatelja:  HR3523600001101533389                    

                               Model:  HR00      Poziv na broj primatelja:      99        ili     OIB  

 

                                Opis plaćanja: TROŠKOVI PROVJERE LIKOVNE  

                                                         SPOSOBNOSTI

       

SPOSOBNOST  LIKOVNOG  IZRAŽAVANJA  I  LIKOVNOG SENZIBILITETA 

PROVJERAVA SE ZADACIMA IZ :           -    crtanja  (olovka  ili ugljen)  i

                                                            -   slikanja  (tempera, akvarel ili  gvaš). 

   

SVE DODATNE OBAVIJESTI I KONZULTACIJE MOŽETE DOBITI NA
ŠKOLI PRIMIJENJENE UMJETNOSTI I DIZAJNA,  ZAGREB, TRG M. TITA  11

 

                                  ss-primijenjenaumjetnostidizajn-zg.skole.hr

 

NA PROVJERI SPOSOBNOSTI LIKOVNOG IZRAŽAVANJA I LIKOVNOG SENZIBILITETA KANDIDATI MOGU DOBITI NAJVIŠE  120  BODOVA 

(20, 40, 60, 70,  75,  80,  85,  90, 100,  110,  i  120 ).

 

KANDIDAT KOJI JE NA PROVJERI LIKOVNIH SPOSOBNOSTI OSTVARIO  MANJE OD 70 BODOVA NE MOŽE SE UPISATI U PROGRAM LIKOVNE UMJETNOSTI I DIZAJNA.

 

NA TEMELJU USPJEHA U OSNOVNOJ ŠKOLI  MOGUĆE JE STEĆI   NAJVIŠE

80 BODOVA (opći uspjeh V., VI., VII., VIII., razred (20 bodova),te zbroj ocjena iz VII. i  VIII. razreda:  hrvatski jezik, matematika, strani jezik, kemija, tehnička kultura i likovna kultura (60 bodova)).

 

DA BI SE MOGAO PRIJAVITI  ZA UPIS  KANDIDAT NA TEMELJU USPJEHA U OSNOVNOJ ŠKOLI MORA IMATI NAJMANJE 51 BOD.

 

U PRVOM RAZREDU NASTAVNI PLAN ZA SVE JE UČENIKE  ISTI. 

 

NAKON  ZAVRŠENE PRVE GODINE UČENICI SE MOGU UPISATI U JEDAN OD SLJEDEĆIH

PROGRAMA  (ZANIMANJA):

 

ARANŽERSKO-SCENOGRAFSKI DIZAJER,         

DIZAJNER UNUTRAŠNJE ARHITEKTURE,          

FOTOGRAFSKI  DIZAJNER,      

GRAFIČKI DIZAJNER,                                 

DIZAJNER  KERAMIKE,

KIPARSKI  DIZAJNER,

DIZAJNER METALA,

SLIKARSKI  DIZAJNER i

DIZAJNER TEKSTILA.

 

U  SKLADU  S ZAKONOM O UMJETNIČKOM OBRAZOVANJU (NN 130/11 ) čl.24, i

Pravilnikom o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u srednju  školu

I  UZ  SUGLASNOST  GRADSKOG  UREDA  ZA  OBRAZOVANJE, KULTURU I  ŠPORT, 

UČENICI SUDJELUJU  U  TROŠKOVIMA  POVEĆANJA TEHNOLOŠKO-TEHNIČKE RAZINE OBRAZOVANJA 

SA  700,00 kn GODIŠNJE  (nastavni materijal, sredstva rada  i oprema, osiguranje učenika i dr.).

 

SUDJELOVANJA U TROŠKOVIMA ŠKOLOVANJA (ŠKOLARINE) OSLOBOĐEN JE  UČENIK ZA

KOJEG ŠKOLA (NA NJEGOV ZAHTJEV) USTANOVI DA ŽIVI U OBITELJI KOJA JE U POSEBNO

TEŠKOM MATERIJALNOM POLOŽAJU.

 

NAPOMENA: Na provjeru sposobnosti likovnog izražavanja i likovnog senzibiliteta potrebno je 

                           donijeti:          - olovke različite tvrdoće ili ugljen za crtanje,

                                                  - vodene ili tempera boje, kist(ove) i posudice

                                                     za vodu,                                      

                                                  - podlogu za crtanje i slikanje  (format bloka br.5).

 

Priloženi dokumenti:
UPISI - UCENICI bez datuma.doc

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

preskoči na navigaciju