preskoči na sadržaj

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb

Login
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 

Dragi učenici,

predlažemo Vam da pročitate brošure Državne uprave za zaštitu i spašavanje o ponašanju tijekom potresa i zaštiti od učinaka potresa kao i Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba.

Brošure su jednostavne i razumljive te vam mogu pomoći u odgovorima na pitanja kako se ponašati u ovo vrijeme potresa, nažalost svakodnevnim, kao i situacijama suočavanja sa strahom od potresa i njihovim posljedicama.

 

BRINI O SEBI - BUDI DOBRO – proŽIVI COVID

 

 

 

Frustracija zbog ograničavanja socijalnih kontakta i izlazaka, osjećaj usamljenosti, zabrinutost oko završetka školske godine i mature, prevelik stupanj kritike odraslih u odnosu na odgovornost mladih, ali i strah od zaraze za članove svojih obitelji samo su neki od problema s kojima se susreću mladi u Hrvatskoj tijekom pandemije koronavirusa.

 

Saznanja su to dobivena putem video konferencija, te kontaktom s predstavnicima mladih srednjoškolske dobi, koje su zajedničkim angažmanom proveli Središnji državni ured za demografiju i mlade i Hrvatska psihološka komora.

Namjera je bila saznati s kojim se poteškoćama susreću mladi u ovom vremenu, kako se mentalno nose s ograničenjem socijalnih kontakata, kako oni vide svoju ulogu u sprječavanju širenja koronavirusa, te što im je potrebno za savladavanje trenutne situacije.

 

Mladi iz srednjih škola iz raznih dijelova Republike Hrvatske istaknuli su i kako imaju  potrebu za razgovorima o mentalnom zdravlju sa stručnom službom škola na satovima razrednika, ali i da im većini nije ugodno tražiti izravnu pomoć za svoja psihička stanja. Većina ih je navela kako bi se anonimno javili i potražili psihološku pomoć stručnjaka jer među prijateljima osjete kako se mladi teško nose u okolnostima izazvanim koronavirusom.

 

138. ROĐENDAN ŠKOLE PRIMIJENJENE UMJETNOSTI I DIZAJNA

Dragi naši učenici,

 

danas je naš i vaš dan, Škola nam slavi 138. rođendan!

Puno je to godina, puno generacija otkačenih špudovaca koji su obogatili ovu Školu i ovaj grad, svaki na svoj poseban način.

Prijašnjih godina školski ročkas bi značio nenastavni dan, duže spavanje, odlazak u kino ili izlet s raskom ili raskanom. Za one proaktivnije i obilazak izložbe profača u večernjim satima s gratis fantom i smokijem. Za neke od tih aktivnosti imali smo volje, za neke iskreno malo manje, ali bismo ih uglavnom sve odradili. 

Tako je najvjerovatnije bilo i kad je Bollé vodio Školu. Tako je bilo i kada smo mi profesori bili učenici. Tako je bilo i prošle godine. Ali ova je godina sve to promijenila. Prvu lekciju dala nam je ova naporna korona. Naučila nas je da cijenimo svaki trenutak sa školskim prijateljima, svaki školski sat održan za klupom ili štafelajem, svaki profesorski savjet i odrađenu lekciju. Kada imaš dobru ekipu, susretljive profače i školu u kojoj voliš biti, samoizolacija je najgora kazna.

Drugu lekciju naučio nas je potres. Ako smo ikad zaboravili koliko volimo našu 129 godina staru školsku zgradu, 5.5 prema Richteru podsjetilo nas je na to. Svaka čast Kajzerici, čistim klupama, velikoj dvorani i nepošaranim toaletima, ali ništa nije kao naš ŠPUD. Kada nam učenici javljaju da im fali penjanje u R1, sve vam je jasno. Dok ovih dana prolazimo praznim školskim hodnicima, osjećamo da i ŠPUD-u fale njegovi špudovci.

 Zato je bitno da su radovi na obnovi škole počeli. Sigurno će biti iznenađenja i izazova, ali sve to samo jača našu i vašu ljubav prema ŠPUD-u. Jednom kada se vratimo u svoje klupe, u svoje modeliraone i crtaone taj val kreativnosti ništa neće zaustaviti.

 Kada bismo prijašnjih godina vodili goste po školi, uvijek bismo započinjali turu sa “škola je nastala zbog strašnog potresa koji je pogodio Zagreb”, a sada ćemo nadodati da ju je drugi strašni potres samo učinio jačom.

 Budite kreativni, budite veseli, budite špudovci!

Sretan nam rođendan!!! 

 p.s. ovogodišnja izložba profesora ŠPUD-a za 138. rođendan Škole organizirana je kao ujedinjena izložba radova profesora i učenika na temu izolacije i to u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo, Trnjanski nasip bb.

Službenog otvorenja izložbe, zbog epidemioloških razloga neće biti, izložba je za građanstvo otvorena od 18:00 do 20:00 sati u petak 11.12.2020., no kako je zbog novih epidemioloških mjera ograničen broj posjetitelja, molimo vas da poštujete sve odredbe koje će biti na snazi. Izložba će se moći razgledati sve do 19. 12. u radnom vremenu od 16 do 20 sati. Na izložbi postoji mali prodajni dio kojim smo htjeli održati na životu naš BUSH - Božić u ŠPUD-u, nema puno pa požurite po špudovske zalihe. Sve dodatne info na našim stranicama @spudofficial i @ISOSPUD.


 

Poštovane učenice i učenici,

ljubazno vas molim da se krenete pripremati na administrativnu pripremu koja prethodi ispitima državne mature.
Prije svega je bitno da Vi - učenici i roditelji/skrbnici pažljivo pročitate prezentaciju ŠPUD_MATURA_20-21 (dobili mail) prije nego što pristupite prvom koraku Registracije (Prve prijave) u sustav Postani student (www.postani-student.hr). Ključno je da to pažljivo obavite.
 

Prva prijava je bitan prvi korak kada sustav učenicima povratno šalje sigurnosne podatke, te je ključno oprezno unositi inače banalne podatke. Ključno je da prilikom otvaranja i uređivanja svojeg računa na Postani student koristite računalo (ne mobitel ili tablet), preporuča se korištenje Google Chrome preglednika, te provjere podataka više puta prije slanja. Ako ćete imati ikakvih nedoumica ili pogrešno navedenih podataka, najbolje je da ne nastavljate i javite se meni, ispitnom koordinatoru (IK) na mail spudzgmatura@gmail.com. Svaki pogrešan unos ili  pogrešno navedeni podatak može zakomplicirati i čak ugroziti polaganje ispita ili preuzimanje potvrda (svjedodžbe stručnih škola).
 
Za pristup sustavu postani student (www.postani-student.hr) učenici koriste svoje AAIEdu podatke (iste kao i za pristup Loomenu). AAIEdu podatke, kao i sigurnosne podatke koji će vam biti poslani SMS-om s prvom prijavom, bitno je sačuvati radi sigurnosti i neometanog pristupa računima tokom preostale školske godine. U slučaju problema s AAIEdu podacima, učenici se moraju hitno obratiti administratoru imenika - učenici ŠPUD-a posredstvom razrednika administratoru imenika ŠPUD-a, a učenici glazbenih i plesnih škola administratorima imenika njihove matične škole.

Također, bitno je da učenici dokumentaciju pravovremeno izvršavaju obaveze za državnu maturu (najkasnije tjedan dana prije pojedinog roka) kako bi bili sigurni da će biti administrativno obrađeni. To se posebno tiče učenika glazbeno-plesnih razreda, čije je praćenje i administrativna obrada višestruko složenija. Molim da dobro proučite priložene materijale, kao i ostale poveznice navedene u prezentaciji, kako bi se dobro pripremili za pristupanje ispitima DM.

U prilogu maila koji ste primili - ako još niste, obratite se razrednicima - se nalazi .pdf dokument prezentacije naziva ŠPUD_MATURA_20-21 sa svim relevantnim informacijama vezanim za uspješnu prijavu i polaganje ispita državne mature, namijenjena učenicima i roditeljima/skrbnicima.
Prezentacija se naslanja na "Priručnik za učenike/kandidate DM" NCVVO-a (u privitku) s kojim se možete konzultirati u slučaju eventualnih nedoumica.

Edukacija
Ljubazno molim učenike da naprave sljedeće korake:
1. Pročitati upute u Prezentaciji
2. Provjeriti valjanost svojih AAIEdu korisničkih podataka na provjera.skole.hr
3. Izvrše Registraciju i prvu prijavu na www.postani-student.hr (do 20.12.)
– OPREZNO kod unosa broja mobitela!
4. Detaljno provjere potvrde osobne podatke i ocjene prva tri razreda
5. Prijave ispite DM za ljetni rok (do 15. veljače 2021.)

Ako će imati ikakvih poteškoća na nekom od koraka, bolje da ne nastave raditi već kontaktiraju ispitnog koordinatora na adresu spudzgmatura@gmail.com ili poslušaju virtualni sastanak za učenike i roditelje koje će se na prema sljedećem rasporedu:

Ponedjeljak 21.12.2020. – razredi A, B, C, D
učenici 12:30 – 14:00
roditelji 18:40 – 20:10
Zoom sastanak: PODACI U MAILU


Utorak 22.12.2020. – razredi E, F, G
učenici 12:30 – 14:00
roditelji 18:40 – 20:10
Zoom sastanak: PODACI U MAILU

Na Zoom sastanak se učenici i roditelji povezuju putem istog linka za pojedinu grupu razreda. Nakon 40 minuta trajanja sastanka, povezat će se putem istog linka za nastavak sastanka.

Ako netko od učenika ili roditelja neće moći sudjelovati na navedenom sastanku, neka ispune Potvrdu o razumijevanju(…) (u privitku) te povratno pošalju ispitnom koordinatoru, posredstvom razrednika.

Stojim Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije i dogovore, te budite slobodni kontaktirati me u svakom trenu.
 
Ispitni koordinator
                             Vladimir Tatomir, 
                             ispitni koordinator ŠPUD-a (IK) , 
                             mail spudzgmatura@gmail.com.
Protokoli i preporuke za odgojno-obrazovni rad, izvođenje i pohađanje nastave u uvjetima povezanim s epidemijom bolesti COVID-19
Dragi učenici i roditelji,
molimo Vas da detaljno proučite Upute i protokole u prilogu.
Hvala Vam na razumijevanju i strpljenju.
Uprava ŠPUD Zagreb
Priloženi dokumenti:
UPUTE I PROTOKOLI SPUD 20-21.docx

 

Dragi učenici i učenice,

Gradski ured za obrazovanje dostavio je školama preventivno-edukativni spot "Budi tolerantan" koji je izradilo Ministarstvo unutarnjih poslova, s promemorijom i upitnikom za učenike. Spot pogledajte ne poveznici.

S ciljem izgradnje kulture dijaloga, tolerancije i nenasilja, povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije, Ministarstvo unutarnjih poslova i partneri, u sklopu preventivnog programa "Zajedno protiv govora mržnje" provodi putem digitalnih mreža preventivnu akciju "Budi tolerantan". Reci NE govoru mržnje i uključi se u akciju.

Čuvajte se!

stručna služba Škole i ravnatelj

 

PRIJEVOZ SAMOBORČEK

OBAVJEŠTAVAMO UČENIKE ŠKOLE KOJI KORISTE PRIJEVOZ SAMOBORČEK DA ĆE RAZREDNICI NA E-MAIL ADRESE POSLATI OBRAZAC ZA POVRAT SREDSTAVA ZA PRIJEVOZ SAMOBORČEKOM ZA RAZDOBLJE STUDENI/PROSINAC 2020.         

POPUNJENI OBRAZAC SA POPRATNOM DOKUMENTACIJOM VRATITE NA E-MAIL spudzgreferada@gmail.com

 OBAVEZNO POPUNITE SVE PODATKE U OBRASCU!

ROK DOSTAVE DOKUMENTACIJE JE 08.12.2020

NAKON NAVEDENOG ROKA NIJE MOGUĆE PREDAVATI OBRASCE ZA POVRAT SREDSTAVA OSIM U SLUČAJU DUGOTRAJNOG OPRAVDANOG IZOSTANKA IZ ŠKOLE.

 

VREMENIK_RAZREDNIH_ISPITA_ZA_UCENIKE_GLAZBENIH_I_PLESNIH_SKOLA_

(2020-2021) (1.rok)

 

Smotra Sveučilišta u Zagrebu

19. do 21. studenog 2020
 
25. smotra Sveučilišta u Zagrebu ove će se godine, zbog epidemiološke situacije,
 
održati od 19. do 21. studenog 2020. u virtualnom okruženju pod nazivom Smotr@. Web
 
stranica http://smotra.unizg.hr/ će služiti kao središnje mjesto za informiranje maturanata
 

PRIJEVOZ SAMOBORČEK

OBAVJEŠTAVAMO UČENIKE ŠKOLE KOJI KORISTE PRIJEVOZ SAMOBORČEK DA ĆE RAZREDNICI NA E-MAIL ADRESE POSLATI OBRAZAC ZA POVRAT SREDSTAVA ZA PRIJEVOZ SAMOBORČEKOM ZA RAZDOBLJE RUJAN/LISTOPAD 2020.         

POPUNJENI OBRAZAC SA POPRATNOM DOKUMENTACIJOM VRATITE NA E-MAIL spudzgreferada@gmail.com

 OBAVEZNO POPUNITE SVE PODATKE U OBRASCU!

ROK DOSTAVE DOKUMENTACIJE JE 12.10.2020. 

NAKON NAVEDENOG ROKA NIJE MOGUĆE PREDAVATI OBRASCE ZA POVRAT SREDSTAVA OSIM U SLUČAJU DUGOTRAJNOG OPRAVDANOG IZOSTANKA IZ ŠKOLE.

 
ZA UČENIKE GLAZBENIH I PLESNIH ŠKOLA
 
Rokovi razrednih ispita u nastavnoj godini 2020./2021.
 
 
1. ROK
23.11.2020. - 27.11.2020.
prijave od 9.11.-13.11., odjava do 19.11.2020. 
 
2. ROK
15.2.2021. - 19.2.2021. 
prijave od 1.2. - 5.2., odjava do 11.2.2021.
 
3. ROK (posljedni rok za maturante)
10.5.2021. - 14.5.2021.
prijave 26.4.-30.4., odjava do 6.5.2021. 
 
4.ROK (samo za 1., 2. i 3. razrede) 
7.6.2021. - 11.6.2021. 

prijave 24.5.-28.5., odjava do 2.6.2021.

 
Poštovani,

obavještavamo Vas da je danas, 21. rujna 2020., na web stranici Grada Zagreba www.zagreb.hr objavljen Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba učenicima za školsku godinu 2020./2021. https://www.zagreb.hr/natjecaj-za-dodjelu-stipendije-grada-zagreba-za-iz/161606

Rok za podnošenje molbi je 6. listopada 2020. godine.

Molili bismo Vas da o tome obavijestite zainteresirane učenike.

 

S poštovanjem,

Ured za demografiju

 

OBAVIJEST UČENICIMA ŠKOLE - NOVOSTI

 

OVJERA ZAHTJEVA I POTVRDA ZA PRIJEVOZ UČENIKA

 

Učenici koji trebaju ovjerene Zahtjeve za pretplatne karte i Potvrde o sufinanciranju međumjesnog prijevoza predaju popunjene obrasce ovisno o tjednu gdje pohađaju nastavu:

1. kad pohađaju općeobrazovnu nastavu - na ulazu u 4. gimnaziju na Kajzerici, Žarka Dolinara 9, na za to označenom mjestu 

2. kad pohađaju nastavu umjetničkih predmeta - u ulaznom hodniku (kod kantine) u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna, Trg Republike Hrvatske 11, na za to označenom mjestu.

 

 

Ovjerene zahtjeve i potvrde preuzimaju učenici (ne roditelji) 

i to u ulaznom hodniku (kod kantine) u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna, Trg Republike Hrvatske 11, na za to označenom mjestu ili na ulazu u 4. gimnaziju na Kajzerici, Žarka Dolinara 9, na za to označenom mjestu prema tome na kojoj lokaciji imaju nastavu taj tjedan 

 

Zbog epidemioloških mjera roditeljima je zabranjeno ulaziti u školu i predavati i preuzimati obrasce.

 

UPIT ZA POTVRDOM O REDOVITOM ŠKOLOVANJU slati na e-mail adresu: spudzgreferada@gmail.com

 

Prilikom upita za potvrdom obavezno navesti u koju svrhu se potvrda traži.

 

OBAVIJEST UČENICIMA i RODITELJIMA ŠKOLE - PRVI DAN NASTAVE - NOVE INFORMACIJE

 

 

Prijelaz u 2. i 3. razred ŠPUD-a

 

INFORMACIJE VEZANE ZA PRIJAVU I PRIJEMNI ISPIT UČENIKA 

KOJI MIJENJAJU OBRAZOVNI PROGRAM

(2. I 3. RAZRED)

 

           - 2.9. prijave u sportskoj dvorani OŠ Kajzerica, Ul. Žarka Dolinara 9. od 8:15 do 8:45

           - 2.9. prijemni ispit u sportskoj dvorani OŠ Kajzerica, Ul. Žarka Dolinara 9. od 9:00 do 13:00

 

DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA PRIJAVU

            - ispunjena  prijavnica (dostupna u prilogu),

            - fotografija kandidata (ne starija od 6 mjeseci) - potrebno radi identifikacije

            

SPOSOBNOST  LIKOVNOG  IZRAŽAVANJA  I  LIKOVNOG SENZIBILITETA 

PROVJERAVA SE ZADACIMA IZ :          

-    crtanja  (olovka  ili ugljen)  i

-   slikanja  (tempera ili akvarel)

Na provjeru sposobnosti likovnog izražavanja i likovnog senzibiliteta potrebno je donijeti:        

- olovke različite tvrdoće ili ugljen za crtanje,

vodene ili tempera boje, kist(ove) posudice za vodu,                                   

tvrdu podlogu za crtanje i slikanje, npr. drvena ploča  (formata bloka br.5)

Priloženi dokumenti:
Prijavnica za provjeru s foto.doc

 

ŠPUD
Vodič za pristupnike

DRŽAVNA MATURA 2019./2020. - jesenski rok


DOLAZAK PRISTUPNIKA ISPRED USTANOVE

Pristupnici državne mature trebaju se okupiti

u 7:45 NA SPORTSKOM IGRALIŠTU s

istočne strane OŠ Kajzerica.

Obavezno je doći na vrijeme!

 

Detaljne upute u prilogu.

 

Objavljene su nove  Upute za provedbu državne mature tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19) jesenski rok – kolovoz i rujan 2020. godine  


https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/DM_upute_HZJZ_NCVVO_MZO_12_08.pdf

 

Lijepo molim da ih svi pročitate i ponovite epidemiloška pravila ponašanja prilikom pisanja ispita.
Upute su usklađene s prethodnima, a nije potrebno razdvajanje ispita po razinama zbog puno manjeg broja pristupnika.
Sve aktivnosti moraju biti usklađene s navedenim Uputama, tako da tijekom pisanja ispita učenici  moraju biti međusobno udaljeni 2 m.

 

Objava konačnih rezultata Državne mature je 20.7.2020.

Maturanti mogu preuzeti potvrdu o položeni ispitima na ljetnog roka državne mature na dan 22.7. u periodu od 10:00 do 12:00 sati u Sportskoj dvorani OŠ Kajzerica.
Potvrdu može preuzeti samo učenik  uz predočenje osobnog dokumenta (osobna iskaznica ili putovnica), a tek alternativno i uz prethodnu najavu roditelj/skrbnik ili brat/sestra uz predočenje osobnog dokumenta. Sve ostale osobe mogu preuzeti potvrdu uz predočenje kod javnog bilježnika ovjerene ponomoći. 

Također, od dana 23.7.2020. biti će moguće prijaviti ispite državne mature za JESENSKI rok.
 

PRIJEMNI ISPITI ZA UPIS NA ODJELE  I UPIS U II. RAZRED

 

Prijemni ispiti za upis na odjele i upisi u 2. razred ove se godine održavaju u sportskoj dvorani OŠ Kajzerica, Žarka Dolinara 9.

 

U ponedjeljak, 6. 7. 2020. od 9:00 do 13:00 sati

učenici polažu prijemni ispit na odabranom odjelu - „A“ želja (učenici trebaju doći najkasnije do 8:45).

 

U utorak, 7. 7. 2020. od 9:00 do 13:00 sati 

učenici polažu prijemni ispit na odabranom  odjelu - „B“ želja (učenici trebaju doći najkasnije do 8:45).

 

Učenici trebaju ponijeti sav potreban pribor, a materijal će osigurati Škola.

 

U srijedu, 8. 7. 2020. u 8:30 sati

Rezultati prijemnog ispita i rang lista bit će objavljeni na oglasnoj ploči u predvorju sportske dvorane OŠ Kajzerica.

 

U srijedu, 8. 7. 2020. u 9:00 sati

Upis učenika u drugi razred održat će se  u sportskoj dvorani OŠ Kajzerica, Žarka Dolinara 9.

Na upis treba donijeti ispunjenu upisnicu i potvrdu o uplaćenoj školarini sukladno ugovoru između Škole i roditelja/staratelja.

 

 

UPIS U III. i IV. RAZRED I PODJELA SVJEDODŽBI o završenom I., II. i III. RAZREDU

 

Upis i podjela svjedodžbi ove se godine održava u sportskoj dvorani OŠ Kajzerica, Žarka Dolinara 9.

 

U ponedjeljak, 6. 7. 2020.

Upis u III. razred i podjela svjedodžbi o završenom II. razredu.

U 13:00 za razrede A, B i C, a u 14:00 za razrede D, E i F.

 

U utorak, 7. 7. 2020.

Upis u IV. razred i podjela svjedodžbi o završenom III. razredu.

U 13:00 za razrede A, B i C, a u 14:00 za razrede D i E.

 

U srijedu, 8. 7. 2020.

Upis u II. razred bit će u 9:00 paralelno s upisom na odjele.

 

U srijedu, 8. 7. 2020.

Podjela svjedodžbi o završenom I. razredu  u 12:00 sati za sve razrede.

 

Na upis treba donijeti ispunjenu upisnicu i potvrdu o uplaćenoj školarini sukladnoj ugovoru između Škole i roditelja / staratelja.

 

Dodatni rad – ŠPUD –  šk.god. 2019./2020.

 

Dodatni rad odvijati će se u virtualnoj nastavi kao i do sada, detaljne informacije i upute učenici će dobiti od predmetnih nastavnika.

 

Obavijest maturantima grada Zagreba od strane gradonačelnika Milana Bandića.

 

ŠPUD
Vodič za pristupnike

DRŽAVNA MATURA 2019./2020.


DOLAZAK PRISTUPNIKA ISPRED USTANOVE

Pristupnici državne mature trebaju se okupiti

u 7:45 NA SPORTSKOM IGRALIŠTU s i

stočne strane OŠ Kajzerica.

Obavezno je doći na vrijeme!

 

Detaljne upute u prilogu.

OTVORENI DAN ŠPUD-a

Dobrodošli na virtualni Otvoreni dan ŠPUD-a!

Na samom početku pogledajte video iz ovogodišnje Noći muzeja i našeg projekta

PUSH - Promenada u ŠPUD-u koji je naša noćna varijanta Otvorenog dana :)

https://www.youtube.com/watch?v=lxcn4xsRZZA

Poštovani, sadašnji i budući, učenici i roditelji,

Pred vama je Otvoreni dan škole u virtualnom obliku i sastoji se od:

- prezentacija odjela ŠPUD-a

Učenici prvih razreda mogu se kroz ove prezentacije upoznati sa radom odjela ŠPUD-a te lakše odabrati na kojem odjelu žele nastaviti svoje obrazovanje. Detaljnije  informacije učenici mogu dobiti od voditelja odjela čije adrese za pitanja te konzultacije će ili su već dobili od svojih razrednika. Budući učenici mogu vidjeti što im se sve nudi kao što mogu proučiti na koji način se za to pripremaju kroz umjetničku nastavu na prvoj godini.

- video materijala vezanih uz rad ŠPUD-a

Ovo su materijali nastali kao dijelovi ili cjelovite emisije snimane od strane raznih TV kuća a u kojima se može vidjeti načine rada u školi te osjetiti barem dijelić atmosfere koja u našoj školi vlada već dugi niz godina. Uz emisije i materijale ovdje možete vidjeti i kolaže sa otvorenja izložaba i projekata koje Škola ostvaruje kroz naš izložbeni salon Izidor Kršnjavi te kroz suradnju s Udrugom bivših učenika ŠPUD-a UBU, a sastavni su dio obrazovanja i odgoja u umjetnosti.

- poveznice za korekcije radova osmaša koji se žele upisati u ŠPUD

Ako želite nastaviti školovanje u ŠPUD-u trebate proći provjeru likovne sposobnosti koji se već dugi niz godina sastoji od slijedeća dva dijela:

 1. crtanje stolca po promatranju olovkom ili ugljenom na papiru veličine bloka broj 5 u trajanju od dva sata
 2. crtanje plošne kompozicije izvedene u raznobojnom kolažu uz dodatak geometrijskog tijela ili oblika koji iz kolaža izlazi u prostor u temperi ili akvarelu, na papiru veličine bloka broj 5, u trajanju od dva sata

Ovdje možete pogledati primjere prijašnjih godina za drugi dio provjere likovne sposobnosti:

https://youtu.be/JnRcfARE_cU

Dakle radi se u provjeri likovne sposobnosti, što znači da uz opći dojam ocjenjujemo tri sastavnice rada a to su: perspektiva, proporcija i kadriranje. Rad mora poštivati zakone perspektive, omjeri elemenata i odnosi veličina moraju odgovarati stvarnom modelu i crtež mora biti odgovarajuće smješten na formatu papira ( ni prevelik ni premalen)

Protekle dvije godine u sklopu Otvorenog dana imali smo organiziran pregled mapa i korekcije za učenike osmih razreda koji se žele upisati u ŠPUD, a koje su provodili naši nastavnici, likovni umjetnici u Školskoj dvorani što ove godine, nažalost, nije moguće.

Ove godine korekcije će se odvijati na slijedeći način:

 1. Odaberite 4-6 vlastitih radova koji vam se čine najbolji. Vodite računa da izaberete radove koji su nastali crtanjem ili slikanjem po promatranju (interijer, eksterijer, stolac, mrtva priroda...), najbolje da u istoj mjeri budu zastupljeni crteži (olovka, ugljen) i slike (tempera, akvarel, ulje...) npr. 3 crteža i 3 slike. Tim radovima možete dodati maksimalno dva slobodna rada za koje mislite da pokazuju vaš talent. Na taj način dobiti ćete najbolje informacije o prednostima i nedostatcima  te upute na čemu treba poraditi.
 2. Mapu odabranih radova treba fotografirati ili skenirati da budu dobro vidljivi u cijelosti, rezolucija ne bi smjela biti manja od 150 dpi. Radovi moraju biti u .jpeg formatu ili objedinjeni kao mapa u .pdf formatu te zapakirani kao .zip mapa veličine do 3 MB. Ukoliko je mapa veća od 3 MB možete poslati poveznicu na mapu koja je postavljena na nekom od online ponuđivača. 
 3. Pošaljite mapu na e-mail adresu spudotvorenidan20@gmail.com
 4. Profesorica ili profesor ŠPUD-a koji će pregledati mapu poslat će vam informacije i smjernice na temelju uvida u vaš rad.

RADOVE MOŽETE SLATI DO DATUMA PRIJEMNOG ISPITA! Uz navedeno upute i smjernice za crtanje stolca, koje je za vas pripremio naš kolega i profesor ŠPUD-a možete pogledati na slijedećim poveznicama

https://youtu.be/5-ynowaFchc

https://youtu.be/8wNtIwPhaZc

https://youtu.be/X-kBoIPluMw

https://youtu.be/3Af30efgjLM

- nastavnog plana i programa  ŠPUD-a

Pratite našu službenu FB stranicu Škole:

https://www.facebook.com/spudofficial/?modal=admin_todo_tour

Pratite naš Instagram profil:

https://www.instagram.com/spud_zg/?hl=en

Pratite naš YouTube kanal ŠPUD Zagreb s tutorijalima za pripreme:

https://www.youtube.com/channel/UCz6WCI1ACA-qWMF_mOm6oSw/

 

INFORMACIJE VEZANE ZA UPIS U 1.RAZRED ŠPUD-a

UPISI šk.god. 2020./2021.

 

Ovim putem zbog učestalih upita obavještavamo sve potencijalne kandidate da se provjera stranih jezika (što se spominje u Uvjetima upisa) odnosi na učenike koji bi kao prvi strani jezik u našoj školi učili jezik koji do sada nisu učili u školskom sustavu (polaznici škole stranih jezika i sl.). Za tu provjeru potrebno je podnijeti pisani zahtjev na e-mail Škole (spudzgreferada@gmail.com).

 

VREMENIK RAZREDNIH ISPITA ZA UČENIKE GLAZBENIH I PLESNIH ŠKOLA

4.ROK 2019/2020: 1.6. – 5. 6. 2020.

 

Važna napomena:

Ispiti se mogu odjaviti najkasnije do 28.5.2020. (četvrtak) slanjem e-maila na: spudzgreferada@gmail.com

 Nedolazak na neodjavljeni ispit smatrat će se padom ispita.

 

OTVORENI DAN ŠKOLE PRIMIJENJENE UMJETNOSTI I DIZAJNA 2020.

 

Dragi sadašnji i budući učenici, poštovani roditelji,

 

U subotu 9.svibnja 2020. Predviđeno je održavanje Otvorenog dana ŠPUD-a.

Predviđeno događanje neće se održati zbog oštećenja koje je zgrada Škole pretrpjela tijekom potresa kao i zbog mjera vezanih uz pandemiju COVID-19.

Kako je besmisleno takvo događanje, čija je glavna sastavnica održavanje in situ, planirati na nekoj drugoj lokaciji ove godine događanje se neće ostvariti.

Uskoro će na stranicama Škole biti postavljene prezentacije odjela i Škole koje mogu poslužiti učenicima prvih razreda pri odluci o odabiru odjela, kao i budućim učenicima ŠPUD-a da se upoznaju sa odjelima i načinom obrazovanja u ŠPUD-u.

Uz prezentacije odjela postavit ćemo i poveznice na video sadržaje vezane uz našu Školu a nastale proteklih par godina.

Nadam se da će vam ovaj oblik Otvorenog dana barem na neki način pomoći u odabiru odjela kao i u odabiru naše Škole za nastavak vašeg obrazovanja.

 

Uz najbolje želje i u nadi nekih boljih vremena,

Lijepi pozdrav,

Filip pintarić, ravnatelj ŠPUD

 

VREMENIK RAZREDNIH ISPITA ZA UČENIKE GLAZBENIH I PLESNIH ŠKOLA

3.ROK 2019/2020: 11. – 15. 5. 2020.

 

Važna napomena:

Ispiti se mogu odjaviti najkasnije do 7.5.2020. (četvrtak) slanjem e-maila na: spudzgreferada@gmail.com

 Nedolazak na neodjavljeni ispit smatrat će se padom ispita.

 
"Poštovani učenici,
poštovani roditelji učenika,
 
zbog lošeg stanja glavne školske zgrade  nakon potresa, ograničen je pristup glavnoj školskoj zgradi.
 
Budući da je i dalje potrebno izdavati razne potvrde za učenike, ovime Vas obavještavamo da sve Potvrde i druge zamolbe u svezi prava učenika možete zatražiti preko e-maila: spudzgreferada@gmail.com.
 
Imajući na umu da je i  dalje na snazi Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, kao i sama Opća uredba o zaštiti podataka, Potvrde i odgovori na zamolbe će se izdavati i slati samo na verificirane e-mailove koje su referadi dostavili razrednici učenika.  
 
U prilogu se nalaze sljedeći obrasci:
1. Obrazac zamolbe roditelja za izdavanje potvrde o školovanju
2. Obrazac zamolbe za ispis iz škole.
 
S poštovanjem,
 
Vaš ŠPUD"
 

Poštovani i dragi maturanti! 

Bliži se trenutak polaganja ispita državne mature i upisa na visoka učilišta. Pojedine sastavnice visokih učilišta zahtijevaju Potvrdu nadležnog školskog liječnika o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostimaza određeni studij

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju i organizaciju rada u Službi za školsku i adolescentnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „ Dr. A. Štampar“, za akademsku godinu 2020./21. potvrde će se izdavati uz korištenje aplikacije www.terminko.hr.

Aktivirajte Terminka, pročitajte i slijedite upute. Slijedom svih uputa, dobit ćete svoj termin za pregled. 

Cjelokupnim postupkom skratit će se vrijeme vašeg boravka prilikom pregleda u ambulanti. 

Želimo vam puno uspjeha na maturi i upis na željeni fakultet! 

Služba za školsku i adolescentnu medicinu NZZJZ „Dr. A. Štampar“

 

http://www.stampar.hr/hr/obavijest-za-maturante

 

 

 
"Poštovani učenici glazbenih i plesnih škola,

predmetni ispiti određeni za svibanj 2020. godine održati će se u predviđenom roku od 11. svibnja 2020. godine do 15.svibnja 2020. godine.

Zadnji dan prijave: 30. travanj 2020. godine. Zadnji dan odjave: 7. svibanj 2020. godine.

Način prijave: putem e-maila spudzgreferada@gmail.com

Ispiti će se provoditi online.

O točnom načinu polaganja ispita svaki učenik će biti obaviješten putem e-maila (na prijavnici obavezno napisati e-mail i broj mobitela).

Moraju se ispuniti sva polja na prijavnici (osim onih koje ispunjava ŠPUD).

Uz prijavnicu obavezno poslati i scan uplatnice. Ako kojim slučajem ne možete skenirati Prijavnicu molim da je ispunite u docx formatu.

U prilogu ovoj obavijesti nalaze se Prijavnica (u formatima docx. i pdf.) i Troškovi provođenja predmetnih i razlikovnih ispita za učenike glazbenih i plesnih škola-Podaci za uplatu.

S poštovanjem,

Vaš ŠPUD

 

Dragi učenici,

u prilogu se nalaze korisni materijali za kvalitetno i uspješno učenje i

raspolaganje vremenom u ovo vrijeme karantene i nastave na daljinu.

Srdačan pozdrav i sretan Uskrs Vama i Vašim obiteljima.

                                                                                                                                                                                        Djelatnici ŠPUD-a

 

PRIJEVOZ SAMOBORČEK

OBAVJEŠTAVAMO UČENIKE ŠKOLE KOJI KORISTE PRIJEVOZ SAMOBORČEK DA ĆE RAZREDNICI NA E-MAIL ADRESE POSLATI OBRAZAC ZA  POVRAT SREDSTAVA ZA PRIJEVOZ SAMOBORČEKOM ZA RAZDOBLJE OŽUJAK 2020.         

 

POPUNJENI OBRAZAC SA POPRATNOM DOKUMENTACIJOM VRATITE NA E-MAIL ŠKOLE I RAZREDNIKA. OBAVEZNO POPUNITE SVE PODATKE U OBRASCU.

NOVOST U OBRASCU JE DA NAVEDETE I CIJENU POJEDINAČNE RELACIJSKE KARTE.

ROK DOSTAVE DOKUMENTACIJE JE 15.04.2020.

Priloženi dokumenti:
PRIJEVOZ SAMOBORCEK ZA WEB.docx

 

Kako podržati dijete u nošenju sa strahom od potresa_ Odgojno savjetovaliste_ERF

 

VAŽNE OBAVIJESTI!

 

RAVNATELJ, TAJNIK, RAČUNOVODSTVO I UČENIČKA REFERADA:  RADE SVAKI DAN, ALI  NE PRIMAJU STRANKE-molimo da sve upite šaljete na e-mail: spudzg@gmail.com

 

ISPITNI KOORDINATOR/ADMINISTRATOR IMENIKA (izdavanje-AAI identiteta)-Vladimir Tatomir:

- za učenike umjetničkog likovnog programa email: spudzgmatura@gmail.com; 

- za učenike umjetničkog glazbenog i plesnog programa za izdavanje (AAI identiteta) nadležne su isključivo matične škole

 

Molimo sve UČENIKE da pažljivo prate upute RAZREDNIKA i predmetnih profesora!

 

VAŽNI LINKOVI:  

https://koronavirus.hr/    - službena stranica Vlade RH

https://mzo.gov.hr/         - službena stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja

https://hrti.hrt.hr/            - službena online stranica Hrvatske radio televizije

 
Poštovani učenici i roditelji,
 
Sukladno novim mjerama Vlade RH o suzbijanju koronavirusu (SARS-CoV-2) i COVID-19 odlučeno je da se od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine obustavlja nastava na dva tjedna.
 
Nastavnici će i dalje dolaziti u školu, a ako je potrebno, mogu doći i djeca o kojoj nema tko brinuti ( Odjeli Škole će za učenike biti otvoreni u periodu od 08:00 do 13:00  sati). 
 
Sve upute vezane uz nastavu na daljinu učenici će dobiti od svojih razrednika.
 
O svim daljnjim informacijama učenike ćemo obavještavati putem web stranice Škole.
 
S poštovanjem,
 
Filip Pintarić
ravnatelj
 
ZBOG NOVONASTALE SITUACIJE PREMA PREPORUCI MINISTARSTVA ZDRAVSTVA ODGAĐA SE
RODITELJSKI SASTANAK - JAVNI POZIV 2/2020 ITALIJA - RIM.
 

Poštovani učenici, roditelji i zaposlenici ŠPUDa,

 

zbog oglašene opasnosti od širenja korona virusa, u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna vodimo računa da su svi naši sanitarni čvorovi adekvatno i prema naputcima opremljeni sapunom i papirnatim ručnicima. Molim vas da vodite računa o posebnim higijenskim mjerama u ovom razdoblju vodeći se Preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ukoliko ste putovali u neko od kriznih žarišta ili je netko od vaših bližnjih putovao te postoji sumnja na infekciju, molim vas da prema naputcima provedete samoizolaciju te da nas o tome informirate.

 

Filip Pintarić, ravnatelj ŠPUD

 
"Poštovani roditelji,
 
u prilogu je Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
 
Škola primijenjene umjetnosti i dizajna"
 
 

Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica najpoznatiji je program prevencije vršnjačkog nasilja u Hrvatskoj u kojem sudjeluje više od dva milijuna sudionika. 2017. godine od strane hrvatskog Sabora proglašen je kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja na prijedlog Centra za edukaciju i prevenciju nasilja.

Sudjelovati u njemu može apsolutno svatko. Ne moraš donirati novac, zvati telefone i slično. Obuci ružičasto. Sudjelovanje u obilježavanju Dana ružičastih majica mogu ostvariti i oni koji ne nose ružičastu majicu. Da, tako je! Što sve možeš učiniti da podržiš ovaj pokret i kažeš NE nasilju?

 • nosi ružičastu majicu
 • fotkaj se s našim natpisom u znak podrške uz hashtag #NasiljePrestajeOvdje
 • napiši kratku pjesmicu
 • podijeli s nama svoju priču
 • organiziraj aktivnosti u svojoj školi, radnom mjestu ili na nekom drugom mjestu
 • postani volonter
 • budi ljubazan i brižan
 • ne budi ljut na nekoga jer biti ljut na nekoga je čisto gubljenje vremena
 • prijavi nasilje
 • budi hrabar i reci NE nasilju

Pridruži se i ti i reci NE! Nasilje nije cool i ti to jako dobro znaš. Ne boj se biti iznimka među vršnjacima i ustati protiv nasilja.

U tebi leži snaga i hrabrosti i te dvije divne vrline tjeraju te da pošalješ samo jednu poruku – NASILJE PRESTAJE OVDJE!

 

Poštovane kandidatkinje i kandidati,

 
Glede vaše prijave na natječaj za profesora Crtanja i slikanja u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna pozivam vas na razgovor s Povjerenstvom koji će se održati u petak 28.02.2020. godine od 10:00 sati u sobi ravnatelja.
 

Lijepi pozdrav,

Filip Pintarić, ravnatelj

15. Noć muzeja 2020. - 10. Promenada u ŠPUD

PROGRAM

NOĆ MUZEJA 2020.

PETAK 31. 1. 2020. OD 18 DO 22 SATA

10. PUSH - PROMENADA U ŠPUD-u

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb

UČIONICA BR. 1

KREATIVNA TEORIJA & Igranje društvenih igara

Učenici prvih razreda ŠPUD-a

profesori: Martina Božić, Lana Đaković, Ivona Marendić, Rocco Rabar

 

ISO - Izložbeni salon Izidor Kršnjavi

izložba

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna

PRVA

(velika izložba radova učenika prve godine Špud-a)

*vodstva učenika prve godine kroz izložbu

*KONCERTI GLAZBENIH RAZREDA ŠPUD-A KROZ SALON I ODJELE ŠKOLE

profesori: Sanja Balen, Marijana Birtić, Bernarda Cesar, Mirela Jukić,

Toni Lončar, Martina Majcen, Mihael Puntarić, Nikolina Punjek Duđak, Rocco Rabar, Alan Vlahov

 

KIPARSKI ODJEL

(dvorišne učionice kiparskog odjela)

Modeliranje

Branko Imrović, prof.

 

Likovna obrada drva

Miroslav Sabolić, prof.

 

SLIKARSKI ODJEL

(dvorišne učionice kiparskog odjela - crtaona)

Slikanje kopija

Duje Šuvar, prof.

 

Slikarske tehnike

Monika Meglić, prof.

 

ODJEL ZA DIZAJN METALA

(velika učionica - lijeva strana odjela)

Iskucavanje

Emajliranje

Spajanje metala (lotanje)

 

profesori: Matej Pašalić, Judita Šercar, Nada Škrlin

 

TEKSTILNI ODJEL

(velika učionica metala - desna strana odjela)

Tkanje minijature

Ljiljana Hajdarović, prof.

 

Izrada nakita od tekstila

Ines Fey Gjurin, prof.

 

Izrada čestitki za Valentinovo

Nikolina Knežević, prof.

 

FOTOGRAFSKI ODJEL

(na Odjelu za dizajn keramike, učionica lijevo)

Izrada KEMOGRAMA

Profesori: Vladimir Šimunić, Željka Šaravanja, Srđan Jelisić, Ankica Pudić

 

ODJEL ZA DIZAJN KERAMIKE

Radionica Od antike do Matissa

profesori: Lucija Gudlin, Nevia Barović-Vukelić, Marina Ćurković, Mak Melcher,

Mihael Puntarić

 

Zgrada u dnu dvorišta

ARANŽERSKO - SCENOGRAFSKI ODJEL

Radionica scenografskih elemenata

profesori: Valentina Crnković, Mirjana Lukač-Barić, Sabina Ljubić, Igor Modrić, Alan Vlahov, Janko Petrović

 

GRAFIČKI ODJEL

LINOREZ

profesori: Vinka Mortigjija Anušić, Tomislav Tomić

(dvorišna učionica)

Radionica 3D tehnologije

profesor: Antonio Kutleša

 

ODJEL UNUTRAŠNJE ARHITEKTURE

Unutrašnja arhitektura: što, kako, zašto?

profesori: Bernarda Cesar, Marina Ćurković, Jelena Daić, Andro Grdinić, Igor Kozlina, Marina Posarić, Davorin Seiwerth, Nenad Weltinger

 

MUZEJ I MAJSTORSKA RADIONICA

Franje Schneidera

 

Koncerti glazbenih razreda ŠPUD-a

u prostorijama škole

 

Čestitka

autor ilustracije: Mario Jurjević, prof.

Priloženi dokumenti:
SPUD Cestitka.jpg

 

VREMENIK RAZREDNIH ISPITA ZA UČENIKE GLAZBENIH

I PLESNIH ŠKOLA

2.ROK 2019/2020: 3. – 7. 2. 2020.

 

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna

Zagreb, 17. prosinca 2019.

 

OBAVIJEST učenicama i učenicima

o odradi dana provedenih u štrajku

 

Dragi učenici i učenice,

evo nekoliko važnih informacija o početku nastave u drugom obrazovnom razdoblju.

Pred nama je zimski odmor učenika koji počinje 23. prosinca 2019. godine i trajat će do ponedjeljka, 6. siječnja 2020. godine.

Dakle, nastava počinje u utorak, 7. siječnja 2020. godine prema izmijenjenom rasporedu.

Subota, 11. siječnja 2020. godine također je nastavni dan.

Raspored za taj tjedan (7.-11.1.2020.godine) učenicima će podijeliti razrednici do kraja ovog tjedna. Ukoliko raspored do tada ne bude gotov, razrednici će preko zimskog odmora kontaktirati učenike i roditelje te putem maila poslati raspored.

Želim vam sretne i ugodne blagdane,

 

RAVNATELJ

                                                       Filip Pintarić

Dođite nam na BUSH - Božić u ŠPUD-u

Ovu subotu, 14. 12. 2019. od 11 do 17 sati, Škola primijenjene umjetnost i dizajna u Zagrebu organizira treću godinu za redom prigodni izložbeno-prodajni sajam i događanje BUSH - Božić u ŠPUD-u i pri tom otvara svoja vrata u dvorišnom dijelu kuće za sve učenike, roditelje, prijatelje i posjetitelje dobre volje. 

Radi se o zajedničkoj inicijativi, trudu i radu učenika i profesora da u ovom razdoblju kreiraju nove i tematske radove, a prihodom od prodaje učeničkih radova osigurat će se materijali i alati za genijalan rad Škole.

Uz mini koncerte učenika glazbenih razreda tokom cijelog vremena trajanja programa,  posjetitelji će se moći fotografirati u tematskom ambijentu koji su osmislili Fotografski, Aranžersko-scenografski i Odjel unutrašnje arhitekture.

Program podupire i Udruga bivših učenika ŠPUD-a Zagreb - UBU. Dobrodošli!

dijelovi programa:

*tematsko fotografiranje za posjetitelje

u fantastičnom ambijentu učeničkih radova

*koncerti učenika glazbenih razreda

*mix kreativnih radionica za djecu i zainteresirane

*humanitarna akcija za Udrugu S-PAS by Gloria Malin

*BUSH tombola

*druženje učenika, roditelja, profesora i posjetitelja
Mjesto događanja je Školska sportska dvorana (ulaz kroz školsko dvorište),
Trg Republike Hrvatske 11, Zagreb.

Autorica ilustracije vizuala je učenica 4. c Grafičkog odjela - Anja Kundić, mentor: Tomislav Tomić

Dođite nas poduprijeti! Srdačno!

https://www.facebook.com/events/1189918668063516/

 

 

U utorak 10.12.2019. u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna zbog obilježavanja 137. godišnjice postojanja Škole i proslave Dana škole biti će nenastavni dan.

 
Svi učenici uključeni su u izvanučioničku nastavu u sklopu svojih razrednih odjeljenja prema uputama razrednica i razrednika. 
 
Tajništvo i referada raditi će od 12 - 16 sati. 
 

Vremenik RI glazbenjaka (2019./2020. 1. rok)

Učenici, pozorno pogledajte!

 
 

Poštovani roditelji i učenici,

u prilogu  se nalazi raspored nastave od kolega koji ne štrajkaju

za četvrtak i petak.

Nastava na odjelima se odvija u dogovoru s voditeljima odjela.

Priloženi dokumenti:
Nastava povijesti za 28.docx

 

 Poštovani roditelji i učenici,

u prilogu  se nalazi raspored nastave od kolega koji ne štrajkaju

za ponedjeljak, utorak i srijedu.

Nastava na odjelima se odvija u dogovoru s voditeljima odjela. 

 

Poštovani roditelji i učenici,

 
od utorka 19.11.2019. na dalje traje generalni štrajk zaposlenih u srednjim
i osnovnim školama u gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj.
 
Štrajku će se, prema najavi, priključiti i veći dio djelatnika naše škole.
 
Vrata Škole biti će za naše učenike otvorena cijeli dan, a djelatnici koji nisu u štrajku pobrinut će se za učenike koji dođu u školu.
 
Sva pitanja možete poslati na e-mail adresu spudzg@gmail.com
 
ili na telefon 01/ 4828099.  
 
Filip Pintarić, ravnatelj ŠPUD
Static HTML
 

"Dragi učenici i roditelji, 

ovim vas putem obavještavamo da se otkazuju predavanja udruge Stijena Kako reći NE? do okončanja štrajka zaposlenika škole koji je u tijeku. Predavanja će se naknadno organizirati, a prikupljene suglasnosti roditelja vrijede i dalje. 
Hvala na razumijevanju! 
stručna služba Škole"
 

Poštovani roditelji i učenici,

 
u utorak 19.11.2019. najavljen je štrajk zaposlenih u srednjim
i osnovnim školama u gradu Zagrebu.
 
Štrajku će se, prema najavi, priključiti i veći dio djelatnika naše škole.
 
Vrata Škole biti će za naše učenike otvorena cijeli dan, a djelatnici koji nisu u štrajku pobrinut će se za učenike koji dođu u školu.
 
Sva pitanja možete poslati na e-mail adresu spudzg@gmail.com
 
ili na telefon 01/ 4828099.  
 
Filip Pintarić, ravnatelj ŠPUD
 

Poštovani roditelji i učenici,

 
u petak 15.11.2019. najavljen je štrajk zaposlenih u srednjim
i osnovnim školama u gradu Zagrebu.
 
Štrajku će se, prema najavi, priključiti i veći dio djelatnika naše škole.
 
Vrata Škole biti će za naše učenike otvorena cijeli dan, a djelatnici koji nisu u štrajku pobrinut će se za učenike koji dođu u školu.
 
Sva pitanja možete poslati na e-mail adresu spudzg@gmail.com
 
ili na telefon 01/ 4828099.  
 
Filip Pintarić, ravnatelj ŠPUD
 

PRIJEVOZ SAMOBORČEK

OBAVJEŠTAVAMO UČENIKE ŠKOLE KOJI KORISTE PRIJEVOZ SAMOBORČEK DA KOD SVOJIH RAZREDNIKA PREUZMU OBRAZAC ZA  POVRAT SREDSTAVA ZA PRIJEVOZ SAMOBORČEKOM ZA RAZDOBLJE STUDENI-PROSINAC 2019.         

 

POPUNJENI OBRAZAC SA POPRATNOM DOKUMENTACIJOM

OBAVEZNO DOSTAVITI U REFERADU DO 10.12.2019.  

 

NAKON NAVEDENOG DATUMA

OBRAZAC SE NEĆE ZAPRIMATI

OSIM IZNIMNO U SLAČAJU OPRAVDANOG DUGOTRAJNOG IZOSTANKA

UČENIKA ZBOG BOLESTI.

 

Poštovani roditelji i učenici,

 
u srijedu 6.11.2019. najavljen je štrajk zaposlenih u srednjim i osnovnim 
školama u gradu Zagrebu.
 
Štrajku će se, prema najavi, priključiti i veći dio djelatnika naše škole.
 
Vrata Škole biti će za naše učenike otvorena cijeli dan, a djelatnici koji nisu u štrajku pobrinut će se za učenike koji dođu u školu.
 
Sva pitanja možete poslati na e-mail adresu spudzg@gmail.com
 
ili na telefon 01/ 4828099.  
 
Filip Pintarić, ravnatelj ŠPUD
 

Poštovani kolege i učenici,

ŠPUD se već treću godinu za redom uključuje u međunarodni humanitarni projekt prikupljanja rabljenog tekstila i obuće European Week for Waste Reduction“/''Europski tjedan smanjenja otpada ''. Nositelj projekta u HR je socijalna zadruga Humana Nova koja zapošljava socijalno isključene osobe.

U ŠPUD-u će se prikupljanje organizirati na Tekstilnom odjelu u sobi 26. Donirati se može odjeću, kućanski tekstil, torbe i obuću. Sve prikupljeno će djelatnici Humana Nove svojim vozilom odvesti u prikupljaonicu i sortirnicu u ulici Grada Gospića 3, Zagreb.

Nosiva odjeća, torbe  i obuća i očuvan kućanski tekstil prodavat će u second hand dućanu Humana Nove ili će biti podijeljeni socijalno ugroženim osobama. Oštećena i pohabana odjeća i kućanski tekstil se razvlaknjuju i koriste kao reciklirana sirovina.

Molim vas uključite se u akciju, potaknite učenike i roditelje da donesu u Školu nepotrebnu i suvišnu odjeću, ostale tekstilne predmete i obuću tako da nadmašimo količine prikupljene prethodnih dviju godina:

-          u projektu EWWR 2017. Tekstilni odjel prikupio je 76 kg tekstila

-          projektu EWWR 2018. učenici i nastavnici ŠPUD-a donirali su 112 kg tekstila i obuće

Odvoz prikupljenog organizirat će se u periodu od 18. do 23.11.2019.

Sve donirano možete predati nastavnicima ili učenicima Tekstilnog odjela.

Hvala,

Ljiljana Hajdarović

 

Poštovani roditelji i učenici,

 
u utorak 29.10.2019. najavljen je štrajk zaposlenih u srednjim i osnovnim 
školama u gradu Zagrebu.
 
Štrajku će se, prema najavi, priključiti i veći dio djelatnika naše škole.
 
Vrata Škole biti će za naše učenike otvorena cijeli dan, a djelatnici koji nisu u štrajku pobrinut će se za učenike koji dođu u školu.
 
Sva pitanja možete poslati na e-mail adresu spudzg@gmail.com
 
ili na telefon 01/ 4828099.  
 
Filip Pintarić, ravnatelj ŠPUD
 

Poštovani roditelji i učenici,

 
u ponedjeljak 21.10.2019. najavljen je štrajk zaposlenih u srednjim i osnovnim školama u gradu Zagrebu.
 
Štrajku će se, prema najavi, priključiti i veći dio djelatnika naše škole.
 
Vrata Škole biti će za naše učenike otvorena cijeli dan, a djelatnici koji nisu u štrajku pobrinut će se za učenike koji dođu u školu.
 
Sva pitanja možete poslati na e-mail adresu spudzg@gmail.com
 
ili na telefon 01/ 4828099.  
 
Filip Pintarić, ravnatelj ŠPUD
 

Poštovani roditelji i učenici,

 
sutra u srijedu 16.10.2019. najavljen je štrajk zaposlenih u srednjim i osnovnim školama u gradu Zagrebu.
 
Štrajku će se, prema najavi, priključiti i veći dio djelatnika naše škole.
 
Vrata Škole biti će za naše učenike otvorena cijeli dan a djelatnici koji nisu u štrajku pobrinut će se za učenike koji dođu u školu.
 
Sva pitanja možete poslati na e-mail adresu spudzg@gmail.com
 
ili na telefon 01/ 4828099.  
 
Filip Pintarić, ravnatelj ŠPUD
 

ODGOĐENO

U srijedu 16.10.2019. na RSC Jarun održat će se Projektni dan kojim obilježavamo Svjetski dan pješačenja.
Svi učenici likovnih programa taj dan imaju terensku nastavu koja započinje okupljanjem od 10:00 do 10:30.

Učenici će samostalno doći   na mjesto okupljanja kraj malih tribina veslačke staze RSC Jarun.
Nastava za učenike glazbenih i plesnih razreda odvija se prema rasporedu u Školi. Za više informacija kontaktirati razrednike.

 
Poštovani učenici i roditelji,
 
Sindikalna podružnica škole Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama najavila je štrajk za 10.10.2019. godine.
10.10.2019. godine u 8:00 sati znati će se koliko je nastavnika u štrajku te će se sukladno tome organizirati rad.
Za informacije možete se obratiti ravnatelju na mail: spudzg@gmail.com ili telefon: 4828-099.
 
Ravnatelj
 

Natječaj za dodjelu

Stipendije Grada Zagreba

 

Poštovani,

obavještavamo Vas da su u petak, 4. listopada 2019., na web stranici Grada Zagreba objavljeni:

 

Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za izvrsnost za školsku godinu 2019./2020.

https://www.zagreb.hr/stipendija-grada-zagreba-za-izvrsnost/126567

Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine učenicima za školsku godinu 2019./2020.

https://www.zagreb.hr/stipendija-grada-zagreba-za-ucenike-i-studente-pri/132551

Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva za školsku godinu 2019./2020.

https://www.zagreb.hr/stipendije/126488

Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za učenike koji se obrazuju za medicinske sestre / tehničare opće njege za školsku godinu 2019./2020.

https://www.zagreb.hr/stipendija-grada-zagreba-za-ucenike-koji-se-obrazu/150106

 

U prilogu svakog natječaja nalazi se i obrazac molbe.

 

PRIJEVOZ SAMOBORČEK

OBAVJEŠTAVAMO UČENIKE ŠKOLE KOJI KORISTE PRIJEVOZ SAMOBORČEK DA KOD SVOJIH RAZREDNIKA PREUZMU OBRAZAC ZA  POVRAT SREDSTAVA ZA PRIJEVOZ SAMOBORČEKOM ZA RAZDOBLJE RUJAN-LISTOPAD 2019.         

 

POPUNJENI OBRAZAC SA POPRATNOM DOKUMENTACIJOM

OBAVEZNO DOSTAVITI U REFERADU DO 10.10. 2019.   

 

NAKON NAVEDENOG DATUMA

OBRAZAC SE NEĆE ZAPRIMATI

OSIM IZNIMNO U SLUČAJU OPRAVDANOG

DUGOTRAJNOG IZOSTANKA

UČENIKA ZBOG BOLESTI.

Priloženi dokumenti:
PRIJEVOZ SAMOBORCEK ZA WEB(5).doc

 


Podjela Potvrda o položenim
ispitima državne mature - jesenski rok - biti će u četvrtak
19.9.2019. od 12:00 do 13:00 u sobi 5. Potvrdu može pokupiti maturant osobno ili član uže obitelji bez punomoći, dok prijatelji ili članovi šire obitelji moraju imati punomoć ako žele pokupiti Potvrdu umjesto maturanta

 

Dragi maturanti, žalbe na rezultate državne mature

možete uložiti osobno u petak 13.09.2019.

od 10 do 12 sati u sobi 5.

Static HTML
 

RASPORED SOBA

 ZA PRVI RADNI DAN

PONEDJELJAK  9. RUJNA 2019.

 

SVI UČENICI PRVIH RAZREDA SASTAJU SE NA SLIKARSKOM ODJELU (prostorija u prizemlju ravno) u  9,00 SATI NA ZAJEDNIČKOM DOGOVORU. NAKON TOGA IMAJU NASTAVU S RAZREDNICIMA :

                           

               1 A       SOBA  41                   

               1 B       SOBA  58               

               1 C       SOBA  35          

               1 D       SOBA  16         

               1 E       SOBA  1  

               1 F       SOBA  R1

               1 G      SOBA  6   ( glazbeni razred )            

 

 

UČENICI DRUGIH RAZREDA DOLAZE

NA ODJELE U 9,00 SATI                                    

 

               2 A   ARHITEKTURA  NA ODJEL ARHITEKTURE     

               2 B   ARANŽERI           NA  ARANŽERSKI ODJEL       

               2 C   GRAFIKA             NA GRAFIČKI ODJEL           

               2 D   (TEKS, KER,)       NA TEKSTILNI ODJEL             

               2 E   (SLIK, KIP)           NA  SLIKATSKOM ODJEL

               2 F   (FOTO, MET)       NA FOTO ODJELU  

               

                           

 

         UČENICI TREĆIH I ČETVRTIH RAZREDA DOLAZE

NA ODJELE U 10,00 SATI                                                                       

                           

3 A   ODJEL ARHITEKTURE             4 A   ODJEL ARHITEKTURE

3 B   ARANŽERSKI ODJEL                4 B   ARANŽERSKI ODJEL

3 C   GRAFIČKI ODJEL                       4 C   GRAFIČKI ODJEL

3 D   TEKSTILNI  ODJEL                    4 D   TEKSTILNI ODJEL

3 E    SLIKARSKI ODJEL                    4 E    SLIKARSKI ODJEL

 

 

 

 

RASPORED SOBA

 ZA PRVI RADNI DAN

PONEDJELJAK  9. RUJNA 2019.

 

Glazbeni razredi  2., 3. i 4 . u 12,00 sati

                  

2 G            SOBA  42                 

2 H            SOBA  1               

3 F            SOBA  6               

             3 G            SOBA  41             

             4 F             SOBA  35

             4 G            SOBA  16

 
INFORMACIJE VEZANE ZA PRIJAVU I PRIJEMNI ISPIT UČENIKA 
KOJI MIJENJAJU OBRAZOVNI PROGRAM
(2. I 3. RAZRED)
 
                                        - 26.8. prijave u tajništvu škole od 10 do 12h
                                        - 27.8. prijemni ispit od 9 do 13h
 

 

DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA PRIJAVU

            - ispunjena  prijavnica (dostupna u Školi i na web stranici Škole),

            - fotografija kandidata (ne starija od 6 mjeseci)- potrebno radi identifikacije

            - potvrda o uplati troškova provjere od 80,00 kn  

Podaci za uplatu:

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna,

              Zagreb, Trg Republike Hrvatske 11,

valuta plaćanja: HRK  Iznos: 80,00

           IBAN  ili broj računa primatelja: HR3523600001101533389                   

           Model:  HR00   Poziv na broj primatelja:      99   ili  OIB

Opis plaćanja: TROŠKOVI PROVJERE LIKOVNE SPOSOBNOSTI 

SPOSOBNOST  LIKOVNOG  IZRAŽAVANJA  I  LIKOVNOG SENZIBILITETA 

PROVJERAVA SE ZADACIMA IZ :          

-    crtanja  (olovka  ili ugljen)  i
-   slikanja  (tempera, akvarel ili  gvaš). 

Na provjeru sposobnosti likovnog izražavanja i likovnog senzibiliteta potrebno je donijeti:        

- olovke različite tvrdoće ili ugljen za crtanje,
- vodene ili tempera boje, kist(ove) i posudice za vodu,                                   
- tvrdu podlogu za crtanje i slikanje, npr. drvena ploča  (formata bloka

  br.5).

 

Podjela Potvrda o položenim ispitima državne mature

će biti u srijedu 17.7.2019. od 12:00 do 14:00 u sobi 5. 

Potvrdu može pokupiti maturant osobno ili uži član obitelji bez punomoći,

dok prijatelji ili članovi šire obitelji moraju imati punomoć

ako žele pokupiti Potvrdu umjesto maturanta. 

 

Vrijeme održavanja popravnih ispita (jesenski ispitni rok, šk.god. 2018./2019.):

 

Povijest (prof. Kostanjčar): 20.8.2019. u 13:30

 

Povijest likovne umjetnosti (prof. Gruber) 21.8.2019. u 10 sati.

 

Hrvatski jezik (prof. Lazić):

(pisani dio i nakon njega odmah slijedi usmeni dio)

3. razred 20.8.2019. u 13:30.

4. razred 21.8.2019. u 8:30.

 

 

Hrvatski jezik (Iva Sieber), prof.

pismeni ispit 20.8. 2019. 13.30 učionica 16

usmeni ispit 21.8.2019. 8.30 knjižnica

 

Hrvatski jezik (Marija Trapić), prof.

(pisani dio i nakon njega odmah slijedi usmeni dio)

20.8.2019. u 13:30.

 

Etika (Janko Živković), prof.

21.08.2019. u 10 sati

 

Milica Ivanković, prof. odjel unutrašnje arhitekture

23.08.2019. u 10h

 

Kemija (prof.Mihanović): 23.08.2019. u 08:00

 

Upisi u 1. razred

15. i 16.7.2019.

od 9:00 do 13:00

u tajništvu Škole

 

Dragi maturanti, žalbe na ocjene državne mature možete uložiti osobno u petak 12.07.2019. u uredu ispitne koordinatorice (soba 5 - prizemlje škole) od 10 do 12 sati.

 

PRIJEMNI ISPIT I UPIS U II. RAZRED

U četvrtak 27. 6. od 9:00 – 13:00 sati učenici polažu prijemni ispit na odabranom odjelu - „A“ želja

U petak 28. 6. od 9:00 – 13:00 sati  učenici polažu prijemni ispit na odabranom  odjelu - „B“ želja.

Učenici trebaju ponijeti sav potreban pribor, a materijal će osigurati Škola.

Rezultati prijemnog ispita i rang lista bit će objavljeni na oglasnoj ploči Škole u petak 28. 6. u 16:30 sati.

Upis učenika u drugi razred bit će u ponedjeljak 1. 7. u 9:00 sati.

Na upis treba donijeti ispunjenu upisnicu i potvrdu o uplaćenoj školarini od 700,00 kuna.

Priloženi dokumenti:
Upisnica u srednju skolu.pdf

 

Dopunski rad – ŠPUD – šk.god. 2018/2019.

 

Marta Lazić, prof.

Dopunski rad iz Hrvatskoga: 26.6. od 12 do 15 sati. 

Učenici trebaju na nastavu donijeti citanku Knjizevni vremeplov, Fon Fon

i bilježnicu koju su koristili na nastavi Hrvatskoga jezika.

 

Novi termini produžnog rada:

 
Produžni rad za Hrvatski jezik (prof. Lazić)
 
26.6. 12:00-15:00
 
2.7.   10:30-13:30

4.7.   10:00-11:30

 

 

 

Ana Mihanović, prof

Produzna nastava u trajanju od 10 školskih sati počinje iz kemije

sljedecu srijedu 26.6.Trajat će do petka 28.6.2019. kada će imati

pisanu provjeru znanja na temelju koje ću donijeti odluku jesu li

prosli kemiju na produžnoj nastavi. 

 

Prvi termin produžne: 

26.6.2019. u 14:00 do 17:00 

27.6.2019. od 12:00 do 15:00 

28.6.2019. od 12:00 do 13:30 

 

 

 

Mirjana Puškarić, prof.

Matematika
21.6. petak 9:30-12:30
27.6. četvrtak 9:30-12:30

2.7. utorak 9:30-12:30

 

Irena Labaš, prof.

Dopunski rad iz Hrvatskoga: 1.7. do  5.7. od 9 sati. 

Učenici trebaju na nastavu donijeti

bilježnicu koju su koristili na nastavi Hrvatskoga jezika.

 

Dubravka Gruber , prof.

27.6. , 28.6. i 1.7. od 10 do 13 sati u učionici R1.

Na sat donijeti svoje skripte s nastave i bilježnicu.

 

 

 

Produžna nastava iz Povijesti - Marica Bertović, prof. povijesti

 

21.6. petak 8.00 -10.30

24.6. ponedjeljak 8.00 -11.30.

27.6. četvrtak 13.15 -15.40.

Donijeti praznu bilježnicu bilježnicu skripti s nastave, udžbenik. 

 

Marica Bertović, prof. povijesti

 

 

 

 

 

Marina Posarić, prof.

Raspored produžne nastave iz predmeta projektiranje interijera za treći razred

26.6. srijeda od 14 sati

27.6.četvrtak od 9 sati

28.6. petak od  9 sati

1.7. ponedjeljak od 9 sati

2.7.utorak od  9 sati

Nastava će se odvijati na odjelu unutrašnje arhitekture, u navedene dane po

4 školska sata u kontinuitetu.

 

 

 

 

 

PRODUŽNA   NASTAVA     MATEMATIKA         prof.  Seiwerth

          ŠPUD                                     šk.god.   2018./19.

 

 

I  E   razred                    01.07.  pon   13.30 -  15            soba   42

                                      02.07.  ut     11 – 12.30

                                      04.07.  čet   11 -  12.30

                                      05.07.  pet   11 -  12.30

                                      08.07.  pon  9 – 10.30

                                      09.07.  ut     9 -  10.30     

 

 

2 A, 2 B,  2  D  razred    27.06.  čet   9 – 10.30              soba   42

                                      28.06.  pet   9 – 10.30

                                      01.07.  pon  15 – 16.30

                                      02.07.  ut     9 – 10.30

                                      04.07.  čet   9 – 10.30

                                      05.07.  pet   9 – 10.30

 

Dopunski rad – Povijest: 2a, 2b, 2c, 2d, 2e

Prof. Sanja Kostanjčar

Učenik je dužan pohađati dopunski rad. U slučaju da učenik tijekom dopunskog rada ostvari ishode nastave, bit će mu zaključena prolazna ocjena. U slučaju da učenik ne ostvari ishode nastave ili ne pohađa dodatnu nastavu, upućuje ga se na popravni ispit u jesenskom roku. Dopunski rad iz povijesti organizira se u 15 sati nastave. Na prvom satu piše se inicijalna provjera koja ne utječe na konačnu ocjenu već pomaže nastavniku kao orijentir za individualizaciju rada s učenikom. Dopunski rad sadržajno je podijeljen na tri cjeline. Na početku svakog bloka piše se pisana provjera sadržaja koji je obrađivan na prethodnom bloku sati i kojom se prati realizacija ishoda te na temelju koje se daju dodatne upute za rad. Ostvarenje ishoda konačno se provjerava usmeno.

 

Učenici obavezno moraju ponijeti udžbenik i bilježnicu koju su koristili na nastavi.

 

27.06.

 

10,45 - 11,30

Inicijalna provjera znanja

11,35 – 12,20

I. EUROPA, SREDOZEMLJE I BLISKI ISTOK U RANOME SREDNJEM VIJEKU

II. HRVATSKA U RANOME SREDNJEM VIJEKU

12,25 – 13,10

13,15 – 14,00

01.07.

10,45 - 11,30

Pisana provjera znanja (I. – II.)

11,35 – 12,20

III. EUROPA U RAZVIJENOM I KASNOM SREDNJEM VIJEKU 

IV. HRVATSKA U RAZVIJENOM I KASNOM SREDNJEM VIJEKU

 

12,25 – 13,10

13,15 – 14,00

04.07.

10,45 - 11,30

Pisana provjera znanja (III. – IV.)

11,35 – 12,20

V. EUROPA I SVIJET U RANOM NOVOM VIJEKU

VI. HRVATSKA U NOVOM VIJEKU

12,25 – 13,10

13,15 – 14,00

08.07.

10,45 – 11,30

Pisana provjera znanja (V. – VI.)

11,35 – 12,20

Usmena provjera znanja

12,25 – 13,10

 

 

-------------------

 

 

 

INFORMACIJE VEZANE ZA UPIS U 1.RAZRED ŠPUD-a

UPISI šk.god. 2019./2020.

 

Ovim putem zbog učestalih upita obavještavamo sve potencijalne kandidate da se provjera stranih jezika (što se spominje u Uvjetima upisa) odnosi na učenike koji bi kao prvi strani jezik u našoj školi učili jezik koji do sada nisu učili u školskom sustavu (polaznici škole stranih jezika i sl.). Za tu provjeru potrebno je podnijeti pisani zahtjev u tajništvo Škole.

 

VREMENIK RAZREDNIH ISPITA ZA UČENIKE GLAZBENIH I PLESNIH ŠKOLA
4.ROK 2019/2019: 3. – 7. 06. 2019.

Važna napomena: Ispiti se mogu odjaviti najkasnije do 30.05.2019. (srijeda) u učeničkoj referadi. Nedolazak na
neodjavljeni ispit smatrat će se padom ispita.

 

ŠPUD ZAGREB

 

RASPORED ZVONA

Priloženi dokumenti:
Raspored zvona SPUD.doc

 

Dopunski rad – maturanti – šk.god. 2018/2019.

 

Prof.Marija Trapić – A.H. 4.D. , R.S. 4.F

27.5. – pon – 4. i 5.sat

28.5. – uto – 7. i 8. i 9.sat

30.5. – čet- 5. i 6.sat - PREBAČENO

3.6. – pon – 4. i 5.sat

4.6. – uto – 7. i 8.sat

6.6. – čet 5.sat

 

Prof.Janko Živković - etika

28.5. – uto – 11.sat

29.5. – sri – 11. i 12.sat

30.5. – čet – 10. , 11 i 12.sat

31.5. – pet – 11. i 12.sat

5.6. – sri – 11. i 12.sat

6.6. – čet– 10. , 11 i 12.sat

7.6. – pet – 11. i 12.sat

 

Prof. Marta Lazić

27.5. – pon – 4. , 5. i 6.sat – učionica 1

28.5. – uto – 5. , 6. i 7.sat - knjižnica

30.5. – čet – 3.sat - učionica 51 - PREBAČENO

3.6. – pon – 4. , 5. i 6. sat - učionica 1

4.6. – uto – 5.sat – učionica 6

 

Prof.Koraljka

28.05. – uto- 3 sata - 11., 12. i 13.;

29.05. – sri - 4 sata - 5., 6., 7. i 8.;

30.05. – čet - 3 sata - 7., 8. i 9

 

Prof. Puškarić – matematika - produžna

28.5. – uto – 1. do 4.sat – učionica 35.

29.5. – sri – 7. i 8.sat– učionica 6. - PREBAČENO

30.5. – čet – 7. do 10.sat - učionica 6.

3.6. – pon – 6. 7. - 8. i 9.  sat - učionica 6 - ISPIT

 

Prof.Živković – povijest – produžna

 

28.5. – uto – 11.sat

30.5. – čet –  5 i 6.sat

4.6. – uto – 11. sat

5.6. – sri – 7.sat

6.6. – čet– 5. , 6. i 10.sat

10.6. – pon – 8. i 9.sat

11.6. – uto – 11.sat

12.6. – sri – 7.sat

13.6. – čet – 5. , 6. i 10.sat

 

Dopunski rad – povijest - prof.Kostanjčar

 4a, 4b, 4c, 4d, 4e

Dopunski rad iz povijesti organizira se za one učenike koji na redovnoj nastavi nisu savladali gradivo te su ocijenjeni ocjenom nedovoljan. Svrha dopunskog rada je pomoć u učenju i nadoknađivanju znanja.

Učenik je dužan pohađati dopunski rad. U slučaju da učenik tijekom dopunskog rada ostvari ishode nastave, bit će mu zaključena prolazna ocjena.

U slučaju da učenik ne ostvari ishode nastave ili ne pohađa dodatnu nastavu, upućuje ga se na popravni ispit u jesenskom roku.

Dopunski rad iz povijesti organizira se u 15 sati nastave koja je sadržajno je podijeljena na pet tematskih cjelina određenih nastavnim programom. Nakon ponavljanja svake cjeline piše se pisana provjera sadržaja kojom se prati realizacija ishoda i na temelju koje se daju dodatne upute za rad. Ostvarenje ishoda kontinuirano se provjerava i metodom usmenog izlaganja.

Učenici obavezno moraju ponijeti udžbenik i bilježnicu koju su koristili na nastavi.

RASPORED SATI:

29.05.

srijeda

3. i 4. sat

HRVATSKA I SVIJET POČETKOM 20.STOLJEĆA

HRVATSKA I SVIJET U PRVOME SVJETSKOM RATU

30.05.

četvrtak

4. sat

Pisana provjera znanja

31.05.

petak

4. i 5. sat

HRVATSKA I SVIJET IZMEĐU DVAJU SVJETSKIH RATOVA

03.06.

ponedjeljak

3. sat

Pisana provjera znanja

05.06.

srijeda

3. i 4. sat

HRVATSKA I SVIJET U DRUGOME SVJETSKOM RATU

06.06.

četvrtak

4. sat

Pisana provjera znanja

07.06.

petak

4. i 5. sat

SVIJET I HRVATSKA OD KRAHA DRUGOG SVJETSKOG RATA DO KRAJA HLADNOG RATA

10.06.

ponedjeljak

3. sat

Pisana provjera znanja

12.06.

srijeda

3. i 4. sat

RAZDOBLJE NAJNOVIJIH PROMJENA U HRVATSKOJ I SVIJETU

13.06.

četvrtak

4. sat

Pisana provjera znanja

 

Drage učenice i učenici, nadamo se da uspješno privodite kraju svoje srednjoškolsko obrazovanje. Vjerujemo da ćete s uspjehom položiti završne ispite i državnu maturu i da ćete nakon toga naći svoje mjesto na fakultetima, visokim školama i veleučilištima ili se uspješno zaposliti. U svakom slučaju drago nam je da smo se družili ove četiri godine i želimo vam puno sreće!

                                                                                            Vaši ŠPUD-ovci.

 

Priloženi dokumenti:
Suncokret engleski.pdf

 

PRIJEVOZ SAMOBORČEK

OBAVJEŠTAVAMO UČENIKE ŠKOLE KOJI KORISTE PRIJEVOZ SAMOBORČEK

DA KOD SVOJIH RAZREDNIKA PREUZMU OBRAZAC ZA 

POVRAT SREDSTAVA ZA PRIJEVOZ SAMOBORČEKOM

ZA RAZDOBLJE SVIBANJ-LIPANJ 2019.         

 

POPUNJENI OBRAZAC SA POPRATNOM DOKUMENTACIJOM

OBAVEZNO DOSTAVITI U REFERADU DO 04.06.2019.   

 

NAKON NAVEDENOG DATUMA

OBRAZAC SE NEĆE ZAPRIMATI

OSIM IZNIMNO U SLAČAJU OPRAVDANOG DUGOTRAJNOG IZOSTANKA

UČENIKA ZBOG BOLESTI.

Priloženi dokumenti:
PRIJEVOZ SAMOBORcEK ZA WEB(4).doc

 

VREMENIK RAZREDNIH ISPITA ZA UČENIKE GLAZBENIH I PLESNIH ŠKOLA


3.ROK 2018/2019:

13. – 17. 05. 2019.


Važna napomena: Ispiti se mogu odjaviti najkasnije do 08.05.2019. (srijeda)

u učeničkoj referadi. Nedolazak na neodjavljeni ispit smatrat će se padom ispita.

 

OTVORENI DAN

ŠKOLE PRIMIJENJENE UMJETNOSTI I DIZAJNA

Kako se upisati u školu i na koji odjel se upisati

ako sam već učenik ŠPUD-a!?

U subotu, 4.5.2019. od 09:00 do 13:00 sati,

Škola primijenjene umjetnost i dizajna u Zagrebu

organizira Otvoreni dan Škole - priliku za

razgledavanje škole i svih odjela škole za

učenike 1. razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna

i njihove roditelje kao i za osnovnoškolce

i njihove roditelje koji su zainteresirani za upis u školu.

 

 

Otvorene prijave za Zeleni pojas 2019.

INA šestu godinu zaredom nastavlja provedbu programa Zeleni pojas u sklopu kojeg sufinancira ekološke projekte. Natječaj je namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj koji svoje ideje i projekte mogu prijaviti do 25. svibnja u ponoć. Kroz proteklih pet godina realizirano je više od 80 projekta koje je INA sufinancirala s ukupnim iznosom od više od milijun i 700 tisuća kuna, a na projektima je sudjelovalo gotovo 2.300 Ininih volontera. Posađeno je više od 6.300 sadnica drveća, cvijeća i raslinja te zazelenjen prostor od gotovo 30.000 m2.

 Danas je na predstavljanju ovogodišnjeg natječaja svečano je dodijeljena nagrada projektu „Plava vreća 2018.“ Udruge Obala naših unuka, koji je realiziran prošle godine te ocijenjen kao najbolje realizirani projekt u natječaju Zeleni pojas 2017. Udruzi je, osim INA kartice u vrijednosti od pet tisuća kuna, ravnatelj Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb g. Filip Pintarić uručio i skulpturu koju su osmislili i izradili učenici škole.

 Vlatko Ignatoski, predsjednik Udruge Obala naših unuka, zahvalio je Ini što je prepoznala i podržala projekt: „Projekt Plava vreća je usko usmjeren na jedan problem – naplavno smeće na obali Jadrana, ali široko povezuje mnoge sudionike. U njega su uključeni nautičari, učenici, korporativni volonteri, ljudi dobre volje i ekološki osviješteni. Za uspjeh takvog projekta nužni su sponzori, a kroz Zeleni pojas dobili smo snažan poticaj. Zahvaljujući Ininoj maloprodajnoj mreži za Plavu vreću se čulo cijelim Jadranom.“

 Svi detalji o uvjetima natječaja i potrebnoj dokumentaciji, kao i projektima odabranima na dosadašnjim izdanjima Zelenog pojasa, dostupni su na stranici https://www.ina.hr/zelenipojas  .

 

Foto: Igor Kralj

-------------------------

 

Priloženi dokumenti:
Ina011 igk 250419.jpg

 

PiU - proljetno uskršnji sajam ŠPUD-a

 

 

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna ovu subotu, 6. 4. 2019. od 11 do 17 sati, organizira zajedničku aktivnost profesora i učenika pod nazivom PiU - proljetno uskršnji sajam ŠPUD-a. Radi se o prigodnom izložbeno-prodajnom sajmu u školskoj sportskoj dvorani u dvorištu Škole koji je otvoren za sve roditelje, prijatelje i posjetitelje dobre volje. Sav prihod od prodaje ulaže se u novi pribor, alate i materijale potrebne za rad učenika. Program podupire i Udruga bivših učenika ŠPUD-a Zagreb - UBU. Dobrodošli!

 

 

PRIJEVOZ SAMOBORČEK

 

OBAVJEŠTAVAMO UČENIKE ŠKOLE KOJI KORISTE PRIJEVOZ SAMOBORČEK

DA KOD SVOJIH RAZREDNIKA PREUZMU

 

OBRAZAC ZA  POVRAT SREDSTAVA ZA PRIJEVOZ SAMOBORČEKOM

 

ZA RAZDOBLJE OŽUJAK-TRAVANJ 2019.         

 

POPUNJENI OBRAZAC SA POPRATNOM DOKUMENTACIJOM

OBAVEZNO DOSTAVITI U REFERADU DO 10.04.2019.   

 

NAKON NAVEDENOG DATUMA

OBRAZAC SE NEĆE ZAPRIMATI

OSIM IZNIMNO U SLUČAJU OPRAVDANOG DUGOTRAJNOG

IZOSTANKA UČENIKA ZBOG BOLESTI.