preskoči na sadržaj

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb

Login
Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 

--------------------------------------

 

PiU - proljetno uskršnji sajam

u ŠPUD-u od 13 do 18 sati

 

------------

 

 

Dragi svi, pozivamo vas na
 
PiU - proljetno uskršnji sajam ŠPUD-a
Prigodni izložbeno-prodajni program učeničkih radova Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu
--------
- koncerti učenika glazbenih razreda
- radionica za djecu Doka Moka - oblikovanje u fimo masi
- bojanje jaja
- druženje učenika, roditelja, profesora i posjetitelja
 
Školska sportska dvorana
(ulaz kroz školsko dvorište i zeleni atrij)
 
 

Dođite na druženje i proljetno minglanje u ŠPUD-u

i podržite rad učenika.

 

 

VREMENIK RAZREDNIH ISPITA ZA UČENIKE GLAZBENIH I PLESNIH ŠKOLA
3.ROK 2017/2018: 19. – 23. OŽUJKA 2018.


Važna napomena: Ispiti se mogu odjaviti najkasnije do

14. ožujka 2018. (srijeda) do 14:00 sati u učeničkoj referadi.

Nedolazak na neodjavljeni ispit smatrat će se padom ispita.

 

Na Državno natjecanje iz engleskoga jezika pozvane su Carla Patafta (mentorica: Ivana Blažeković) i Janja Kukec (mentor: Marin Popović). Natjecanje će se održati 11.-13. travnja 2018. u Splitu.

 
2. susret škola koje obrazuju kadrove u likovnoj umjetnosti i dizajnu, Pula, Rijeka, Split i Zagreb
 
 
Izložba i susret kojom se potiče dijalog i suradnja među školama koje obrazuju kadrove u likovnoj umjetnosti i dizajnu
ove godine održat će se u Zagrebu, u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna, u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi. Prvi susret pokrenut je u Rijeci prije dvije godine, u Školi za primijenjenu umjetnost. Cilj je ovog susreta osnaživanje i međusobno povezivanje škola u ovom umjetničkom području, razmjena iskustava i planiranja dugoročnih suradničkih aktivnosti te sagledavanje pitanja praksi obrazovanja ovih škola u budućnosti.
 
 
 
------------------
 
 
 
 

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika

 

20.2.2018. 

 

Sudjelovalo je 9 učenika i učenica ŠPUD-a, a najbolje rezultate ostvarili su Carla Patafta, 2. mjesto (2.c, mentorica: Ivana Blažeković), Janja Kukec, 4. mjesto, (2E, mentor: Marin Popović), Paula Kovačić, 6. mjesto, (2E, mentor: Marin Popović) u kategoriji 2. razreda i Luka Pisačić, 5. mjesto, (4.c, mentorica: Katarina Vukelić) u kategoriji 4. razreda.

 

-----------------------------------------------------------

 

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna

Zagreb, Trg Republike Hrvatske 11

 

OKVIRNI VREMENIK PISANIH PROVJERA

drugo polugodište šk. god. 2017./2018.

 

Učenici ŠPUD-a su i ove godine sudjelovali u natjecanju znanja iz povijesti. Na županijsko natjecanje odlaze sljedeći ŠPUD-ovci: Vito Tokalić i Dominik Stanko, učenici 3.razreda, pod mentorstvom prof. Sanje Kostanjčar. Svim sudionicima čestitamo i želimo uspjeh na županijskoj razini 2018. godine. Sretno!

 

VREMENIK RAZREDNIH ISPITA ZA UČENIKE

GLAZBENIH I PLESNIH ŠKOLA


2.ROK 2017/2018: 5. – 9. VELJAČE 2018.


Važna napomena: Ispiti se mogu odjaviti najkasnije do

31. siječnja 2018. (srijeda) do 14:00 sati u učeničkoj referadi.


Nedolazak na neodjavljeni ispit smatrat će se padom ispita.

 

LIDRANO 2018. godine

Učenici ŠPUD-a su i ove godine sudjelovali u natjecanju Lidrano 2018. u kategorijama, literarni, novinarski, pojedinačni i grupni scenski izraz. Na županijsku razinu s općinske razine odlaze sljedeći ŠPUD-ovci:

• Marko Čavlović, 4. razred, (mentorica: Jelena Popović, prof.) prošao je na županijsku razinu Lidrano 2018. godine sa svojim novinarskim radom Festival svjetske književnosti.

• Dramska grupa Mirakuli, učenici 3. i 4. razreda: Magdalena Carek, Lucija Matković, Ana Marija Falica, Ivana Krnjak, Lara Javor, Donatela Šušnić, Davor Krnjak, Petar Rebić, Viktorija Vuković (mentorica: Iva Sieber) prošli su na županijsku razinu Lidrano 2018. godine sa svojom autorskom predstavom – grupnim scenskim izrazom - Pidjama party.

Svim sudionicima čestitamo i želimo uspjeh na županijskoj razini Lidrano 2018. godine.

Sretno!

 

Okruglim stolom i upoznavanjem grada Đurđevca započeo je višemjesečni projekt "Pro(iz)vedi mladost u kulturi" o važnosti i potencijalima likovne umjetnosti i vizualne kulture u srednjoškolskom obrazovanju. Profesorica Sanja Balen sa učenicima 1.E sudjelovala je u raspravi.


Javnom raspravom o potencijalima likovne umjetnosti i vizualne kulture u srednjoškolskom obrazovanju i  upoznavanjem učenika dvije zagrebačke i jedne đurđevačke srednje škole, u petak 26. siječnja započeo je višemjesečni projekt "Pro(iz)vedi mladost u kulturi" kojim se u spomenute srednje škole privremeno implementira praktična nastava iz područja filma, grafike i ulične umjetnosti.

Rasprava o potrebi uvođenja praktične nastave iz područja likovnosti povela se za okruglim stolom u gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu na kojem su sudjelovali učenici srednjih škola i profesorice likovnih umjetnosti s dugogodišnjim pedagoškim iskustvom Ida Loher i Sanja Balen te viša asistentica na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu Josipa Lulić. Razgovor je moderirala voditeljica projekta i kustosica iz kolektiva BLOK Ivana Hanaček. Upravo zbog zajedničkog zaključka kako su znanje o proizvodnji umjetničkog djela i rad na istom važni za razvoj kritičkog razmišljanja i kreativnosti učenika te su u neodvojivoj vezi sa širim društvenim procesima, u narednim će se mjesecima u gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu, zagrebačkoj Islamskoj gimnaziji dr. Ahmed Smajlović i Tehničkoj školi Zagreb pod stručnim vodstvom umjetnika i dizajnera mlađe generacije održati nekoliko radionica.
Dizajnerice Roberta Bratović i Nina Bačun iz studija Oaza održat će dvomjesečnu radionicu Hasanaginica 2.0 s učenicima zagrebačke Islamske gimnazije dr. Ahmed Smajlović. Nakon završene radionice dizajnerice će izraditi umjetničku knjigu radnog naslova Hasanaginica 2.0 koja će kroz radove učenika ispričati ovaj ep novim likovnim jezikom. Snimatelji Srđan Kovačević i Bojan Mrđenović će s učenicima zagrebačke srednje Tehničke škole, nekad strukovne željezničarske škole iz koje izlazi stručan kadar za rad na Hrvatskim željeznicama, održati filmsku radionicu Vlak u snijegu 2.0. Polaznici će proći uvod u filmski jezik, razradu koncepta, snimanje i montažu završnog filma na temu željeznica. Tehnika grafita davno je prestala biti sinonim za vandalizam i postala simbol mladenačke kreativnosti, kao i visoke likovne kvalitete i inovativnosti. Kroz radionicu Podravski motivi 2.0 pod vodstvom Maria Miličića i Antonije Bačić učenici gimnazije dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu osmišljavat će kompozicije, motive i tehnike te izraditi dva velika murala u javnom prostoru Đurđevca.Javna prezentacija sva tri participativna umjetnička rada proizašla iz radionica s učenicima srednjih škola bit će organizirana u lipnju ove godine u Đurđevcu kao završna izložba, a pored finalnih produkata predstavit će se dokumentacija procesa te će se smjestiti projekt u njegov društveni kontekst: izložit će se podaci o stanju i položaju umjetničkog obrazovanja u srednjim školama te pristupu mladih kulturno-umjetničkoj proizvodnji. Izložba će trajati mjesec i pol dana.

O projektu:
Projekt "Pro(iz)vedi mladost u kulturi" povezuje BLOK, umjetnike i učenike u proizvodnji participativne umjetnosti, a usmjerava se na srednjoškolske učenike gimnazijskih i strukovnih škola. Istraživanja na kojima se temelji pokazala su da se na ovoj skupini prelamaju ključni problemi društva: smanjenje dostupnosti socijalnih usluga, porast kompeticije na tržištu rada i slabljenje socijalnih institucija, što rezultira produbljivanjem socijalnih razlika. Podaci pokazuju da je čak četvrtina mladih u realnom riziku od siromaštva, da je društveno neprihvatljivo ponašanje u porastu, kao i društvena nebriga o provođenju slobodnog vremena. Manje od 10% mladih često odlazi na kulturne programe, što je posljedica propadanja kulturne infrastrukture posebno u ruralnim predjelima, kao i neadekvatne zastupljenosti umjetničkog obrazovanja u srednjim u prvom redu u strukovnim, ali i u gimnazijskim programima.


Za više informacija o projektu možete se javiti koordinatorici odnosa s javnošću Inesi Antić (092 3130603) ili voditeljici projekta Ivani Hanaček (091 7679825).

Projekt "Pro(iz)vedi mladost u kulturi" koncipirao je BLOK - Lokalna baza za osvježavanje kulture, a sufinancira ga Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. Iznos EU-potpore za projekt 538.463,08 HRK (iznos 100% EU bespovratna sredstva).

 

8. PUSH

Promenada u ŠPUD naziv je otvorene večeri Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u sklopu manifestacije Noć muzeja 2018. Program se sastoji od niza umjetničkih radionica učenika i profesora svih odjela škole uz popratnu prodajno-izložbenu ponudu i predstavljanje učeničkih radova. Muzički program učenika glazbenih razreda održava se u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi uz izložbu ArtumPrimum Leonarda Budimlića Majnarića koji će za to vrijeme digitalno portretirati posjetitelje. Otvorena večer ŠPUD-a u Noći muzeja uz otvoreni dan ŠPUD-a u proljeće prilike su zainteresiranim učenicima i roditeljima da dobiju uvid u rad škole i učenika, specifičnosti i pristupe pojedinih odjela.  

 

--------------------------------

Priloženi dokumenti:
noc muzeja 2018 program.doc

 

Odluka o poništenju Natječaja za administratora

 

Čestit Božić i sretnu Novu Godinu žele Vam

učenici i djelatnici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Priloženi dokumenti:
bozic 2018..jpg

 

Povodom obilježavanja 135.godišnjice

Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb

u ponedjeljak 11.12.2017. je nenastavni dan.

 

 

------------------------------------

 

BOŽIĆNI SAJAM U ŠPUD-u

 

----------------------------

 

 

 

 

Natječaj ŠPUD-administrativni radnik/ca

Priloženi dokumenti:
SPUD Najecaj administrator.pdf

 

Nastava filmske kulture u Kinoteci. 

Dana , 25.11.2017., učenici ŠPUDa su posjetili novootvorenu  Kinoteku. 

Cilj odlaska bilo je upoznavanje sa radom i djelom

redatelja stoljeća, Alfreda Hitchocka.

 

 

Dan sjećanja na žrtve Vukovara: paljenje svijeća u Vukovarskoj ulici 17.11.2017: ŠPUD,

2.c razred, prof.  Bertović i prof. Marendić.

 

 

 

----------------------------

 

 

 

 

 

VREMENIK RAZREDNIH ISPITA ZA UČENIKE GL-PL razreda

studeni 2017

 

U dva tjedna akcije ‘’European Week for Waste Reduction" na Tekstilnom odjelu prikupljeno je 75,6 kg odjeće!!

Akcija ‘’European Week for Waste Reduction’’na Tekstilnom odjelu

Učenici i nastavnice Tekstilnog odjela ŠPUD-a, te razrednice 2.D, 3.D i 4.D uključili su se u veliki europski projekt ‘’European Week for Waste Reduction’’ (http://www.ewwr.eu/en/ project/main-features, akciju prikupljanja rabljenog tekstila, odjeće i obuće kojim se promovira i potiče ponovna uporaba tekstila. Akcijom koja se provodila u osnovnim i srednjim školama i kulturnim centrima Grada Zagreba nastojalo se pokazati koliko otpada i vrijednih resursa može biti izbjegnuto stavljajući ponovnu uporabu na prvo mjesto.Tijekom dva tjedna, od 13. do 24. studenog 2017.,na Tekstilnom odjelu ŠPUD-a prikupljeno je ukupno 75,6 kg tekstila koji je uručen Socijalnoj zadruzi Huma Nova Zagreb, društvenom poduzeću koje zapošljava osobe s invaliditetom i društveno isključene osobe. U svom Centru ponovne uporabe na Žitnjaku (ul. Grada Gospića 3) rabljeni tekstil sortiraju i stavljaju u ponovnu uporabu ili recikliraju.

Suradnja s Huma Novom nastavit će se i u drugom polugodištu, cilj je informirati učenike o mogućnostima i prednostima ponovne uporabe rabljenog tekstila i težiti smanjenju i prevenciji nastanka tekstilnog otpada.Planiramo s Huma Novom organizirati radionice kako bismo učenike  educirali o važnosti ponovne uporabe, recikliranju i smanjenju odnosno sprečavanju nastanka otpada općenito.

Priloženi dokumenti:
Huma Nova 1.JPG
Huma Nova 2.JPG

 

TERMINI ODRŽAVANJA INFORMATIVNIH RAZGOVORA ZA RODITELJE

šk. god. 2017./2018.

 

Godišnji plan i program 2017./2018.

Priloženi dokumenti:
Godisnji plan i program 20172018.doc

 

KURIKULUM 2017.-2018.

Priloženi dokumenti:
KURIKULUM 2017.-2018..doc

 

Odluka o poništenju Natječaja za administratora

 

Natječaj Škole primijenjene umjetnosti i dizajna za sljedeće radno mjesto:

1. Natječaj spremač/ica - na neodređeno puno radno vrijeme

 

Priloženi dokumenti:
SPUD Natjecaj spremacica.pdf

 

Natječaji Škole primijenjene umjetnosti i dizajna za sljedeća radna mjesta: 

 
1. Nastavnik Hrvatskog jezika- puno neodređeno radno vrijeme,
 
2. Nastavnik Lončarskog kola-nepuno neodređeno radno vrijeme( 22 sata tjedno, odnosno 4,4, sata dnevno),

3. Nastavnik Osnova zanatskih radova i Konstrukcija i materijala- puno određeno radno vrijeme-zamjena

 

Natječaji Škole primijenjene umjetnosti i dizajna za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa:

1. Nastavnik Grafičkih tehnika,
2. Nastavnik Crtanja i slikanja.
 

Obavijest o odabiru kandidata Erasmus+ 3 Verona

 

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna

Zagreb, 03. listopad 2017.

Odbori za Erasmus+

 

Poziv za nastavnike za sudjelovanju u programu Erasmus+

UMJETNICI ZA UMJETNIČKO OBRAZOVANJE 3

 

 

Poziv za učenike za sudjelovanju u programu Erasmus+

UMJETNICI ZA UMJETNIČKO OBRAZOVANJE 3

 

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna

Zagreb, Trg Republike Hrvatske 11

 

OKVIRNI VREMENIK PISANIH PROVJERA

prvo polugodište šk. god. 2017./2018.

 

Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba učenicima za školsku godinu 2017./2018.

26. rujna 2017.
 
Na temelju članaka 4. i 11. Odluke o Stipendiji Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 15/06, 4/07, 16/07, 9/08, 16/09, 12/10, 12/11, 19/14 - pročišćeni tekst, 22/15 i 7/16),

 
gradonačelnik Grada Zagreba
raspisuje
 
N A T J E Č A J
ZA DODJELU STIPENDIJE GRADA ZAGREBA UČENICIMA
ZA ŠKOLSKU GODINU 2017./2018.

 

Obavještavamo Vas da je danas, 26. rujna 2017., na web stranici Grada Zagreba

www.zagreb.hr → Odgoj, obrazovanje i sport → Stipendije Grada Zagreba,

objavljen Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba učenicima za školsku godinu 2017./2018.

 

 

 

RASPORED SOBA

 ZA PRVI RADNI DAN

PONEDJELJAK  4. RUJNA 2017.

 

SVI UČENICI PRVIH RAZREDA SASTAJU SE NA SLIKARSKOM ODJELU (prostorija u prizemlju ravno) u  9,00 SATI NA ZAJEDNIČKOM DOGOVORU. NAKON TOGA IMAJU NASTAVU S RAZREDNICIMA :

                            

                1 A       SOBA  41                     

                1 B       SOBA  58                

                1 C       SOBA  35           

                1 D       SOBA  16           

                1 E       SOBA  1             

                1 F       SOBA  6    ( glazbeni razred )              

 

UČENICI DRUGIH RAZREDA DOLAZE

NA ODJELE U 9,00 SATI                             

 

                2 A   (ARH, MET)           NA ODJEL ARHITEKTURE        

                2 B   (ARR, KIP)             NA  ARANŽERSKI ODJEL

                2 C   GRAFIKA               NA GRAFIČKI ODJEL            

                2 D   (TEKS, KER)         NA TEKSTILNI ODJEL                

                2 E   (SLIK, FOTO)         NA  FOTOGRAFSKI ODJEL                 

              

          UČENICI TREĆIH I ČETVRTIH RAZREDA DOLAZE

NA ODJELE U 10,30 SATI                                                                            

                            

3 A   ODJEL ARHITEKTURE                 4 A   ODJEL ARHITEKTURE

3 B   ARANŽERSKI ODJEL                   4 B   ARANŽERSKI ODJEL

3 C   GRAFIČKI ODJEL                          4 C   GRAFIČKI ODJEL

3 D   TEKSTILNI  ODJEL                        4 D   TEKSTILNI ODJEL

3 E    SLIKARSKI ODJEL                       4 E    SLIKARSKI ODJEL

 

RASPORED SOBA

 ZA PRVI RADNI DAN

PONEDJELJAK  4. RUJNA 2017.

 

Glazbeni razredi  2., 3. i 4 . u 13,00 sati

                  

2 F             SOBA  6                    

2 G             SOBA  1                

3 F              SOBA  42             

             3 G             SOBA  41              

             4 F              SOBA  35             

                           

Napomena:

Ponesite školske torbe zbog preuzimanja udžbenika.

 

 

Priloženi dokumenti:
RASPORED SOBA ZA PRVI RADNI DAN .doc

 

Provjera likovne sposobnosti

za učenike koji prelaze iz drugih škola u 2. ili 3. razred ŠPUD

 

Provjera likovne sposobnosti za učenike koji prelaze iz drugih škola u

2. ili 3. razred ŠPUD održat će se u ŠPUD Trg maršala Tita 11, 10000 Zagreb u

 srijedu 30.08.2017. u učionici br. 39 sa početkom u 9:00 sati i trajanjem do 13:00 sati

 

28. i 29.08. potrebno je uplatiti troškove Provjere likovne sposobnosti u iznosu od 70,oo kn  

 

podaci za   uplatu: Škola primijenjene umjetnosti i dizajn, Zagreb, Trg maršala Tita 11, 

valuta plaćanja: HRK  

Iznos: 70,00, 

IBAN  ili broj računa primatelja:  HR3523600001101533389                    

Model:  HR00      

Poziv na broj primatelja:  99  ili  OIB  

Opis plaćanja: TROŠKOVI PROVJERE LIKOVNE SPOSOBNOSTI

 

 

 

SPOSOBNOST  LIKOVNOG  IZRAŽAVANJA  I  LIKOVNOG SENZIBILITETA PROVJERAVA

SE ZADACIMA IZ :  -  crtanja  (olovka  ili ugljen) 

                                  -   slikanja  (tempera, akvarel ili  gvaš). 

 

NAPOMENA:

Na provjeru sposobnosti likovnog izražavanja i likovnog senzibiliteta potrebno je donijeti: 

- olovke različite tvrdoće ili ugljen za crtanje,

- vodene ili tempera boje, kist(ove) i posudice za vodu,                                      

- podlogu za crtanje i slikanje  (format bloka br.5).

Priloženi dokumenti:
Prijemni za prelaznike.docx

 
Poštovani!
 
Obavještavamo Vas da je u skladu sa preporukom Ministarstva odlućeno da se putovanje u Barcelonu za treće i četvrte razrede,(odjele arhitekture i aranžerstva) odgodi te isto realizira u prvom tjednu 10og. mjeseca. Očekujte roditeljski sastanak koji ćemo organizirati na samom početku školske godine te Vas o točnom terminu na vrijeme obavijestiti.
Srdaćan pozdrav!
Janko Petrović prof.
 

VAŽNA OBAVIJEST UČENICIMA KOJI PUTUJU NA STRUČNO PUTOVANJE U BARCELONU I RIM

 

STRUČNO PUTOVANJE U BARCELONU 29.08.2017.-04.09.2017. godine za učenike Odjela arhitekture i Aranžersko-scenografskog odjela se Odlukom Školskog odbora odgađa za mjesec listopad.

 

STRUČNO PUTOVANJE U RIM 28.08.2017.-01.09.2017. godine-novo vrijeme polaska je 27.08.2017. godine u 21:00 sati ispred Muzeja Mimare Zagreb.

 

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna

Zagreb, 11. srpnja 2017.

 

RASPORED POPRAVNIH ISPITA

jesen - šk. god. 2016./2017.

Priloženi dokumenti:
POPRAVNI ISPITI jesen 2016-2017.doc

 

Natječaj ŠPUD-administrativni radnik

 

ŠPUD-Odluka o poništenju Natječaja-administrativni radnik.

 

UPISI U 1.RAZRED ŠPUD šk.god. 2017./2018.

O svim informacijama vezano za upis u 1.razred biti ćete na vrijeme

obaviješteni putem ove stranice.

 

 

UPISI U 1.RAZRED ŠPUD šk. god. 2017./2018.

 

UPIS UČENIKA u 1.RAZRED

četvrtak         13.07. od 12 do 18h

petak             14.07. od 8 do 13h

 

 

Na upis donijeti:

1. Popunjen i potpisan obrazac o upisu sa upisi.hr

2. Potpisan ugovor o udjelu u cijeni troškova obrazovanja

3. Potvrdu o uplaćenoj školarini od 700,00 kn

_____________________________________

 

*Sve dokumente na temelju kojih su učenici ostvarili dodatne bodove.

 

Škola sutra - 11.07.2017. radi do 11:30 sati

zbog smrti djelatnice Škole.

 

PODJELA SVJEDODŽBI i UPIS u 3. i 4.razred

 

 

 

UPIS - 5.7. i 6.7 od 10 do 10:30h

 

 

 

SVJEDODŽBE

 

5.7. - 2.A - 9h

 

3.B - 6.7. u 10h (oni koji nisu imali produžnu)

         7.7. u 11h ( oni koji su IMALI produžnu! )

Priloženi dokumenti:
skolarina.pdf
upisnica.pdf

 

Upisnica za 2., 3. i 4. razred

Priloženi dokumenti:
upisnica.pdf
skolarina.pdf

 

RASPORED ODRŽAVANJA DOPUNSKOG RADA

za učenike prvih, drugih i trećih razreda šk.god. 2016./2017.

Produzna nastava iz hrvatskog kod Ive Sieber, 

20. 6. U 12 sati, 21. 6. u 9 i 23.6. U 11. 
Predvideno je u prva dva termina 4 sata, a treći 2 sata. Obvezno donijeti udzbenik iz jezika i citanku te biljeznicu. 
Hvala i pozdrav
 
Irena Labaš Veverec: 20.6. U 10 sati, 21. 6. U 10 i 23. 6. U 10 sati.
Obvezno donijeti čitanku i udzbenik iz jezika.
Pozz
 
Jelena
20. 6. 10:30 -12:30
21. 6. 9:00 - 10:30
23. 6. 11:00 - 13:00
29. 6. 9:30
 
Marija
3. - 5. 7. od 9 -12 sati
6. 7.  9:00
 
Svi trebaju donijeti citanku, udžbenik i bilježnicu 
 
 
Kolega Marin Popović
28. u 16h
29. i 30. 6. od 10 - do 12. 15.
i 1.7 od 10 h PRODUŽNA.
 
 
Povijest - dopunska - petkom - Marica Bertović
23.06. od 9 do 13h
30.06. od 9 do 13h
 
Matematika - prof.Vrdoljak
1.F - 20.06. uto od 9 do 12:45h
1.F - 21.06. sri od 9 do 12:45h
2.E i 2.F - 26.06. pon od 9 do 12:45h
2.E i 2.F - 27.06. uto od 9 do 12:45h
BAŠ SVI  - 28.06. sri od 9 do 12:45h
 
Matematika - prof.Sorić
od četvrtka 29.6. do 6.7. održavati će se dopunski rad svaki radni dan od 9 do 10:30.
Pribor i bilježnica obavezni.
 

MATEMATIKA

- nastavnik: Davorin Seiwerth, prof.

1. susret:

- 1. razred: 21. lipnja 2017. (srijeda) od 9:00 do 10:30, učionica 42

- 2. razred: 21. lipnja 2017. (srijeda) od 10:30 do 12:00, učionica 42

Napomena! Na prvom susretu slijedi dogovor oko daljnjih termina dopunskoga rada.

 

ENGLESKI JEZIK

- nastavnik: Maja Bulović, prof.

26. lipnja 2016. (ponedjeljak)- od  14:00 do 16:25, učionica 1 

27. lipnja 2016. (utorak)- od  09:00 do 12:05, učionica 1 

29. lipnja 2016. (četvrtak)- od  09:00 do 11:15, učionica 1 

 

PROFESORICA GRUBER - OBAVIJEST - PROMJENA

Promjena na: utorak 12h u R1

                       srijeda 10h u R1.

 

ŠPUD natječaj za administrativnog radnika

 

PRIJEMNI ZA ODJELE

 

1.dan - utorak 27.06. od 9 do 13 sati

 2.dan - srijeda 28.06. od 8 do 12 sati

 

 

Danea Plačković

učenica 4. razreda ŠPUD-a osvojila je 2. mjesto na književnoj manifestaciji Goranovo proljeće u Lukovdolu 2017. u kategoriji učenika srednjih škola. 

 

2. Danea Plačković, 4. razred, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb,

mentorica: Iva Sieber, prof.

 

Stručni žiri je o mladoj pjesnikinji napisao: 

Poezija zapažanja i nedvosmislenih uvida, poezija koja govori o skrivanju i hodanju, sanjarenju i stagniranju zatječe čitatelja u stanju vlastitog prepoznavanja i čuđenja. Ne treba puno znati da bi se znalo i našlo u onome što je pjesničkom tekstu važno i zašto ga se držimo s užitkom i iz užitka: „Bar su ustali, pokušali. Bar su se, za promjenu, ponadali promjeni.“ Danea Plačković kao pjesnikinja, drugonagrađena, na kraju ima jedan dodatak, jedan red, jedan stih, koji poziva one koji čitaju i traže, koji kaže i opominje da je netko pokušao, pisao i mislio: „Za razliku od tebe.“ Riječ je o razlici (sretnoj ili ne) koju čitanjem i pisanjem smanjujemo i povećavamo, istodobno. Čestitamo i radujemo se!

Priloženi dokumenti:
Danea Plackovic SPUD.doc

 

RAZREDBENI ISPIT 3.D

Učenici 3.D razreda: N.K. i H.M.B. imaju rok od 5. do 14.6.

 

VREMENIK RAZREDNIH ISPITA ZA UČENIKE

GLAZBENIH I PLESNIH ŠKOLA lipanj 2017

Važna napomena!
Ispiti se mogu odjaviti najkasnije do 31.svibnja 2017. (srijeda)  do 14:00 sati u učeničkoj referadi. Nedolazak na neodjavljeni ispit smatrat će se padom ispita.

 

 

 

ŽELIM POSTATI ČLAN MMS-a

– Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu

Pročitaj , razmisli i aktiviraj se!

 

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna

Zagreb, 23. svibnja 2017.

RASPORED ODRŽAVANJA DOPUNSKOG RADA

za maturante šk.god. 2016./2017.

Dizajnerska početnica: 2D3D

Dizajnerska početnica: 2D3D


U subotu, 20. svibnja s početkom u 10 sati održava se Dizajnerska početnica pod nazivom ‘2D3D“ pod vodstvom ANE I VELJKA ARMANO LINTA! Radionica je namijenjena djeci viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima.

Kako od obične 2d ploče materijala dobiti 3d stol ili stolicu koja neće imati ni ljepila ni vijke ni ikakva druga spojna sredstva i materijale, a moći će se bezbroj puta sastaviti i rastaviti te transportirati kao flat pack? Cilj ove radionice je naučiti djecu i mlade da sami izrade unikatne stolčiće od kapafiksa.

Sudionici će na radionici od ravne ploče kapafiksa izrađivati stolčiće, a za njihovo spajanje neće im trebati  ni ljepilo, ni vijci, samo mašta, spremnost da otkriju čaroliju geometrije, i malo spretnosti. Napravljene stolčiće polaznici mogu pokloniti ili ponijeti sa sobom, a sa sobom će ponijeti i sposobnost da naprave još bezbroj unikatnih stolčića na istu foru.

Radionica traje 3 sata.
Na radionicu se mogu prijaviti polaznici viših razreda osnovne škole i srednjoškolci

 

Voditelji:

Ana Armano Linta je produkt dizajnerica, a Veljko Armano Linta arhitekt. Imaju studio u Zagrebu, www.armanolinta.hr te se bave produkt dizajnom, dizajnom interijera i arhitektonskim projektiranjem, ali i istraživanjem: Ana prvenstveno u području dizajna za igru i učenje, a Veljko u području integrativnog projektiranja za dobrobit (wellbeing). Uživaju u vođenju različitih radionica za mlade.

Mjesto: HDD galerija, Boškovićeva 18, Zagreb

Vrijeme: subota, 20. svibnja 2017., 10–13 sati

Uzrast polaznika: viši razredi osnovne škole (V-VIII), srednja škola

Rok za prijave: do petka, 19. svibnja u 17 sati, na dizajnerskapocetnica@dizajn.hr

 

Otvorene prijave zaZeleni pojas

  • Četvrtu godinu zaredom INA pomaže u očuvanju okoliša i prirode
  • Prijave traju do 21. svibnja u ponoć te se odvijaju online: www.ina.hr/zelenipojas
  • Nagrađen najbolji projekt u dosadašnja tri izdanja natječaja

 

Zagreb, 24. travnja 2017.S ciljem širenja svijesti o važnosti očuvanja okoliša, INA i u 2017. nastavlja provedbu programaZeleni pojas u sklopu kojeg sufinancira ekološke projekte. Program je namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj koji svoje ideje i projekte mogu prijaviti na natječaj otvoren do 21. svibnja u ponoć.

 

UMJETNICI ZA UMJETNIČKO OBRAZOVANJE 2 Erasmus+

Prilikom završetka drugog EU projekta Umjetnici za umjetničko obrazovanje 2, donosimo kratki osvrt na projekt kojim je HDLU omogućio 2-tjednu inozemnu mobilnost za 29 učenika iz 5 hrvatskih škola za primijenjenu umjetnost u kojem su sudjelovali su i učenici naše škole.

Priloženi dokumenti:
Skole Graz- text za web.pdf

 

OTVORENI DAN za učenike 1.razreda ŠPUD

Obavijest roditeljima i učenicima 1.razreda da će

6.svibnja (subota) od 9h biti Otvoreni dan ŠPUD

 

VREMENIK RAZREDNIH ISPITA ZA UČENIKE GLAZBENIH I PLESNIH ŠKOLA - MATURANTI

8. do 12. svibnja 2017.

 

ŠKOLA PRIMIJENJENE
UMJETNOSTI I DIZAJNA
Zagreb, Trg maršala Tita 11

 

OBAVIJEST

Natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja ŠPUD-a

Natječaj objavljen u Večernjem listu 27.03.2017.

POHVALE I ČESTITKE !

Kristan Vujičić (2d) je na Državnom natjecanju iz engleskoga jezika osvojio 1. mjesto!!!

Mateo Šoštarić (4d) je 6. u državi!! Čestitke učenicima i njihovim mentorima!!

Natjecanje je održano 5.-7. travnja u Sv. Martinu na Muri.

 
Pohvale i čestitke Filipu Miljeviću!